אילו הייתי מצנע

שאכטה

New member
מה זה 70-80 אחוז תחליט כמה בבקשה.

70 אחוז או 80 אחוז ? ואיזה אחוז ? אחוז ממה ? אחוז ממדינת ישראל ? אז זה יותר גרוע מגבולות 67 ולמה שיסכימו לזה אם הם סירבו לאהוד ברק ? והטרור היה הרבה לפני ההתנחלויות הטרור היה לפני הקמת המדינה זה העובדה של ההיסטוריה אין ויכוח על עובדות בתקופה ההיא כולם היו ציונים בעד הקמת ארץ ישראל ואז גם בן גוריון ומשה שרת וברל כצנלסון וכל אנשי מפלגת העבודה דיברו על טרנספר לערבים ועל כך שירדן היא המדינה הפלשתינית זוהי העובדה תקרא על זה בקטעי ארכיון היסטוריים ותראה לאן הגיעה מפלגת העבודה. נסיגה ל67 כמו מרצ וחד"ש.

EverMan

New member
מדינת ישראל ?!

על מה אתה מדבר בכלל ?! מדובר על 70-80 אחוז מיהודה ושומרון. ואני לא יודע מה המספר המדוייק. אני לא ראש הממשלה ואני לא הוגה התוכנית. ומי אמר שהם מסכימים לזה ? זה מה שנקרא - חד צדדי. בגלל שהם לא ישבו איתנו - בעיה שלהם. הטרור הקיים כיום ,בגלל הסיבות כיום , לא היה קיים לפני קום המדינה. וגם היום כולם בעבודה ציוניים , ובזמנו אף אחד לא דיבר על טרנספר לערבים... אז תפסיק להמציא את ההיסטוריה מחדש. ותפסיק עם הסיסמאות העלובות בסיום.

ממתי גדר זו מדניות ?

גדר זה אמצעי טכני אחד מיני רבים. מה תעשה אם יטוסו קטיושות מעל הגדר כמו טילי קאסם לשדרות מעל הגדר של עזה ? "תקסח להם את הצורה" כמו שמצנע מציע ? שוב מלחמה, שוב כיבוש, שוב לחזור על כל שגיאות ההסטוריה כי מצנע רוצה עכשיו לנסות מחדש את מה שכבר נכשל ?? אי אפשר לחזור כל 10 שנים על אותן שגיאות כי צץ איזה חוכמולוג חדש שרוצה לנסות שוב ושוב את מה שכבר נוסה.

EverMan

New member
גדר היא מדיניות שאומרת

אנחנו לא נמצאים שם. זו הצהרה מדינית כנגד הגדרת א"י השלמה. ומה נעשה ? מה תעשה במקרה ועז הרים תיפול עליך משמיים ? אני לא נביא , ואני לא בן נביא. אנחנו לא נעשה פחות או יותר ממה שכל מפלגה אחרת מסוגלת לעשות. אין הרבה ... להפציץ חזרה , ואכסח להם את הצורה , כן. ולא , לא נכבוש את השטחים והאנשים מחדש. אלא רק ננהל מבצעים. זה לא כל כך קשה. וכן ! חובה לנסות לשאוף לשלום כל הזמן !

שאכטה

New member
אתה לא לוקח את הסיכונים בחשבון .

מתעלם בזמן כזה של טרור שלא השתנה מאז קום המדינה אתם מדברים על מה שמפלגת מרצ וחד"ש אמרו כל הזמן גנבתם להם את הרעיון שלהם. ואם אתה רוצה ציטוטים של מפלגת העבודה של פעם שדיברה על טרנספר לערבים במקום נסיגה מהערבים אני יכול לצטט לך כמה שאתה רוצה.

עז הרים משמים....

דוגמה נפלאה. אתה באמת מאמין שהסיכוי שנחטוף פה גשם קטיושות זהה לסיכוי שתיפול עלינו עז הרים משמים ??? אתה לא נביא אבל, האם אתה עיוור ?? קצת ישום לקחי העבר וקצת אמונה במה שעראפת וחבריו מבטיחים לנו, זו לא נבואה, זה ראיית הכתובת על הקיר. מנהיג ´עבודה´ דגול אמר במפורש (אהוד ברק): שאיפות עראפת והפלסטינים הם לשתי מדינות: האחת דו לאומית כולל זכות שיבה והשניה פלסטינית עויינת לישראל. מה מדבריו לא הבנת ?? ואחרון חביב: מדבריך אני למד שכל ההבדל בנושא הביטחוני בין מצנע לשרון הוא בכלל טקטי טכני: מצנע אומר: נקסח להם את הצורה ע"י כניסה ויציאה לפי החשק (משגל נסוג) ושרון אומר: נקסח להם את הצורה אך נשאר בפנים כי חבל על הדלק. ועל זה אתה רוצה שנלך לבחירות ????? ועוד הבהרה קטנה. כשכתבת "להפציץ חזרה" אתה מתכוון ללא אבחנה, פשוט כמו שהם מפציצים או אתה מתכוון לממוקד כמו שרון. אודה על הבהרה בסוגייה. יוסי

למעלה