אילת למתחילים

אילת למתחילים

החלטנו ברגע של חולשה לרדת לאילת. שני הורים, ארבעה ילדים (9, 7, 4, 1) וימבה כסף.
מצאנו מלון שנראה סביר (נובה לייק) ויש בו ארוחות בוקר וערב.
אשמח אם תוכלו לתת לי טיפים והערות על התוכנית הכללית, מאחר והפעם האחרונה שהייתי באילת, הייתה כשהייתי בחודש שלישי עם הבכור בן התשע...
ביום ראשון נצא מביתם של הסבים באיזור שדרות, כך שנחסכו לנו כמה שעות נסיעה. נעצור במרכז המבקרים במכתש רמון, נסייר שם ואולי גם בחי רמון.
נמשיך בנסיעה ליטבתה, שם נשתה שוקו ונטייל בחי-בר. (אז צריך גם את חי רמון?)
נגיע לאילת, וניפול שדודים על מיטות המלון למנוחה קצרה. לאחר שנתאושש, נרד לבריכה, נאכל ארוחת ערב, נתקלח, נצא להסתובב בטיילת (כל זה בהתאם לשעה ולאנרגיות).
בבוקר יום שני נקום רעננים ונרגשים, וניסע למצפה התת ימי. נהיה שם עד שיימאס לנו, ואולי נחזור למלון למנוחה/ בריכה (תלוי בגיל ובמצב הרוח). בשש בערב נטייצב בחוות הגמלים לטיול שקיעה מדברי, שכולל גם ארוחה "בדואית".
בבוקר יום שלישי ניסע לריף הדולפינים, שם נבלה עד שהדולפינים יגרשו אותנו החוצה.
ביום רביעי נחזור לסיבוב נוסף במצפה התת ימי, לראות דגים שאולי חמקו מאיתנו בפעם הקודמת. משם נצא לכיוון צפון, לפארק תמנע. שם נטייל ככל שיתיר לנו הזמן והכוח, ונצפין הבייתה.
מתישהוא בערב נגיע הבייתה עייפים, עניים בכמה אלפי שקלים, שזופים ומלאי חוויות.
הערות? הארות? להוסיף? לגרוע? לבטל? (עדיין אפשר...)
תודה!

נסחפת מותק

אין צורך לעבור גם במכתש וגם בחי רמון
גם ביוטבתה אין משהו מיוחד
זאת סתם עצירה

לא צריך לחזור ליום נוסף למצפה
אם בא לך בכל זאת לצאת אז צאו לאייס מול
חוץ מזה לא חייבים לצאת הרבה
הילדים אמורים להסתפק בבריכה שבמלון

באחד הערבים, לכו למזרקה המוסיקלית

פרטים כאן: http://www.eilat.muni.il/?CategoryID=2557&ArticleID=2921

הילדים יהנו, וגם אתם.

יש את האייספארק, משטח החלקה על קרח נחמד. יכול להיות שהגדולים יאהבו.

ועוד המלצה - בביג אילת יש חנות Nike גדולה, במחירים מעולים מעולים. מזכירה חנויות אאוטלט שלהם בחו"ל. מצאנו נעלי ספורט עבורי ב- 74 ש"ח, וגם לילדים יש אחל'ה מחירים.

הייתי מתייחסת לעצירה ביטבתה לא כפעילות, אלא כעצירת שירותים וארטיק רגילה

תהנו!

קטע, לו הייתי כותבת הודעה, היא היתה מילה במילה זהה לשלך

המזרקות, האייספארק, והחנות של נייקי
בחיי

במקרה ושלא כהרגלי קראתי את התשובות, וחסכת לי..

העצה היחידה - לעשות את כל זה באוקטובר-נובמבר

אצלנו, בשתי פעמי-אילת שלנו (אחת לפני כמעט עשור ואחת לפני שלוש-ארבע) הייתה דרישה לביקור החוזר במצפה.
אני לא הייתי מקצה לריף הדולפינים יום שלם, אפשר בהחלט לשלב עם הביקור החוזר במצפה.
להוסיף - אולי את שמורת האלמוגים, בעיקר אם הגדולים כבר מסוגלים לשנרקל קצת.
אבל כאמור, אני לא יודעת מה מכל התכניות האלה הייתי מעזה לעשות במזג האוויר הנוכחי (חוץ מהחלק של הליפול שדודה על מיטת המלון).

adif11

New member
התכנית שלכם נראית גם לי צפופה מספיק

ולכן מה שאציע פה אם תחליטו לאמץ ,כדאי לאמץ במקום פעילות אחרת ולא בנוסף לכל היתר :
1. בכמה חופים יש כל מיני סוגים של ספורט מיים (בתשלום מופקע כמובן) כייפי מאוד. בננה , מצנח, קייקים וכו'. בעוד את יושבת בצל ובונה ארמונות עם שני הקטנים בעלך יוכל לשוט בקייק או לרכב על בננה עם השניים הגדולים. לא בטוח שהוא יאהב את זה אבל לשני הגדולים שלכם יהיה כיף חיים.
2. תמורת תשלום ניתן גם לעשות סיבוב חופים בסירה . אם עושים את זה קצר זה נחמד ונעים ויכול לכלול גם ארוחה קלה.באמצע הדרך הסירה בד"כ עוגנת לזמן קצר כדי שנוסעיה יוכלו לקפוץ למיים.
3. ללכת לראות סרט בתלת מימד באיימקס. נכון שתמנע יותר חינוכי אבל האיימקס ממוזג.

