אימה בקופת חולים

tully

New member
אימה בקופת חולים

חזרתי מבית המרקחת לרכוש ריטאלין לעצמי (26) - חבילה של 30LA וחבילה של 10MG. אובחנתי לפני כמה חודשים. הרוקחת הזהירה אותי שבקרוב כל המערכת שלהם תהיה ממוחשבת ואם לא אקבל אישור מיוחד מהקופה, לא אוכל לקבל את ההנחה ואצטרך לשלם מחיר מלא על הריטאלין. כדי לוודא שכך הדבר הלכתי למזכירות הרפואית ואמרו לי שבאמת אני צריכה ללכת לרופא של קופה (נוירולוג או פסיכיאטר) כדי שייתן לי אישור. האישור שיש לי מרופא פרטי (שוורצמן) אינו מספיק. החשש שלי כמובן שמשום שיש תקנה חדשה, הרופאים יקבלו הנחייה להיות קשים במתן אישורים וייתכן כי אגיע לרופא שאינו מבין גדול ב ADHD למבוגרים ויגיד שלא מגיע לי אישור. 1. האם מישהו מכיר נוירולוג במאוחדת במרכז שהוא פרו-ADHD למבוגרים? 2. אשמח להצעות לנימוקים לגבי המכתב הזועם שאני הולכת לכתוב לקופה ושאלה כללית - האם הקופות משתתפות באיבחון ילדים? עד איזה גיל?

tully

New member
ורק כדי שיהיה ברור

ד"ר שוורצמן הינו פסיכיאטר שאליו הלכתי לאיבחון - הוא רופא פרטי. הוא נתן לי אישור למינון הנ"ל שאותו נתתי לרופא המשפחה בקופה שנותן לי מרשמים.

tully

New member
מאוחדת

קבעתי לי תור עכשו לנוירולוג - לעוד שבוע. בדקתי מתי הוא קיבל את הרישיון, ומדובר ברופא שסיים את ההתמחות ב2001 כך שייתכן כי הוא מכיר את נושא איבחון המבוגרים. אני מקווה שילך בסדר. כשיצאתי מהמזכירות של הקופה כל הזמן רץ לי בראש המשפט: "ולפני עיוור לא תיתן מכשול" לא מספיק סבלתי עד עכשו ללא האיבחון, לא די בכך שהקופה לא משתתפת באיבחון בדרך מסודרת (אלא רק דרך התייעצות עם מומחה) היא לא משתתפת כספית באיבחון וגם עכשו לא מוכנה לתת לי לרכוש את התרופה
בהנחה מגיעה לי בביטוח העדיף...

סוס אש

New member
אכן מדאיג ביותר

מדובר בשינוי חד צדדי של תנאים ואני לא בטוח שהם יכולים להצדיק זאת ע"י הסברים בירוקרטיים (גם אם כל קודם כביכול לא היית זכאית). האם יש כאן עילה לתביעה ייצוגית?

tully

New member
אני לא יודעת!!

אני רק יודעת שאין לי כח לזה עכשו. לקח לי כל כך הרבה זמן להגיע למסקנה שמשהו לא בסדר איתי וללכת לאיבחון וממש אין לי חשק עכשו לרוץ שוב לרופאים ולהתחנן לאישורים כדי לקבל את ההנחה. זה פשוט אידיוטי!!! אני מקווה שילך טוב אצל הנוירולוג הזה, אחרת אני בדרך לאבדון. מזל שיש לו תור עוד שבוע.

05 מיכל

New member
הצעה:

תתקשרי לנוירולוג כבר מחר, ספרי לו במה העניין ושיש לך מכתב משוורצמן, ושאלי אותו אם הוא הכתובת הנכונה. אם לא - אל תמתיני לתור אצלו כדי להמשיך בחיפוש הלאה. בהצלחה!

חגית35

New member
פסיכיאטרית דר' אלידה מגור בראשל"צ

מקבלת מבוגרים בפעם הראשונה בקליניקה שברחובות ואח"כ מגיעים חופשי אפשר גם למרפאת מאוחדת בראשון מאוד טובה ומומלצת לילדים ומבוגרים!!!

tully

New member
ניסיתי לקבוע אליה ואמרו לי

שהיא מקבלת מבוגרים רק אם מדובר בהפרעות אכילה. בילדים ומתבגרים היא מטפלת בהכל.

tully

New member
תודה !!!

בשעת לילה מאוחרת גמלה החלטה בליבי לנסות בכל זאת לקבוע תור לפסיכיאטרית הנ"ל. שפר עלי מזלי ומישהו כנראה ביטל תור להיום ב-13:00. קבעתי לי והלכתי תוך חששות רבים. סיפרתי לה את כל הסיפור, היא רופאה מאוד נחמדה והפיגה את כל החששות שלי בפגישה זו. היא כמובן סיפקה את האישור המיוחל וביקשה שאבוא לביקורת כל 4חודשים. היא כמובן מקבלת גם מבוגרים, אני לא יודעת אם בכל עניין, אבל לפחות בענייני ADHD היא כן. תודה על ההמלצה. ובא לציון גואל (ולא צריך לכתוב עכשו מכתבים זועמים להנהלת הקופה)

למעלה