אילתור

dragon zlotnik

New member
אילתור

ברצוני להעלות התלבטות שהיתה לי הרבה פעמים, כששה"מ מגיע לפגישה, עד כמה העלילה צריכה להיות מוכנה, עד כמה מותר לאלתר, האם זה נורא לבוא לא מוכן ולהמציא הכלבמקום, אבל מצד ששני אם תתכנן עד לפרטים הקטנים,מהלך קטן של השחקים שלא תיכננת דופק לך הכל. אני כבר ניסיתי כמה פעמים לתכנן את העלילה לפרטים, ואז השחקנים באמת דפקו לי את התכנון, אז באמת אני הפסקתי לתכנן ולעיתים אני מדיע אם רעיון כללי ולפעמים אאני בונה לגמרי על האילתור שלי. מה דעתכם?

DDN

New member
לדעתי ענית לעצמך בשאלה.

הרעיון המושלם: פתרון ביניים. אתה כשה"מ מגיע לפגישה כשאתה יודע איפה הדמויות מתחילות, אתה יודע לאן אתה רוצה שהם יגיעו, ואתה מכיר את הרקע והאזור. אתה מתחיל את הפגישה בנקודה A, ונותן לשחקנים לזרום בעצמם (תוך כדי הכוונה כמעט בלתי נראית מצידך) לנקודה B. קשה מאוד להריץ משהו מאוד מוצלח בלי הכנה מראש כלל. מצד שני, חבל להתקבע ולהיתקע על פרטים.

Nihau

New member
מה שדני אמר ../images/Emo8.gif../images/Emo66.gif../images/Emo98.gif

ASP zone

New member
גם לי יש בעיה גדולה עם זה

אני לא יודע מה לאלתר ומה לא... כי אני לא יודע אם השחקנים ירצו או לא.

DDN

New member
פה קבור הכלב

בתור מנחה, אתה צריך להכיר את השחקנים והדמויות ולדעת מה הם ירצו, או לגרום להם לרצות.

מירטל

New member
מה לאלתר ומה לא.

דבר ראשון - דבר עם השחקנים והיה קשוב להם - אם הם אומרים שהם הולכים לטיול בעיר הגדולה אל תבנה הרפתקאה שמבוססת על טיולים ארוכים למחוזות נידחים, אם הן רוצות לטייל, אל תבנה הרפתקאה שמבוססת על ערים. דבר ראשון - מה אתה חייב להחזיק בכל מצב - מפות כלליות שידועות לשחקנים ( אתה לא חייב לדעת בדיוק איפה נמצא הכפר שימשית או איפה גרה המתבודד, אבל אתה חייב לדעת שהכנרת צפונית לים המלח שהמרחק בין ירושליים ות"א הוא בערך שעה נסיעה) תיאורים כללים של ערים שהן יכולים להגיע אליהן ( לא פירוט של כל בית ובית, אבל אתה חייב לדעת שירושליים וצפת מוקפות חומה, ות"א לא), תיאורים של אנשים חשובים ( להרפתקאה או חשובים באופן כללי - המלך שרון הראשון, הפונדקאי בפונדק שבו הם ישנים, מוכר הסמים הלא חוקיים) תיאורים של מקומות חשובים ( הפונדק שלהם, בית הספר, הסיפריה הלאומית) ותיאורים של דברים שעלולים להיות קריטיים וחשובים למשימות מאוחרות - אם במשימה הבאה ביתו היפה של ראש העיר תחטף, כדאי שהם ישמעו כבר עכשיו עליה. מה אפשר לאלתר - בשורה התחתונה, דברים שהם לא רק לא חשובים להרפתקאה הנוכחית, אלא לא חשובים בכלל - מי הבחורים שמשחקים קלפים בפינה של הפונדק? איך קוראים לבת של הסוחר שמתארחת בפונדק? מה צבע הווילונות בפונדק? מה בדיוק מצוייר בציור הישן שהדמויות מצאו במבוך? כל הפרטים הקטנים האלה, שמוסיפים צבע וטעם לעולם שלך פתוחים לאילתור - כל עוד הם לא יפגמו בהרפתקאה שלך.

למעלה