אילו רק ...

EverMan

New member
מצחיק שאתה אומר את זה...

אבל היו אמורות להיות שתי מדינות ... אבל מלחמת העצמאות קצת ביטלה את זה ... (יותר נכון מצרים וירדן ..)

EverMan

New member
אילו רק ...

מה ה-דבר שהייתם משנים לאורך כלללללללל קו הזמן מאז קום המדינה ? מה הטעות הכי גדולה שהייתם מתקנים ? מה הטעות הכי קריטית ?

אחת הטעויות הקריטיות

נתינת כוח גדול כל כך לציבור החרדי, ובמיוחד לבעלי עמדות המפתח שמשרתים את הציבור החרדי. כלומר, מקום המדינה היה את הסטטוס קוו שנתן לחרדים כוח די גדול בעניין דיני אישות, חינוך (לא טוב לחרדים עצמם), ועוד. זה לא היה חכם! לפי דעתי לא צריך להיכנע למיעוט במדינה לא משנה כמה הוא סוחט אותך. נכון, צריך להתחשב בהם ("זכויות מיעוט"), אבל לא לעשות רע ל-כל המדינה כדי לרצות סקטור קטן. ליהי

אריאל1

New member
הלו...

אם הייתי אומר את זה על הערבים היה כאן מהומה! ועכשיו את קובעת מה טוב לחרדים ומה לא? תודה רבה באמת... הסטוס קוו הוא דבר שמאפשר לחרדים לחיות כאן אפילו כמיעוט בלעדיו זה לא היה ממש אפשרות... סחיטה... נו באמת... ודרך אגב כולם מדברים על הבעיה הדמוגרפית ובכן... שתדעו שהרבה לפני שיהיה כאן רוב ערבי יהיה כאן רוב דתי - חרדי.

אריאל היקר!

אני אומרת מה טוב לחרדים כי אני צופה מהצד... יש חרדים שיוצאים לעולם בלי ידיעה מינימלית בחשבון. זה לא חינוך טוב. -->אני מעבירה ביקורת החרדים מיעוט ומגיע להם לחיות בכבוד, אבל לא צריך לדרוס את דרישותיהם של כל המדינה (דוגמה: הרצון של רוב המדינה לנסוע בשבת באוטובוסים, והלחץ הנוגד של החרדים)

אריאל1

New member
את אומרת מה טוב לחרדים

כי את לא מכירה אותם, את בודקת את החבר´ה הזו בסטנדרטים שלך שבכלל אינם תואמים לזו שלהם. הביקרות הזו היא לא לעניין מכיוון שהמטרה של החינוך החרדי שונה במהותו מהחינוך החילוני. בעניין האוטובוסים בואי ונגיד שזהו ויכוח על הדימוי של המדינה, יותר מויכוח על האם ליסוע או לא זהו ויכוח עד כמה המדינה הזו יהודית ומה המשמעות של המושג הזה. דרך אגב דבר נוסף בעניין ההודעה הראשונה שלך, לחרדים לא ניתן שום מעמד מיוחד בהנהגת הציבור (הסטטוס קוו הוא לא הנהגה) את הכוח הפוליטי שלהם הם הישיגו מעצמם.

אני אומרת לפי הסטנדרטים

של כל החברה המערבית. לפי דעתי זה סטנדרטים בינלאומיים. נכון, הויכוח הוא על כמה המדינה יהודית, ולפי דעתי יש קצת פחות דגש על חשיבות הדמוקרטיה.

EverMan

New member
קצת לא מדוייק

הסטנדרטים של המערב ממש לא מתקרבים לסטנדרטים העולמיים. רוב העולם אינו מערבי , הוא מתפתח. רק צפון אמריקה ואירופה נחשבות מפותחות לחלוטין. אסיה , אפריקה , דרום אמריקה וחלקים בצפון אמריקה ואירופה אינם מפותחים.

