אימון אישי ופחדים
שלום לכולם
אין לי מושג אם מכאן תגיע התשובה - אך למה לא לנסות? אני סובלת ממשהו, שאולי אפשר להגדיר אותו כסוג של פחד קהל. אך אצלי זהו למעשה פחד טלפונים. מאז שאני מכירה את עצמי אני נרתעת משיחות טלפוניות עם אנשים שאינני מכירה. לפעמים עוברים ימים ושבועות עד שאני מכריחה את עצמי להתקשר לבנק או לביטוח או למקום אחר לצורך שיחה משמעותית עם אדם שאינני מכירה. תקופה ארוכה ניסיתי להלחם בפחד הזה ובשלב מסויים אפילו הלכתי לעבוד במוקד שירות לקוחות טלפוני של חברה מסויימת. דווקא הלך לי שם לא רע, התרגלתי לשיחות רבות ביום ואפילו הייתי לאחת מהעובדות המצטיינות במוקד. חשבתי שהתבגרתי והתגברתי. מאז עברו מספר שנים והפחד חזר מכוון אחר. לפני תקופה לא ארוכה פתחתי עסק, וכמובן ששיחות טלפוניות עם לקוחות הן חלק מהביזנס. אבל... אני פשוט לא מסוגלת. אני מפחדת פחד מוות משיחות עם לקוחות חדשים. כאשר מתקשר אלי לקוח חדש אני תמיד מנסה לסיים את השיחה כמה שיותר מהר ולאחר השיחה עוד במשך שעות אני סובלת מרעד בכל הגוף וכאבי ראש. הפחד הזה אינו רציונלי, אך הוא קיים. כבר קרה לי מספר פעמים שהתקשר אלי לקוח - ובגלל הפחד פשוט לא עניתי לטלפון, וכך גם הפסדתי לקוחות (וכמובן, הזקתי לעצמי). כבר תקופה ארוכה שהעסק שלי אינו מתקדם, פשוט כי אני מפחדת לפרסם - כי בעיקבות הפרסום יגיעו גם הטלפונים... אינני יודעת מהיכן מגיע הפחד הזה והוא מאוד מפריע לי בחיי האישיים והמקצועיים. השאלה היא, האם אימון אישי יכול לעזור לי כאן? האם אני יכולה לעבוד על עצמי בצורה כלשהי בכדי להתגבר עליו? אשמח לשמוע הצעות
שלום לכולם