אילו הייתי מצנע

פז פז

New member
אילו הייתי מצנע

חברי מפלגת העבודה הביאו את מיצנע להיות להם לראש אבל שכחו שלא ניתן לנצח בלי תמיכה מלאה שלהם. המאבק הפנימי התמידי בין חברי המפלגה הוא שגרם להם להפסד. אם אני הייתי במקום מצנע הייתי נישארת במפלגה גם באופוזציה. לא הייתי מצטרפת לממשלת אחדות והייתי מפנה את מאמצי ל"ניקוי" שורות במפלגה ולבניה של מערך חזק של תומכים. משקיעה בלהיות אופוזציה חזקה ובונה אידיאלוגיה ברורה. הרי הזמן לבחירות הבאות אינו רחוק ואם תגיע מפלגת העבודה עם הנהגה ברורה יש סיכוי גדול שתזכה בבחירות הבאות.

הבחירות הבאות ?????

חברה´ זה לא משחק כדורגל שננצח בשבת הבאה, פה מדובר על מדינה ועל אחריות. אז יש מפלגות שאחריות למדינה לא מעינינן (סקטוריליות למיניהן) אך מפלגת העבודה, שאנשיה ממש בנו את המדינה, עיצבו אותה, הובילו אותה שנים רבות, לא יכולה "לשחק" עם עתיד המדינה. אם המפלגה תתפס כאחראית לבחירות חדשות בעוד שנה, נס יהיה אם היא תקבל אז 10 מנדטים. אנחנו צריכים להחליט: או שאנו מפלגה אחראית, גורם בפוליטיקה הישראלית ואלטרנטיבה לשלטון (ואת זה משיגים רק עם אחריות לאומית) או שאנחנו מפלגה שמנהלת התחשבנות ליגה ומהר מאוד נהיה האח הקטן של מרצ. למה הדבר דומה: טייס המשנה נוטש עמדתו בתא הטייס כאשר המצב באויר קשה ומשאיר את הזירה לקברניט במקום לעזור לו ולמנוע ממנו לטעות. האם טייס המשנה הזה ראוי אי פעם להיות קברניט ???? האם היתם מוכנים לטוס במטוס הזה לו ידעתם מראש (כמו שהמפלגה מפרסמת) שכך ינהג טייס המשנה ??

פז פז

New member
אתה רואה אלטרנטיבה אחרת?

תראה מה קורה במפלגה? תראה כיצד הם מתנהגים במערכת הבחירות הזו? אני אישית מתביישת להשתייך למפלגה כזו.

s.r.

New member
חובה לחזק את מפלגת "העבודה"

כדי שתשמש א ל ט ר נ ט י ב ה לשלטון שרון הכושל והמושחת !!! אין צורך יותר, לשמש לשרון ולליכוד כ"עלה תאנה" ולכשלונות שלהם !!!

