אילנ'ס? קפה ג'ו?

In Limbo

New member
אילנ'ס? קפה ג'ו?

היי
ושלום למנהלת...
יש כאן אנשים שעובדים או עבדו בבתי קפה כמו אילנ'ס או קפה ג'ו? מישהו יודע אם משלמים שם משכורת בסיס +טיפים או רק טיפים והשלמה?...

עובדת איתי מישהי שעבדה באילנ'ס

ואני בעברי עבדתי באפרופו שהוסב לקפה ג'ו והבנתי שהדברים לא השתנו. בלי קשר למה שאני יודעת, במקומות כאלו מקובל לעבוד על טיפים בלבד עם השלמה למקרה הצורך, וככה היה גם כשאני עבדתי באפרופו. עם זאת, היות שמדובר ברשתות על פי רוב ישנן הטבות נוספות כמו הבראה ומתנות לחג ותוספת ותק, לצד פיצויי פיטורים במקרה הצורך וכמובן שמשלמים נסיעות, מה שלא מקובל בדרך כלל במסעדות שמרוויחים בהן יותר ממינימום. ונחמד באמת שקפצת לבקר, ואם את כל כך רוצה למלצר, במסעדה שאני עובדת בה ישמחו לעוד מלצרית חמודה עם המלצות...

In Limbo

New member
להגיד לך את האמת

אני לא ששה למלצר, אבל אני לא מוצאת משהו יותר טוב ומשתלם... אף פעם לא מילצרתי, ואני רוצה להתחיל בבית קפה, נראה לי הרבה יותר פשוט ונחמד
תשאלי את הבחורה שעובדת איתך מה דעתה על אילנ'ס?

אני אשאל אותה

ולגמרי במקרה, שתיכן נושאות את אותו שם, ותמיד כשאני רואה אותה אני נזכרת בך...

In Limbo

New member
../images/Emo6.gif

תגידי, במסעדה שלך ישמחו לקבל מלצרית ללא שום נסיון במלצרות?... ושאלה קצת חטטנית, כמה יוצא לכן משכורת בסוף החודש?

יש מצב

אם יש לך נכונות ויכולת. לגבי הסכום שיוצא בסוף החודש, זה תלוי בכמה משמרות עשית. אני עוד לא עובדת חודש, אבל בינתיים עשיתי קרוב ל-3,000 בהערכה גסה, כשעבדתי 4-5 משמרות בממוצע בשבוע, כולל סופ"שים בהם עושים הכי הרבה כסף. ואל תלחץ אבא, אני מפחיתה את המשמרות החל מהשבוע הקרוב, בשביל זה אני בעד שהחברה שלי פה תבוא גם לעבוד אצלנו ויוכלו להוריד לי הרבה משמרות בלי בעיה...

הקורא הכי מסור בפורום הזה

אבא שלי. אין צורך לעדכן אותו בחדשות בנוגע לעבודה, כי הוא קורא הכל כאן. הדבר האחרון שאני צריכה זה שהוא יחשוב שאני מזניחה את הלימודים לטובת העבודה, אם כי פתחתי לי פתח לצרה נוספת, איך זה שאם הרווחתי כזה סכום יפה, רובו נעלם עוד לפני ששילמתי שכר דירה...

leiny85

New member
כמה חברות שלי עובדות באילנ'ס...

אז ככה - מקבלים מינימום + טיפים שמחולקים בין כל העובדים אחת לשבוע. כעיקרון אם הטיפים יוצאים פחות מ900 לחודש - משלימים. בד"כ יוצא בסביבות ה1000 טיפים. ממה שהבנתי - 5 משמרות בשבוע חובה. אפשר לעבוד משמרת שישית בשבוע (הם כשרים=סגורים בסופ"ש). משמרת נמשכת 7-7.5 שעות בד"כ (זה משתנה בין הסניפים). התחייבות לחצי שנה חובה. 10% הנחה לכל החברים שבאים בזמן שאת במשמרת, ו30% (אאל"ט) אם את באה עם חברים (כלומר כשאת לא עובדת). זהו, בסה"כ שתיהן די מרוצות.

In Limbo

New member
../images/Emo51.gif על כל המידע!

גם מינימום וגם טיפים נשמע כמו משכורת טובה בסוף החודש.

למעלה