אריאל1

New member
סטדנדרטים מערביים

מערב מערב מערב. ומי קבע שהסטנדרטים המערבים הם בסטנדרטים הנכונים? ובכלל לא התיחסת למה שאמרתי, אמרתי שהמטרה של מערכת החינוך שונה, את לא יכולה להתיחס להצלחה במערכת החינוך המערבית כשאת מדברת על מערכת החינוך החרדית, המטרה שונה. אם את מתכוונת לומר שצריך להכריח את החרדים ללמוד דברים שהם לא מעונינים ללמד אז את כרגע הצעת את הדבר הכי לא דמוקרטי שאפשר.

אריאל1

New member
טעויות...

היו כאלה בכלל? אה... מה הייתי מתקן, את הסכם אוסלו אני חושב... ההסכם הזה לא היה טוב. אבל איך אני צריך לחשוב על זה, כנראה שלא הייתי חותם בכלל, ומוצא משהו אחר... אני לא יודע. אבל צריך לזכור הייתי אז בן כמה? 8 אני לא כל כך זוכר את המצב שהיה, כך שמאוד קשה להביע דעה.

אריאל1

New member
טעויות...

היו כאלה בכלל? אה... מה הייתי מתקן, את הסכם אוסלו אני חושב... ההסכם הזה לא היה טוב. אבל איך אני צריך לחשוב על זה, כנראה שלא הייתי חותם בכלל, ומוצא משהו אחר... אני לא יודע. אבל צריך לזכור הייתי אז בן כמה? 8 אני לא כל כך זוכר את המצב שהיה, כך שמאוד קשה להביע דעה.

guypele

New member
את הלוקיישן...

הבריטים הקולוניאליסטים ימח שמם לא יכלו לסדר לח´ברה איזו פינונת באיים הבריטיים?...אפילו את ויילס היינו לוקחים, ובא לציון גואל (מהשרב).

gargaryovav

New member
הטעויות הגדולות של המדינה

ת´משעו, זה ממש בעייתי לכתוב את הטעויות של ארצינו הקטנטנות. כבר עצם השאלה "הטעויות של המדינה" יש פה משהו מטעה, מי זאת המדינה? של מי הטעות? בכל מיקרה - בלי להכינס ליותר מידי פילוסופיות מיותרות, גם בכלל שאני עדיין טיפה מסטול מהבחינה במטמתיקה וגם בגלל שאין לי כוח להיות מרחן - הטעות הגדולה של המדינה היא בעיית המים. אני לא יודע עד כמה זה נכון אבל לפי מה שהמורה שלי "אבי" לימד אותי בכיתה ט´ בשיעור גיאוגרפיה - עוד לפני 50 שנה בקום הארץ בא איזה עולה חדש רוסי , מהנדס מים עם וותק או משהו כזה, ובא ברעיון מטורף ליבנות להזין את עצמינו ממים מותפלים... אתם בטח יכולים לשער מה הייתה התגובה ואתם בטח יודים מה קרה בהמשך אבל תחשבו על זה..

gargaryovav

New member
ועוד משהו

טוב, אני ממש לא מרוכז בזמן ובשעות האחרונות אבל.. מה אם מילחמת יום כיפור? טעות? בטח טעות

gstav

New member
ועוד שני דברים

ומה עם מלחמת לבנון? טעות? בודאי שטעות ומה עם עליית שרון להר הבית? טעות? הווו איזו טעות....

ללא ספק...