גישה ילדותית בלתי מציאותית

בא ונבין כמה כללים: 1. בכדורסל מנצחת הקבוצה שמכניסה יותר כדורים לסל של היריב 2. בכדורגל מנצחת הקבוצה שמכניסה יותר כדורים לשער של היריב 3. בפוליטיקה שולטתת המפלגה שיותר בוחרים מכניסים את הפתק הנושא את שמה, ביום הבחירות, לקלפי. בא, ולמען הסר ספק, נרחיב את סעיף 3: 1. לא המפלגה שאוהדיה צועקים שהיריב "כושל ומושחת", זוכים בשלטון 2. לא מפלגה שאומרת: לעזאזל המדינה, לי יש עקרונות (והרבה אגו) ואני לא אתן ידי לעזרת המדינה אם אדרש, זוכה בשלטון. 3. לא המפלגה שרואה ביריב את "השלטון" ואת עצמה כ "עלה תאנה", זוכה בשלטון. 4. רק מפלגה שיותר אנשים מצביעים עבורה זוכה בשלטון !!!!!! בכדי שיותר אנשים יצביעו עבורך צריך, קודם כל להוות אלטרנטיבה ע"י: 1. מנהיגות אחראית שרואה את טובת המדינה מול עיניה (ולא מייחלת לבחירות בעוד שנה שיהרסו את המשק, יקרעו את העם ויחלישו את החוסן הביטחוני) 2. שמנהיגיה לא יתחלפו חדשות לבקרים ובכל פעם יעלו "כוכב" חדש חסר נסיון וחסר כל הבנה בפוליטיקה פנימית וביחסים בנלאומיים. 3. שלא ימחזרו רעיונות (בנושא הפלסטיני) שכבר נוסו, מוצו ונכשלו (זה כמו להגיש לציבור הבוחרים צ´יפס מחומם מלפני שנתיים). 4. שמנהיגיה לא יעלו רעיונות שכל הציבור כולו (למעט אולי מספר תמהוניים) יודע שהם בגדר "מדע בדיוני" כגון: "לפנות את כל ההתנחלויות" = מלחמת אחים וקץ המדינה, נסיגה חד צדדית = הקמת מדינת טרור עויינת לישראל (זה ציטוט מדברי אהוד ברק) שתכניס לתחומה חזבאלה + צבא עירקי/אירני או כולם יחד וכל יום ולילה יפלו פה קטיושות מדן ועד אילת ואז (כדברי מצנע) "נכסח להם את הצורה", קרי - מלחמה חדשה, אלפי הרוגים, כיבוש והכל מהתחלה (כמו שאמרתי צ´יפס מחומם והפעם משנת 1948) 5. מנהיגות שמכירה בעובדה שלמרות שלשרון היו הרבה "כשלונות" לעבודה לא היו הרבה "הצלחות" (ואולי ביחד עם שינוי, סוף סוף יצליחו יותר). 6. בקיצור הנהגה מעשית, מנוסה, ראלית (וסליחה על הדוגמה: אנשים כמו שמעון פרס וחברי ההנהגה הותיקה והמתונה) שמתמודדת עם מצבים ולא "מייצרת" מצבים. זהו להפעם, גם כך זה היה ארוך מידי יוסי

לפז פז - אלטרנטיבה אחרת

כן, יש אלטרנטיבה אחרת. מאחר וכל הנזקים כבר נעשו, נמתין "בכוננות ספיגה" ליום הבוחר. לא משנה כמה מנדטים נקבל (16-20), להצטרף לממשלת אחדות ואז: 1. בממשלת אחדות לקבל רק תיקים חברתיים וחינוך (לא בטחון ולא חוץ) 2. לפעול בתיקים אלו ללא משוא פנים, ללא פוליטיקה, פשוט כאנשי מקצוע שקבלו משימה (קצת בדומה למרצ במשרד החינוך) וכמובן להשאיר את חותמם בעשייה חיובית לטובת המדינה והעם, בקרב כל שכבות האוכלוסיה. שמפלגת העבודה תהיה שם נרדף ליושר וצדק חברתי (רק כך בונים אמון) 2. כפי שאמרת, לנקות את המפלגה מבפנים = רק אנשים שיש להם רקורד (בניגוד מובהק לאנשי הליכוד), רק אנשים מתונים בצורת דיבור ומחשבה (בניגוד למרכז הליכוד) וכך יבנה (במשך 4 שנים לפחות !!!) כח שיהווה אלטרנטיבה. 3. המפלגה לא תתן יד להפליית חילונים מול חרדים, תודה בטעות ותפעל נגד חוק טל ותקציבי העברה (וכך תנגוס הרבה משינוי) והנוער יחזור אליה. בקיצור, מבלי לנסות "להפיל שלטון" ולקרב בחירות, מבלי להיות "אנטי" כל הזמן, מבלי ליבב כל שני וחמישי, המפלגה תבסס מחדש את מעמדה (ע"י עשייה מעשית בתיקים חברתיים) כגורם מוכר בעם, לגטימי וראוי לשלטון. והכי חשוב: לא להשמיץ את היריב (העם יראה זאת בעצמו) אלא לבלוט בעשייה, יושר, אכפתיות ואחריות. זו דעתי הצנועה. יוסי

