אילת עכשיו

אבי ע

New member
אילת עכשיו ../images/Emo70.gif

חי-ברנו נותר בדד באילת ומשווע לשותפים לצלילה (עד מחר בערב). אני שוקל לארגן משלחת חילוץ הומניטרית למענו, אבל אם בינתיים יש מישהו באילת ומעוניין לצלול עם אחד מטובי שותפי הצלילה שאני מכיר, מוזמן להתקשר אליו 054-881339 (חוויאר). אחרי שקראנו על כל ההזמנות שלו שהתגשמו, זה בטח כדאי

javierg

New member
עכשיו חזרתי מאילת

הזמנתי גשם+שטפונות כדי שהכביש יהיה חסום ובלית ברירה אאלץ להשאר באילת, אבל ההזמנה לא הספיקה להגיע בזמן...זה ההבדל בין נפטון לזאוס כנראה. יצא לי לצלול עם הקרפיון בחוף הדקל. כבר על ההתחלה היו בשורות טובות כשדולפין פיטרל לאורך החוף בזמן שאנו שוחים פנימה. לאחר מכן הוא נעלם (הלך לקרוא לחבר). הבשורה הטובה (?) היא שלא מצאנו כלובים חדשים, פרט לכלוב שהרסנו לפני כמה זמן. האם הרשע הפסיק להטיל כלובים בכלל או שמא הבין שהוא מניח אותם בנתיב צוללים והחליט להעתיק אותם למקום אחר? רק אחרי עוד כמה צלילות במקום נדע את הפתרון לתעלומה. המשך יבוא....(הייתי חייב לומר את זה). אח"כ צללתי גם עם הקרפיון וגם גב´ קרפיון לאזור הפרדייס הדרומי. זאת לאחר שבזמן ההתארגנות שמענו מדריך משויץ שראה שלישית איגל-רייס מרחפים במבנה. אוי ואבוי לפרצוף שלהם אם לא היינו רואים אותם! אבל מי שהקפיד במהלך הצלילה להסתכל גם למעלה מדי פעם זכה לראות את אחד המחזות היותר יפים שיש כרגע לאילת להציע. במשך דקות ארוכות ריחפו להם שלושת האיגלים באלגנטיות של נסיכי הים, בשקט ובשלווה, עד שמד הלחץ במיכלנו אותתו לנו להמשיך לכוון חניית הבטיחות שלנו. למי שעוד לא ראה את שלישיית האיגלים ומקנא, שיתנחם בעובדה שהם עוד קטנים מאוד ויש להם עוד הרבה לגדול... כולי תקווה שישארו אצלנו עד הגיעם לגודלם המלא. שמעת, נפטון? חוצמזה איכשהו פספסתי הזדמנות לצלול עם פ"ש. קבעתי איתו טנטטיבית להיום בבוקר אבל איכשהו לא תפסנו אחד את השני בטלפון. בפעם אחרת. עוד נצפו בשמורה דור שלם של זהרונים קטנטנים ושקופים, זוג אספירנות גדולות, שמנות ומכובדות מאוד, להקת חניתנים צעירים מאוד, לוליגו גדול מאוד בצלילת לילה במערות, חשמלן פרסי, פגסוס דרקוני, כמה כוכבי הים (הם מתחילים קאמבק?), מחבטן ספירים מיניאטורי-יותר קטן מכף יד, ועוד. למי שבמקרה נמצא באילת, כדאי מאוד לקפוץ לגיחה בחנות Eilat Divers supply. הם בשלב מעבר למיקום חדש אז יש שם קצת בלגן, אבל יש שם אינסוף דברים במחירים טובים מאוד. שווה ביקור. אה, כן, כרגע גם ניצב לו שם בגאווה הפנס-שמש החדש של פלניצקי. נדמה לי שהוא עובר תהליך של הארכת צנרת. בכל מקרה הוא מרשים מאוד ואשמח לראות את הדבר הזה בפעולה מתחת למים
אז תודה לכל חברי סנובה שאירחו אותנו בימים אלו, וגם לצוות הנחמד של סיאם שאף הוא היה על הכיפאק. חבל שלא היו מספיק צוללים בימים אלו של אמצע השבוע, מה שהותיר לי יותר זמן לפטפט מעל המים מאשר לטבול בהם, אבל ניחא. חוצמזה, קראתי בלונלי-פלאנט של ישראל שאנחנו, הישראלים מאוד לא מנומסים (בלשון המעטה) ושאילת היא לא מקום מומלץ בכלל לצלילה. ההמלצה גורפת וחד משמעית: Move on to Sinai. סתם לידיעתכם. גררר...ועד שהגשם נזכר לבוא הוא עכשיו מפריע לי לייבש את הציוד...

למעלה