מלחמת יוה"כ הפאשלה הגדולה ביותר של הדרג המדיני והצבאי כאחד,מלבד אולי בודדים. מישהו זוכר בכלל שהיינו קרובים להפסיד במלחמה הזו???.ראו בזה חורבן בית שלישי!!!. ניצחנו את המלחמה הזאת בעיקר (אני יודע שאולי יחלקו אלי בזה) בגלל הסיוע במהלך המלחמה מארה"ב. בלי סיוע זה אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה פה. משהו כמו 2500 חיילים נהרגו במלחמה הזאת (יותר מאשר בכל מלחמה-חוץ מהעצמאות). כך שחבר´ה, ספרו עד עשר ודברו על פאשלות אמיתיות. עם כל הכבוד למשבר המים ולחרדים המעצבנים (עוד איכשהו אפשר לסבול אותם(-הטעות במלחמת יוה"כ הייתה הנוראית ביותר ונגרמה בגלל חלם מעצבן בדרג הגבוה.. הדבר הכי טוב שקרה למדינה הזאת (אחרי הקמתה)- הוא עלייתה כמובן של מכבי קרית גת לליגת העל. אחרי עלייתה -הדבר הכי טוב שקרה הוא- המהפך של מנחם בגין ב-1977 מהפך זה הוביל להסכם השלום עם מצרים ולהפצצת הכור האטומי בעיראק (פרס עדיין חושב שזאת הייתה טעות שפגעה בסיכויי השלום,אבל לעזאזל פרס). נכון שכולם יקפצו פה עם לבנון-האמת לפי דעתי שבמצב הנוכחי שהיה אז כל ממשלה הייתה נכנסת ללבנון-ותפסיקו להיתמם!!!זה שנשארנו שם-זה כבר היה באחראיות הממשלות שאחרי בגין.
ניגריה אימפריה​

EverMan

New member
אממממ

אז ככה , בגין היה צריך לצאת מלבנון ... הוא זה שנשאר שם. הוא לא היה צריך להישאר שם מלחתחילה. המהפך לא הוביל לשלום עם מצרים שגם ככה בא , להזכירך שמצרים התחננה מגולדה מאיר הסכם שלום והיא סירבה ב71. זה היה רק עניין של זמן. הפצצת הכור העיראקי הייתה כל ממשלה עושה (אני מקווה מאוד). דר"א , לא יודע אם אתה יודע , אבל יש לישראל הסכם אסטרטגי עם לבנון.

TheHock

New member
הפצצת הכור הגרעיני ....

היה מהלך חכם, אבל אם כל הכבוד שאני רוחש לבגין - העובדה שהוא עשהה את זה שבוע לפני בחירות כאשר הוא מפסיד בסקרים קצת מעוררת חששות כי דובר על תרגיל בחירות, לא היה קורה כלום אם הוא היה מחכה שבוע... בקשר לשלום עם מצרים - הוא היה קורה בכל מקרה, רק שאני לא בטוח אם הוא היה עובר כלכך חלק את הכנסת אם הוא היה יוצא מראש ממשלה שמלאני... עד היום הוכח כבר שראש ממשלה היחיד שיכול להחזיר שטחים בצורה חלקה יחסית הוא ראש ממשלה מהימין.

הסכם אוסלו, ללא כל ספק

הייתי אומר השינה הארוכה לפני מלחמת יום כיפור, אבל כמה שזה טראגי לאמור, המלחמה הזו הייתה אחת הסיבות שהושג אח"כ הסכם שלום עם מצרים. אבל אוסלו, אפילו את המעט מהאסון הזה עוד לא קיבלנו.

EverMan

New member
אז רק לעידכון

אתם לא חושבים שאם ישר אחרי ששת הימים היינו מפנים את האוכלוסיה מהשטחים הכבושים אז לא היה את המצב היום ? ולא היה בכלל צורך באוסלו ? אוסלו לא היה טעות , וברוח של התקופה הוא היה מאוד נכון , בדיעבד הוא לא נכון. דר"א מצרים ביקשה לחתום על הסכם שלום ב71 , וגולדה מאיר סירבה בזמנו כי זה לא היה מהאינטרסים של ישראל. ודר"א אני בטוח שאפילו לא קראת את אוסלו , ואתה בטח שלא מכיר את התקופה בה הוא נחתם (אם ככה אתה מדבר) , אז למה אתה מותח עליו כזו ביקורת ? אוסלו היה הסכם שכל חבר ליכוד היה אף חותם עליו, זה לא טעות של השמאל. אז בבקשה , אל תהיו גאונים שאחרי , גם מאוד קל להגיד : אירופה לא ראתה את השואה , אבל צריך לחיות בתקופה בשביל להבין את מה שקורה.

למעלה