אילן שלום-

רואי32

New member
אילן שלום-

אפשר לקבל סקירה או אתר על סעיף 45 (זיכוי) וסעיף 47 ב'(ניכוי) לחוק קופות הגמל? כמובן שאני מעדיף סקירה מאשר אתר או החוק כפשט כי דקדוק בנושא לדעתי יעשה נפלאות לשוק קופות הגמל תודה מראש רואי

רואי32

New member
לא יפה אמיר ככה לגרש אנשים...

במיוחד אחרי מה שעברנו יחד
זה תפקידו של אילן, ואני יורד שוב למחתרת עד הפעם הבאה ובכל מקרה תודה לזרחנית החמודה שישר הוציאה לי מספר החוקים את מבוקשי רואי

זרחנית

New member
זיכוי/ניכוי

"זיכוי" - עפ"י סעיף 45 א' לפקודת מס הכנסה, פירושו שמס הכנסה מחזיר לחוסך 25% מהסכום שהופקד בקופת הגמל, מוגבל בתקרה שאינה עולה על 5% מ"ההכנסה המזכה". "ניכוי" - עפ"י סעיף 47 לפקודה, פירושו שמס הכנסה מתייחס למשכורת החייבת במס כאילו היתה נמוכה יותר, בגובה סכום ההפקדה לקופת הגמל, עד לתקרה שאינה עולה על 5% לשכיר ו- 7% לעצמאי מ"ההכנסה המזכה".

זרחנית

New member
זיכוי/ניכוי המשך

עצמאי - נהנה מניכוי מס עבור הפקדות בשנת המס, בשיעור של עד 7% מההכנסה ומזיכוי מס עבור הפקדות נוספות, בשיעור של עד 5% מההכנסה בשנת המס. הטבות המס במקרה של גימלאי המקבל קיצבה חודשית חייבת במס יהיו כפי שנהוג לגבי עצמאי. שכיר - נהנה מניכוי עבור הפקדות שביצע בחשבון עמית עצמאי, בגבולות 5% מאותו חלק מהמשכורת שביחס אליו אין המעסיק משלם לביטוח פנסיוני כלשהו (שעות נוספות, רכב, הוצאות טלפון וכיוצ"ב). כמו-כן, נהנה השכיר מזיכוי מס על הפקדות בגבולות 5% מכל משכורתו. מעסיק - כל הסכומים שהופקדו עבור תגמולים ופיצויים, בגבולות השיעורים המותרים מוכרים כהוצאה לצרכי מס הכנסה. עמיתים שבתחילת שנת המס מלאו להם 50 שנה, יהנו מהגדלת הניכוי במס בשיעור של 50% ובלבד שסכום ההפקדה לא יעלה על התקרה המותרת לניכוי (ניכוי מוגדל). כלומר, עצמאי זכאי לניכוי מוגדל בשיעור של 10.5% (7%+3.5%) ושכיר זכאי לניכוי מוגדל בשיעור של 7.5% (5%+3.5%), עד תקרת הניכוי (7% או 5% עפ"י המקרה) מההכנסה המזכה.

למעלה