אילן רמון

conatus

New member
אילן רמון

אתמול הזלתי דמעות. דמעות של עצב ושל התרגשות על התרסקות המעבורת. מעולם לא היכרתי את אילן רמון אך מתוך דמותו ניתן לראות אדם שאגדיר אותו רק במילה אחת - טוב. ללא ספק לא רק אילן הפסיד את חייו אלא כול החברה הישראלית ואפילו העולם כולו הפסיד את אילן. כן ירבו כמותו. ושינוח על משכבו בשלום...

משתתפת גם אני בצער של כולנו../images/Emo16.gif../images/Emo23.gif

היי קנטוס!!! גם אני וגם בני הקטן הזלנו דמעות של עצב. ואני אצטט את דברי ילד בגיל חמש וחצי: " איך יכול להיות שהאיש שהביא לנו כבוד בחלל היה צריך להתרסק?" " הרי הוא זה שהדליק נרות בחלל ועשה קידוש"... "אני לא מבין?!" הכאב נשאר אצלו גם היום למעלה מ72 שעות, הילד כל כך היה מזוהה עם האסטרונאוט היהודי הראשון. ואני אוסיף את דעתי כמה שהיא תשמע מוזר וכמה שהיא תשמע פרועה. אילן לא טעה כמעט בכלום. אילן היה הכי קרוב אל אלוהים בצורה פיסית. אילן מת רק בגלל טעות אחת בעולם החומר: הוא לא דרש מספיק מנסא לא לבצע נחיתה בשבת קודש... דבר נוסף: על פי דעתי האישית בלבד המעבורת התרסקה כתוצאה מ"עין הרע"... אני לא אוסיף לדבר על העניין כדי לא להעלות כאן אש ותמרות עשן. מה שיקרה הוא שכל אחד ינסה להוכיח כמה החלקים של המעבורת היו ישנים היו בלתי מתוחזקים וכו´... הכל שקר הכל הבל הבלים... המעבורת נפלה כי לציבור גדול היתה עין צרה על העם היהודי ועל כל הפעולה. וכמה שיותר מהר נשחרר את הכאב ואת הסבל ככה ייטב לכולנו וככה נחליש את כוחות הרשע. אני מבקשת מכולם לשלוח אור ואהבת אמת אור גדול לאשתו של אילן ולילדיו ולכל מי שהיה לו קשר אל עניני המעבורת ואפילו לנשיא בוש...

היי אחותי...

קראתי את הודעתך, ובד"כ אני מסכים עם דעותייך - אך לא מסכים עם הנוכחית. אני מחזיר אותך לשנת 86 ... מדוע הצ'לנג'ר גם התרסקה? האם זה כתוצאה מעין הרע של מישהו? יש דברים שאלוהים אכן מחליט שיקרו ואין לנו שליטה עליהם כמו אסונות טבע למיניהם, כמו פיגועי טרור רצחניים... אי אפשר להטיל הכל בעין צרה. נכון - לא רצית להעלות אש ועשן, אבל כאדם קרוב אלייך, אני חולק על דעתך. ההסבר שלי להתרסקות הנוראית הזו, היא שילובן של ניהול שגוי בעולם החומרי לפרשה כולה... אני מקווה שמהאסון הזה רק ילמדו, ישכילו ויפנימו שכזו עוגמת נפש לא תחזור. וכמוך אני שולח אור ואהבת אמת למשפחת רמון ולכל האנשים הקשורים למעבורת. יהי זכר הנספים ברוך...

שמירה

New member
דמעות של מלאכים

גם אני ממש בכיתי כששמעתי על האסון, אבל בהתייחס לדבריה של מיכל ,רציתי להגיב: קודם כל, אני מאוד שמחה על הכנות ועל היכולת שלך להביע מבלי לפחד את דעותייך והרגשותייך. למרות שאת לא רוצה לעורר אש ותמרות עשן, אינני יודעת מדוע דעתך הפרטית צריכה לעורר מחלוקות! אבל בכל זאת שאלה לי אליך: את באמת מאמינה שבגלל שהיתה נחיתה בשבת קרה מה שקרה?? ומה הכוונה ב"עין הרע"? מה זה אומר לגבייך? לגבי, אני מרגישה שלמרות שלא הכרתי את אילן רמון ז"ל ולא יהיה שינוי בחיי אם היה נוחת וגם אם הוא נהרג, בכל זאת אני ממש כואבת את האסון, לא ברור לי למה. אולי בגלל שהוא באמת רצה לייצג את כל העם היהודי? גם הישראלי הממוצע, גם הדתי, גם החילוני, מסורתי וכו'? כך או כך אני עדיין מתקשה להאמין שהיה כזה אסון, עדיין לא מעכלת. שמירה.

קווארק

New member
כאב שהוא מעבר לכאב

הרי אנו עם למוד פיגועים ואסונות על ימין ועל שמאל, ודי מהר אנו עוברים לסדר היום, אך לא במקרה הזה. היום הייתי בשיעור ומישהוא טען שזה בגלל הנחיתה בשבת. דבריו נדחו מיד בטענות חזקות הרי ישנם הרבה מחללי שבת ולא מצאנו שהם מתים. ומדוע ימותו גם שאר האסטרונאוטים? ומי מאתנו יכול לומר למה אירוע זה קרה? דברנו גם על קיום מצוות בחלל ומאחר ואין פסיקה בנושא הועלה הרעיון שבחלל פטורים מן המצוות שהזמן גרמן, כגון: תפילה, חגים, וגם שבת. אך מה קרה? כשהחללית נכנסה לאטמוספירה, היא נכנסה לחלל שבו יש שבת ואז קרה האסון. אני אישית קטונתי מלדעת על מה ולמה ומדוע. שיהיה לנו אך ורק טוב.

למעלה