אימא ואבא,

gal-or

New member
אימא ואבא,

כל כך, אבל כל כך עצוב לי שאתם לא איתי!!!! כל חנוכה זה הרבה יותר עצוב ... בחנוכה היינו חוגגים לכם את ימי ההולדת. אבא בנר ראשון ואימא בנר שביעי. כל עצוב. אממ, אני רק בת 32 אבל מבוגרת כמו בת 62. יום אחד אחי ואני עשינו חשבון שרק אנחנו במשפחה לא ילדים. טכנית, אני מסתדרת עם תשלומי שכר הדירה וכו', אבל... כשיהיה לי תינוק לא תהיו שם כדי ללמד אותי איך לטפל בו. הילדים העתידיים שלי הפסידו סבא וסבתא! עדי

Storm131

New member
gal-or היקרה

עצוב מאוד לשמוע,בחגים קשה יותר במיוחד כאשר חגגתם להורים ימי-הולדת בזמן כזה.אני מאחלת לך את כל האושר שבעולם!

עדי יקרה

גם לילדי אין סבא וסבתא. הורי נפטרו. אבי כשהייתי בת 3 ואימי כשהבן הבכור שלי נולד. נכון, קשה לגדל כך ילדים אבל זה אפשרי. אני חושבת לעצמי לעיתים תכופות שבטוח שהורי רואים את הילדים מלמעלה ונהנים. אני שולחת לך חיבוק גדול. עדי, אין לי מושג מתי יהיה לך תינוק, אם את כבר הרה או שזה סתם דיבור על עתיד רחוק. בכל מקרה אני מוכנה לעזור לך ללמוד לטפל בו.

היי עדי, ברוכה הבאה.

מסכימה עם מה שנאמר כאן לפני. ציינת נקודות כואבות בחייה של בת ללא אם. התזכורות הכואבות בחגים, והצורך באמא שמתעצם עם ההריון והלידה. השארי עימנו!

ברוכה הבאה אלינו

אכן יש בפנינו - בנות ללא אם - קשיים והרבה עצב, ואכן קשה ללדת ולגדל ילדים ללא המשפחה התומכת ובעיקר ברגעים כאלו אנו מייחלות לאם. ילדתי שני ילדים וגידלתי אותם מתוך אהבה ענקית, ודווקא מתוך אותו לבד, צמחתי ומצאתי פתרונות מאוד יצירתיים, כי כידוע כשאין ברירה מסתדרים. וכך אכן הדברים זרמו ולא אספר שהם היו קלים - היו זמנים קשים והיו אחרים - הייתי המון לבד, נישאתי לאיש צבא קבע, כך שאפילו עזרה מכיוון זה לא תמיד התאפשרה. במבט לאחור ובהסתכלות של היום (יודעת שזה קל יותר במבט לאחור....)אני יודעת שמערכות היחסים הנפלאות שבניתי עם בני, באו דווקא מהכיוון של הצורך בקירבה. שיתפתי אותם, התייעצתי ונתתי להם מקום רחב יותר בחיי ממה שעשו חברותי שהיו להן האמהות לידן ואיתן התייעצו ונעזרו. הקפדתי שלא להעמיס עליהם את רגשותי והצרכים שלי, אך האמהות שלי נבעה ללא ספק גם מהצורך שלי באם שיישמתי על בני. כמובן שהייתי רוצה שהדברים יהיו שונים אך למדתי לחפש את הצד החיובי בחיים גם כשהזמנים היו קשים ללא נשוא. ושוב, נכון שקשה אבל א פ ש ר ואפילו בצורה נפלאה וכשתגיע לרגע, תגלי שיש בך כוחות אדירים ואם תדעי לנצלם נכון - תוכלי לעשות זאת, גם אם ללא ספק היית מעדיפה אחרת. חבל שילדי הפסידו סבא וסבתא אך שמחה שיכלו לגדול עם אב ואם והרגשת המשפחתיות גם אם המשפחה היתה קטנה יותר מאחרות - אני אפילו לזה לא זכיתי, זו הסתכלות מזווית ראיה אחרת וכמובן שקל לעשות זאת רק לאחר שהרגשות נרגעים. מאחלת לך שתגיעי לשלווה הזו עם עצמך. שמחה שהצטרפת אלינו.

למעלה