אימון ארגוני

רונה ה

New member
אימון ארגוני

שלום,
אני מאמנת מנהלים ועובדים בארגונים, במהלך עבודתי אני נתקלת לא מעט בנושא של חוסר תקציבים בארגונים לאימונים. חשוב לי לציין שאותם ארגונים מרוצים מתהליכי האימון שאני מקיימת בארגונם, אך הם נותנים אימון למנהלים בודדים בלבד.
מה ואיך ניתן לדעתכם להתמודד עם כך כדי לאפשר אימונים למנהלים רבים יותר?
תודה, רונה

אימון ארגוני

הדרך היא לצבור כמה שיותר עדויות כתובות ומצולמות ולפרסם אותן בכל פורום אפשרי של משאבי אנוש, למען יראו וידעו.

מחשבה בנושא

אני מניח שהיכן שזה לא צ'ופר לעובדים, זה נועד לשפר את התפקוד ואת הרווחים של הארגון.

יתכן שלהערכת אותם מקבלי החלטות, זה יהיה פשוט בלתי רווחי לאמן את מרבית העובדים, למעט עובדי-מפתח כגון מנהלים, מקבלי החלטות, אנשי מכירות וכדומה (זה לאו דווקא נכון!).

אולי אם יש חומרים ועדויות שלפיהם זה כן רווחי לאמן יותר ויותר עובדים וחברים בארגון (אולי נעשו על כך מחקרים?), אפשר להשתמש בהם.

חברות ידועות ומצליחות שמשתמשות באימון באופן נרחב, יכולות לשמש גם הן כמעין הוכחה, אז אם יש כאלה, אולי אפשר להזכירן.

אולי שווה ללמוד את הארגון ואז להגיש להם הצעה ספציפית, שעוסקת באפשרות לאמן עובדים מסויימים בצורה מסויימת, במטרה להשיג X בעבור עלות Y (כאשר X חייב להיות דבר שהארגון לבטח יהיה מעוניין בו בתמורה לעלות זו). X לא חייב להיות תוצאה כספית ישירה; X יכול להיות ערך כללי או כזה היכול לתרום בעקיפין, אולם עליו להיות כזה שמקבלי ההחלטות בארגון ירצו בו.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מאמרים

בן הזכיר לי שיש לא מעט מאמרים אשר עוסקים ב-ROI - return on investment של אימון בארגונים - כי זו השפה שארגונים מבינים.
יש אפילו מאמר אחד כזה אצלי באתר בדף הקישורים.
כל מחקר שנתקלתי בו מראה החזר גבוה מאוד על ההשקעה.
לגבי הצעה לתת תמורה לארגון - לגבי זה אני קצת זהירה - החזר על השקעה הוא בדרך כלל לא ישיר, מיתרגם ליעילות גבוהה יותר של המנהל וביצועים יותר טובים לארגון, דברים שקשה לחבר אותם ישירות. ואם השוק של הארגון נמצא בתקופה גרועה והמכירות יורדות, האם האימון לא הצליח? אני לא חושבת שנכון להתחייב לתוצאות כספיות לארגון. אם מאמנים הרבה מנהלים אפשר אולי להתחייב לשיפור ממוצע בביצועים - צריך להיות מאוד מאוד זהירים בהתחיבויות כאלה בעיני.

רונה ה

New member
אכן ארגונים מבינים ROI

וזו יכולה להיות דרך טובה לרתום אותם. בעבר חיפשתי מאמרים בנושא של ROI של אימון בארגונים והתקשיתי למצוא. אשמח לקישורים אם יש לך (בדקתי באתר שלך אבל מצאתי קישורים לCTI וללשכה...).
להבנתי, בן התכוון שכדאי להציע מטרות אימון ספציפיות ומדידות בעלות מסוימת. מובן שאין אפשרות להתחייב על התוצאות.
תודה על תגובתך

למעלה