אימון אישי ופחדים

Milochka1

New member
אימון אישי ופחדים

שלום לכולם
אין לי מושג אם מכאן תגיע התשובה - אך למה לא לנסות? אני סובלת ממשהו, שאולי אפשר להגדיר אותו כסוג של פחד קהל. אך אצלי זהו למעשה פחד טלפונים. מאז שאני מכירה את עצמי אני נרתעת משיחות טלפוניות עם אנשים שאינני מכירה. לפעמים עוברים ימים ושבועות עד שאני מכריחה את עצמי להתקשר לבנק או לביטוח או למקום אחר לצורך שיחה משמעותית עם אדם שאינני מכירה. תקופה ארוכה ניסיתי להלחם בפחד הזה ובשלב מסויים אפילו הלכתי לעבוד במוקד שירות לקוחות טלפוני של חברה מסויימת. דווקא הלך לי שם לא רע, התרגלתי לשיחות רבות ביום ואפילו הייתי לאחת מהעובדות המצטיינות במוקד. חשבתי שהתבגרתי והתגברתי. מאז עברו מספר שנים והפחד חזר מכוון אחר. לפני תקופה לא ארוכה פתחתי עסק, וכמובן ששיחות טלפוניות עם לקוחות הן חלק מהביזנס. אבל... אני פשוט לא מסוגלת. אני מפחדת פחד מוות משיחות עם לקוחות חדשים. כאשר מתקשר אלי לקוח חדש אני תמיד מנסה לסיים את השיחה כמה שיותר מהר ולאחר השיחה עוד במשך שעות אני סובלת מרעד בכל הגוף וכאבי ראש. הפחד הזה אינו רציונלי, אך הוא קיים. כבר קרה לי מספר פעמים שהתקשר אלי לקוח - ובגלל הפחד פשוט לא עניתי לטלפון, וכך גם הפסדתי לקוחות (וכמובן, הזקתי לעצמי). כבר תקופה ארוכה שהעסק שלי אינו מתקדם, פשוט כי אני מפחדת לפרסם - כי בעיקבות הפרסום יגיעו גם הטלפונים... אינני יודעת מהיכן מגיע הפחד הזה והוא מאוד מפריע לי בחיי האישיים והמקצועיים. השאלה היא, האם אימון אישי יכול לעזור לי כאן? האם אני יכולה לעבוד על עצמי בצורה כלשהי בכדי להתגבר עליו? אשמח לשמוע הצעות

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
האם תוכלי לומר יותר על הפחד?

כאשר את חושבת על שיחת הטלפון - מה מפחיד בה? אילו תסריטים רצים לך בראש? שלא תדעי לענות? שתתבלבלי? יותר מזה? נסי לשתף אותנו. לגבי שאלתך אם אימון הוא הכיוון - באפשרותך ללכת לטיפול או לאימון. נראה שיש אפשרות שאימון יעזור, מאחר וכבר הצלחת להתגבר על קושי דומה בעבר. נסי לראות האם את מצליחה לענות על השאלות למעלה. אם אין לך שום תשובה, הייתי מנחשת שהפחד קשור לדברים עמוקים מאוד והייתי בודקת אפשרות של טיפול.

blixa

New member
התמודדות

יפה לראות שאת מתמודדת עם הפחד: הנה, אפילו עבדת במוקד שירות טלפוני. והמודעות הרבה שיש לך. כל הכבוד פעם שניה. אפשר להלחם בפחד, כפי שאת כותבת. "מלחמה" היא מילה גדולה וטעונה. אפשר להתמודד איתו. "התמודדות" היא מילה ידידודית יותר. ולא מדובר רק בסמנטיקה, מדובר בגישה, בשינוי גישה שעשוי להביא תוצאות. אני מזמין אותך ל"ריקוד עם הפחד": לכי איתו, פרקי אותו לגורמים קטנים. מה יש בו? אולי פחד מדחייה, מאמירת ה"לא" מן העבר השני. אולי אלמנטים אחרים. אם הפחד מפורק - הוא קטן יותר. אבל למה לרתום את העגלה לפני הסוסים? אימון טוב יציב אותך מול המטרה אליה את שואפת, כמו מגדלור שמאיר בחשיכה. וכשהמטרה מוארת, כשרואים את הדרך, קל יותר להתמודד גם עם הפחדים והגורמים המעכבים. שי רימון מאמן

