מאמנים מתחילים
בוקר טוב לך יוטק ולכל חברי הפורום. כמה כיף לצפות בערנות שמתקיימת כאן בפורום הזה. זה רק מחזק את המחשבה שלי שאנשים שרוצים בשינוי מכל סוג כבר לא מנסים " להראות טוב" אלא פונים למקומות שנראים להם לבקש תמיכה בשינוי הזה. אני מבקשת להציג עוד נקודת מבט להתבוננות לגבי מאמן מתחיל או מאמן שנמצא בסטאג'. כשנכנסים לתהליך אימון אחד הקריטריונים החשובים ביותר בעיני... ואני מדגישה בעיני... הוא הכימיה בין שני אנשים. כימיה זו משמעותית מאוד עבור המתאמן. במקום בו המתאמן מרגיש בטוח, פתוח, יכול להחשף ומרגיש שהאדם שמולו עובר איתו את המסע הפנימי הזה במלוא עוצמתו תהיה למידה, צמיחה, התפתחות, פריצת דרך גדולה וחוויה משמעותית ועוצמתית מאוד עבורו בדיוק כפי שאנו בוחרים כל קשר אחר.. המניע הראשון הוא הכימיה שנוצרה או לא ..ולאחר מכן באים שאר השיקולים שיגרמו בסופו של דבר להחלטה ( מיקום, זמן , וכו'). כמובן שלכל " חסרון" יש גם יתרון ולהיפך .. אתן דוגמא מתחום אחר: נניח שאנחנו מנהלי חברה מסוימת המחפשת עובדים בתחום מסוים. לראיון העבודה מגיעים מס' אנשים אחדים מהם בעלי נסיון רחב בתחום וחלקם רק מתחילים את דרכם ( כמובן שישנם עוד שיקולים) . בואו נבחן מה ה"יתרון" של האדם בעל הניסיון: אדם שכל קורות חייו הם בתחום המבוקש, בעל נסיון רב סביר להניח שיהיה לו קל יותר בהבנת התפקיד. החסרון: לעתים( בהחלט לא תמיד... תלוי במשתני אופי נוספים וכישורים) עצם הנסיון והידע יקשה על המערכת משום שאדם זה עלול למצוא עצמו מקובע בידע הקודם בבחינת" אני יודע כבר הכל.." ולא פתוח לשינויים, רעיונות חדשים ולרוח החדשנות במקום. לעומת זה אדם שנמצא בתחילת דרכו אמנם אינו בעל ניסיון רב. יחד עם זאת הוא חדור מוטיבציה להצליח, ללמוד ולהיות פתוח למפגש החדש( ושוב... תלוי בתכונותיו האישיות ובכישוריו). ישנה רוח של חדשנות של למידה, התקדמות וזה יכול להיות יעיל לחברה המבקשת אותו לא פחות מחברו "המנוסה". אין ספק שאפשר להפוך את הסיפור להרבה כיוונים . מה שאני רוצה לומר הוא שכמתאמנים אנחנו צריכים לבדוק מה זה אימון, מה יצא לנו מזה והאם המאמן/נת הזה מתאים לי או אולי מישהו אחר ולאחר מכן להתקדם עוד צעד. אקדיש משפט אחד לעניין הכספי( לכל מי שזה חשוב עבורו). עבור אנשים מסויימים כסף הוא המבדיל בין חיים למוות( סליחה אם זו דוגמא קיצונית עבורכם)... כמה פעמים היינו במצב בו אנו "חנוקים" כלכלית ועדיין מצאנו את עצמנו מתפנקים במסעדה, קונים בגד, רוכשים טליויזיה חדשה? ולמה? כי זה סיפק לנו אישזהו צורך באותו רגע. מעולה.... זו הרגשה טובה וכיף לחוש אותה שאלה למחשבה- מה זה השינוי הזה שאנו מייחלים לו כל אחד מאיתנו ועד כמה הוא "בוער בעצמותינו" ? ולאחר תשובה לשאלה הזו אני מאמינה שהעניין הכלכלי ייבחן שוב ( ויקבל פתרונות חדשים ). שוב.... זאת דעתי האישית בלבד ואם היא מתאימה לכם ( כמו שאומר דיויד...) זה בא ממכם לא ממני יש פה מאמנים מקסימים ומדהימים בפורום שינסו לעזור לכל המתלבטים ... ובכל דרך תבחר אני מאחלת לך המון הצלחה .... אשמח לשמוע איך אתה מתקדם...