אילו פעילויות אתם עושים להרחבת הידע של הבודקים בצוות?

halperin

New member
מנהל

עוד שאלה קצת קשורה לשנייה אך לדעתי לא זהה...
אנחנו יכולים לצפות שכולם יהיו כמונו, יזמו, ייקראו מאמרים, יבקרו בפורומים, מפגשים ובלוגים מהארץ ומהעולם.
אך דיי ברור שיש אנשים שונים בכל צוות, כל אחד רואה הדברים אחרת ומתאימה לו גישה אחרת - אז מה עושים בכדי לעודד פעילות של הבודקים האחרים, ואיך מביאים הידע אליהם?
לדיון המלא:
https://www.facebook.com/groups/IL.Testing.QA/permalink/1072468582819068/

עמית ו

New member
מה עושים או מה מצליח?

כל עוד הדברים הם בתוך הצוות הקטן - הכל קל. אפשר לתפוס מישהו לשיחה קצרה, אפשר לעצור באמצע כשמגלים פער ולהשלים אותו (חוץ מזה, שהמנהל שלי דואג לכל אחד ומוודא שהוא לומד משהו - בעזרת קורסים או באופן עצמאי).
ברגע בו עולים מעל רמת הצוות הבודד זה נעשה קשה יותר. ואז יש מגוון דברים שאין לי מוגשג עד כמה הם אפקטיביים - משליחת דוא"ל עם דברים מעניינים שנתקלתי בהם, ועד לקיום הרצאות על ידי בודקים שונים במחלקה.
&nbsp
שאלה מעניינת - איך אפשר למדוד הצלחה בהרחבת הידע?

halperin

New member
מנהל
נתחיל עם מה עושים - משם נוכל להמשיך ולדון ב- מה מצליח...

"לתפוס מישהו לשיחה קצרה" - יכול להיות חניכה בסיסית, או משהו אקראי, או פעילות מסודרת ע"פ מיפוי הצרכים ברשימת נושאים שכל בודק אמור לדעת - כל אחד מאלו יניב תוצאות אחרות ויענה לצרכים אחרים.
נושא הלימוד בעזרת קורסים או באופן עצמאי גם כן נושא מעניין לדיון - חומר הלימוד עשוי להתחלק בין ידע מתודולוגי בבדיקות, ידע טכני בסביבת המוצר (שאני מניח שכולם כנראה עושים), וידע כללי / סובב שיכול לשפר את צורת הראייה שלנו כבודקים.
&nbsp
אכן נושא האפקטיביות הוא נושא חשוב - כשמדריכים בודק בודד יודעים למה הוא נמשך, ומה חסר לו, וניתן להתאים הפעילות אליו (ואולי גם להוציא אותו לפעמים מאזור הנוחות בכדי שירחיב נק' מבט),
כשפונים לצוות או קבוצה אשר לרוב אינם הומוגניים ברמת הידע - יש חסרון כי את חלקם חלק מהפעילויות לא יעניין, אך מאידך שילוב של בעלי ניסיון עם חסרי ידע עשוי לתרום להרחבת הדיון ולהעלאת יותר נקודות שאנו אולי לא תכננו / צפינו במקור.
(גם עצם ההתמודדות שלהם עם הצורך להסביר לאחרים עשויה לגרום להם לשפר ולהטמיע הידע - אך עשויה לעיתים לגרום לתסכול כללי מהפעילות בסגנון "מה אני צריך את זה")

halperin

New member
מנהל
לגבי אפקטיביות הרעיונות שהעלית

מניסיוני "שליחת דוא"ל עם דברים מעניינים שנתקלתי בהם" - לרוב מביא את המיילים האלו לתיבת הזבל, בין אם ע"י חוק אוטומטי, ובין אם אחרי ריפרוף מינימלי - מרבית האנשים לא ישקיעו במשהו שאינם נמדדים עליו ולא דורש מהם תגובה.
קיום הרצאות ע"י בודקים שונים במחלקה קל יותר כאשר מרבית האנשים מראים התעניינות, אחרת צריך להחליט האם להכריח אנשים שאינם מראים התעניינות לתחקר נושא (דבר שעשוי לגרום למירמור מכלל הפעילות), או פשוט לתת לאלו שאוהבים להתעסק בכך להוביל את ההדרכות, בזמן שהאחרים מפיקים ידע רק ממעורבות חלקית מעצם שמיעת ההרצאות וכן או לא השתתפות בדיונים לגבי החומר הנ"ל.

למעלה