Milochka1

New member
תודה רבה לשניכם ../images/Emo140.gif

אכן, ישבתי עם עצמי אתמול בערב וניסיתי להבין מה מקור הפחד. בינתיים עליתי על כמה דברים: 1. הפחד שאקבל את העבודה, לא אצליח בה והלקוח לא יהיה מרוצה. זה נובע כנראה מחוסר בטחון עצמי. למרות שאני יודעת שאני טובה מאוד במה שאני עושה, כל ביקורת או אי הצלחה מפילים אותי על הקרשים וגורמים לי לאבד לגמרי את הביטחון העצמי, ואז אני חייבת חיזוקים חיוביים מבחוץ בכדי לחזור לתפקד. מה גם, שבתחום העיסוק שלי (תרגום) בדרך כלל אין תשובה חד משמעית לשאלה האם העבודה טובה או גרועה - יש הרבה עניין של "כוונת המשורר" וטעם אישי. אני כל הזמן חיה בהרגשה שההצלחות שלי עד היום היו סתם עיניין של מזל ויום אחד ייחשף "פרצופי האמיתי" וכולם יגלו עד כמה אני בעצם גרועה. 2. תחושה שאני מרמה אנשים (קשור גם לסעיף הקודם). שאני אמורה לגבות מהם סכום הרבה יותר נמוך, אם בכלל, על העבודה שאני עושה. בכלל, יש לי יחסים מורכבים עם כסף: לא נעים לי לדבר על כסף, לא נעים לי לדרוש כסף ולא נעים לי לקבל כסף. 3. הפחד שהשיחה תפנה לכוון לא צפוי ולא אדע מה להגיד כי לא יהיה לי זמן לחשוב (בגלל זה אני מעדיפה התקשרות במיילים, זה נותן לי זמן). 4. לפי הרגשתי יש עוד משהו, אך כרגע אינני מצליחה להגדיר אותו. דרך אגב, לפני כשנה כמעט התחלתי קורס של אימון אישי עם מישהי אך ויתרתי ברגע האחרון, ולמה? כי פחדתי שהאימון יגרום לי להצליח ואז, כתוצאה מההצלחה יגיעו הטלפונים המאיימים
נשמע טיפשי לגמרי, נכון? (טוב, גם לא היה לי איתה חיבור מי יודע מה...) כעת אני קוראת את הדברים שהעליתי, ונראה לי שאני צריכה פסיכיאטר ולא אימון אישי
מסתבר שבעיה אחת מורכבת מבעיות אחרות, והן מורכבות מעוד בעיות - עד אין סוף...

Milochka1

New member
אה, ועוד משהו שיכול להיות חשוב

אין לי בעיה חברתית. אני יוצרת קשרים ומתחברת לאנשים די בקלות. כמו כן, אין לי בעיה לדבר על נושאים לא מחייבים מול קבוצת אנשים לא גדולה, אפילו כשאני לא ממש מכירה אותם. פעם סבלתי מאוד מביישנות. היא עדיין קיימת, אך אני מצליחה להתמודד איתה לא רע (לטעמי) והיא כמעט ולא מפריעה לי בחיי האישיים.

blixa

New member
ועוד משהו../images/Emo135.gif

זכותך, כמובן, לפנות לפסיכיאטר. את מכירה את עצמך די טוב, אבל משום מה זה נשמע לי קצת התחמקות מהולה בחוש הומור (ככה נדמה לי...). מהדברים שאת כותבת כאן מצטיירת תמונה של בחורה כשרונית, שואפת מאוד לשלמות, לתוצאות הגבוהות ביותר. לכך יש השלכות: פחד מכשלון, פחד מנפילה. בנוסף, בטחון עצמי לא גבוה שגורר חוסר הערכה עצמית (חששות מדרישת תשלום). אני מציע לך להתאמן. להתאמן כדי להתחזק, להתחבר לצדדים החזקים שבך. להתאמן כדי להגיע אל העבודה שלך (התרגומים) ממקום הרבה יותר רגוע, להסתכל עליו מגובה העיניים ולא מפיגום דימיוני, עם פחות ביקורת עצמית ועם מקצוענות נטו. אז - גם ההצלחה תגיע. חזקי ואמצי שי רימון מאמן

Milochka1

New member
טוב, כמובן שזה היה בצחוק ../images/Emo13.gif

אני רגילה לצחוק על עצמי, וגם על הפחדים שלי, עד עכשיו הצלחתי להתגבר על רוב בעיותי בעזרת ההומור. תודה רבה על העצות החיזוקים

האלי

New member
נורא פשוט - אבל לא קל

אם את רוצה להשתחרר מהפחד הזה קחי אחריות והכנסי לתהליך שינוי. כשאני אומר הכנסי לתהליך אני מתכוון לעשיה בעולם הממשי, לא ל"דיון אינטרנטי". בלי בחירה אמיצה בתהליך של שינוי לא יתרחש שינוי. בהצלחה.

Milochka1

New member
ברור שדיון תיאורטי לא יעזור בתכ'לס ../images/Emo13.gif

וכמובן שאני מנסה להתמודד ולשנות את המצב יום יום, גם באופן מעשי. אינני קוברת את הראש בחול. אני מחפשת תשובות ודרכים להתמודדות, וכרגע יש לי הרגשה שאני בכוון הנכון.