ובאופן כללי:
1. גם לדעתי אין סיבה לחזור למצפה התת ימי פעם נוספת.
2. אתם בהחלט יכולים לרחם על עצמכם ולדחות פעילות אחת או שתיים (ריף הדולפינים, פארק תמנע) לטיול הבא לאילת ולבלות עם הילדים יותר זמן בבריכה. הרבה יותר קל וזול והילדים נהנים אותו דבר ויש כבר טיול גמלים , טיילת ומצפה תת ימי.
תבלו !

כל אחד והילדים שלו...

שלי היו מוכנים לבלות שבוע במצפה, אבל לכי תדחפי אותם לבריכה ליותר מחצי שעה...
(בקיצור - לעשות הרבה ממה שבני הבית הכי אוהבים זה הכי חשוב).

בהחלט

לחזור למצפה זו בקשה שלהם (הגדול היה לפני שנה עם הסבים, והיה מוכן להישאר שם).
לגבי בריכה- הקטנים ואני כנראה נמצה מהר, הגדולים קצת פחות מהר. אבל בריכה יש גם בבית...

טוב, אז...

קודם כל, תודה.
שנית, כנראה שנאמץ את ההצעה לדחות את החופשה. הקטנטן חולה במחלת הפה והגפיים, כרגע שפוך עלי אומלל לגמרי.
נחכה עוד יום לראות אם זה משתפר, ואם לא, נאלץ לבטל.
באסה רצינית לילדים (שגם אהבו את הרעיון של להפסיד לימודים).
אוף. מרפי המנוול!

adif11

New member
אוי, באעסה !

באמת מרפי במיטבו.
הרבה בריאות לקטנצ'יק.
אם בכל מקרה הטיול נדחה, ממליצה לך בחום לקבוע אותו מחדש לא דקה אחת לפני תחילת הסתיו , רוקטובר או נובמבר , או לחילופין בתחילת האביב .
אם ילדייך לא מכורי בריכות יהיה לכם הרבה יותר נעים להוציא לפועל את כל התכניות בטמפרטורה שפויה יותר מ 30 מעלות.

אשרז4

New member
בהצלחה לכם. וכמה פנינים שלי

ימבה כסף כתבת.. נשמע כך.
&nbsp
השאלה אם הילדים (ואתם) לא תהנו מזמן ברכה ובטלה?
&nbsp
אני מבינה את התחושה והרצון למצות ולהיות אבל אילת לא באמת כזו רחוקה ויש סיכוי שתגיעו לשם שוב.
&nbsp
אני, אם כבר משלמת על מלון ומסביב חם רותח היתי מנצלת את הברכה כמה שאפשר.
&nbsp
לבמצפה אפשר להכנס פעמים בתשלום יחיד?
אם כן והילדים ירצו- סבבה אם לא אזי בטח שלא היתי משלמת שוב.
&nbsp
ביטבתה פתחו ליד המזנון פעילויות לילדים. חלקן ללא תשלום וחלקן בתשלום.
תעצרו שם לשירותים וגלידה (יש להם גלידה מ ד ה י מ ה
ומזגן מעולה בפנים
קצת פעילות ותמשיכו.
החי בר לא צמוד למזנון אלא מצריך עוד קצת נסיעה.
הינו שם, נחמד אבל נראה לי שתשאירו את ההחלטה למקום.. תראו אולי במזנון עם הפעילות תעבירו מספיק זמן ואת החי בר תשאירו לפעמים הבאות.
&nbsp
בריף הדולפינים בהחלט אפשרי להעביר יום שלם שכן מעבר לדולפינים יש שם גם חוף מסודר ולא גדול.
אם לא יהיה מפוצץ אז בהחלט נחמד להעביר זמן במים, דולפינים, נשנוש וכד'
ואם אני זוכרת נכון יש שם המון מקומות (על החוף) מוצלים- יתרון ענק
&nbsp
אני אישית ביום החזרה כשלרוב בעלי נוהג מעדיפה שיהיה לו זמן מנוחה לפני ולא ברכה וכד'.
&nbsp
והכי חשוב.. לכלל המקומות הללו יש הנחות אם דרך חבר/ארגון המורים וגם קופונים.
תבדקו חבל לפספס.
(חבר וכד' אפשרי לרב להדפיס את הכרטיסים מראש ולא דורשים לראות שאתה אכן משתייך לחבר. כך שאם יש אחים / דודים שיכולים לעזור- חוסך)
&nbsp
ואם יש לכם את כרטיס מטמון- אני חושבת ששמורת האלמוגים כניסה חינם.
השאלה כמה מהילדים יוכלו לשנרקל כי מקום לשיכשוך רגיל לא ממש יש שם
&nbsp
והכי חשוב.. תהנו ואישית אני ממליצה בלי תוכנית סגורה מידי ומחייבת כי לפעמים מגלים שנעים כאן ונעים שם ולא מתאים עכשיו לרוץ או שרוצים מקום קריר או מוצל וכד'

תודה

הכניסה הכפולה למצפה היא אכן באותו מחיר, ולבקשת הגדולים.
בטלה בבריכה יש גם בבית... מעדיפים לנצל את האפשרויות ה'נדירות'.
אני אבדוק לגבי הנחות, תודה.

למעלה