האלי

New member
יופי

בדיוק לזה התכוונתי. לא לפחד מלהתמודד עם הפחד, לא לחפש דרכים עוקפות, כי אין כאלו. למרות שאולי נראה לך כרגע שאני לא מבין על מה אני מדבר, פחד הוא אחד הנושאים שיותר קל להתמודד איתם. אל תוותרי ואין לי ספק שתצליחי.

maybe24

New member
מדהים כמה שבני אדם דומים בסך הכל

דבר ראשון אני מפרגנת לך על המודעות העצמית ויכולת הניתוח שלך למקור הפחד. קראתי את מה שכתבת ואני בהחלט מבינה ומזדהה עם מה שכתבת. שנים נתתי לפחדים שלי (בדיוק מאותן סיבות) לנהל אותי. דרך תהליך אימון אישי שעברתי למדתי כיצד לשנות את האמונות שתוקעות אותי באמונות חדשות ודרך כך ליצור תוצאות חדשות רצויות בחיי. בעזרת כלי האימון החלפתי את האמונות: "יש לי מערכת יחסים מורכבת עם כסף", " אני מרגישה שלא מגיע לי לקבל כסף עבור משהו שאני אוהבת לעשות", " אני מרגישה שאני מרמה כשאני גובה כסף על עבודה שאין מי שיאשר שהיא במאה אחוז מצויינת", " הצלחתי במקרה ולא כי באמת מגיע לי" - ועולם חדש נפתח בפני. מניסיוני אימון אישי בהחלט יכול לעזור. כמו שכתבת - לא היה לך חיבור עם המאמנת, אולי כדאי לנסות מאמנת אחרת? את מוזמנת לכתוב לי למייל מיטל

Milochka1

New member
../images/Emo43.gif נא לא לקדם הודעה זו בעמוד ראשי ../images/Emo70.gif

שכחתי לסמן V במשבצת

Yin

New member
עוד נקודת מבט

את בוחרת לפחד? אם לא, תנסי לבחור לפחד (אפילו אם אין שיחת טלפון). כשתבחרי לפחד תוכלי לבחור שלא. עדי

Yin

New member
ועוד

פחד הוא לא בעיה. הבעיה היא הפחד מהפחד.

Milochka1

New member
שוב תודה לכול העונים

לפי האירועים שעברו עלי היום בהחלט יש לי הרגשה שאני בכיוון הנכון. "פירוק" הפחד עזר לי להבין ממה אני בעצם מפחדת ולנסות לשלול את הפחדם הקטנים על ידי מתן תשובות רציונליות. הצלחתי לבצע כמה דברים שככל הנראה לפני מספר ימים עוד הייתי מתה מפחד רק מהמחשבה שאצטרך לעשותם.
כמובן שאני נמצאת רק בתחילת הדרך ויש לי עוד הרבה עבודה. אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי במסרים על מאמן מאיזור באר-שבע.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כל הכבוד על האומץ

להכנס לנושא, לפרק ולחשוף. את מוזמנת לשתף היכן את בתהליך הפירוק וההתמודדות. ועוד הערה - לצערי יש מעט יחסית מאמנים מאיזור הדרום. אני מקווה שתאתרי את המתאים לך. אם לא, קחי בחשבון את האפשרות לאימון טלפוני - דרך מאוד מקובלת בתחום ואשר תאפשר לך גמישות לעבוד עם כל מאמן שנראה לך.

naama2712

New member
תשובה מכיוון טיפה שונה

לא עשיתי מימי אימון ולא עברתי אימון. אבל אני יכולה להגיד לך איך אני התגברתי על פחד לא רציונלי שהיה לי ( פחד מחתונה), הלכתי לטיפול של דמיון מודרך. זה עזר, מאוד עזר. אני לא שוללת אימון, אני רק מציעה כשתוספת לחשוב על אופציה כזאת אם את מאמינה בדבר הזה שנקרא דמיון מודרך. בהצלחה.

מצטרפת להמלצה על דמיון מודרך

אכן כלי מאוד אפקטיבי להתמודדות עם פחדים. מעבר לדברים החכמים שנאמרו לך. ממליצה לך בחום לקרוא את הספר "לכל אדם יש שביל". נראה לי שתפיקי הרבה תובנות שיעזרו לך להתקדם במסע (בלי שום קשר בבחירה ללכת לאימון). שיהיה לך בהצלחה, ואת מוזמנת לעדכן מדי פעם מה שלומך.

yaelmmmmm

New member
היי

הספר מאת אורניה יפה ינאי, פסיכולוגית קלינית ותעסוקתית, בעלת מכון אדם, שלימים הפך לאדם מילא. הספר מציע הסתכלות מרתקת על קריירות, מציע כלים נפלאים לחשיבה על קריירות והתפתחותן, במבט אישי מאד ואינטימי. מלה ששזורה בתוך כל הספר כולו היא "תקיעות", ולמעשה איך לצאת ממנה. יש אף נספח שמדבר על תקיעויות בקריירה, סיבותיהן ואפשרויות להתגבר. יש בו שימוש בכלים שהפכו לדי מסורתיים הודות למכון אדם כמו עץ תעסוקתי. מומלץ ביותר לכל העוסקים באימון לקריירה!

למעלה