פז פז

New member
יוסי דעתי כדעתך

בכוונתי כי בחירות יגיעו שוב לא התכוונתי לנסות ולהקדימן, אני הראשונה במתנגדים לדרך פעולה בזבזנית זו. אני אומרת שלמפלגה יש הרבה עבודה והרבה עשיה עד לבחירות והי צריכה להתכונן אליהן ובפעם הבאה להגיע מוכנה. לצערי את הבחירות הללו כבר לא ניתן יהיה לשנות, והתוצאה נקבעה. 16 או 22 מנדטים כבר לא יעשו את השינוי. יודע מה אולי עדיף 16 מנדטים כיוון שהאטרקטיביות לצרף אותנו לממשלת אחדות תרד. אני חושבת שממשלת אחדות היא אסון למפלגה ומאפשרת להיות "עלה תאנה" לממשלת הימין. ה"אחדות" היא שהרסה את המפלגה בשנים האחרונות. ואני. אני בבחירות האלו לא אצביע עבודה. אני אצביע למי שכן עמל ועשה והתאמץ בנושאים החשובים, בעיני לפחות. אני שמה בקלפי מרצ.

N a V e

New member
אתם לא מבינים...

שהמטרה כרגע היא לחזק את העבודה על מנת שאם וכאשר היא תהיה אופוזיציה חזקה לשלטון שמן הסתם יהיה כישלון! למה מישהו מאמין שמשהו ישתנה אחרי שנתיים כושלות כמו השנתיים האחרונות שעברנו?

Na Ve - אתה פשוט לא מבין

אתה פשוט לא מבין שלא מדובר שמשחק כדורגל. לקחי העבר צריכים ללמד אותך שאם לאחר הבחירות מפלגת העבודה תשב מהצד ותגרום לכך שלא ניתן יהיה להקים ממשלה יציבה שתכהן את מלא 4 השנים, אז העם יאשים אותה בכך והיא תשאר באופוזיציה עוד הרבה שנים. את השוויון בדעת הקהל לא הצלחנו לקעקע 20 שנה, אז לדעתך בשנה הקרובה זה יקרה ומפלגת העבודה תקבל רוב מוחץ ? הרי אם בבחירות הקרובות, המצב היה הפוך ואנו היינו מקבלים 32 מנדטים והליכוד רק 16 והם היו נוהגים כמונו, גם אז לא היתה ממשלה, גם אז היינו הולכים לבחירות אחרי שנה ומי ישלם את המחיר ? כולנו, המדינה. הדרך המוזרה הקובעת מראש שהליכוד (יותר מחצי העם) הם מוקצים, לעולם לא תביא שלטון, אך יש לה סיכוי ממשי להביא להרס מוחלט של הכלכלה והמדינה. פקח עינים, זה לא VIDEO GAME, אלו החיים עצמם ואנו עומדים לעשות נזקים בלתי הפיכים ! יוסי

EverMan

New member
וגם אתה לא מבין יקירי

שאם העבודה תהיה בממשלה - יאשימו אותה בפשעי הממשלה הבאה בדיוק כמו בפשעי הממשלה הזו. העם לא יכול לכעוס עלינו שאנחנו מקיים את הדרך שלו ומהווים אופוזיציה. הרעיון המטומטם של "אחדות" שפתאום הופיע משום מקום - לא ריאלי ולא דמוקרטי. צריך 25 ולא 16 מנדטים , בשביל שנוכל להעביר חוקים , בשביל שנוכל לקיים את הדרך שלנו במקסימום כוח.

"פשעי הממשלה" ??

שהימין אומר "פשעי אוסלו" כולנו נזעקים אבל לנו כמובן מותר להגדיר את פעולות הממשלה ב - "פשעי ממשלה" ?? וכך נביא בוחרים?? יש "מהסס" אחד שלא "יסתגר" ויצביע ליכוד לאחר שאתה מכנה פעולות של ממשלה דמוקרטית ונבחרת (למרות שלא אתה ולא אני מרוצים מתוצאות השלטון) כפשע ?? מה קרה לנו, אמצנו את סגנון הדיבור של הליכוד והימין הקיצוני ?? ובאמת בא ונדבר קצת על הממשלה הזאת: הממשלה קמה לאחר כשלון מוחלט של שיחות קמפ-דויד, פרוץ סכסוך דמים אלים בינינו לבין הפלסטינים, אבטלה גואה והכל ברשות המערך / אהוד ברק וללא ממשלת אחדות. המצב מדרדר ומגיע לבחירות, העם בוחר בשרון באופן מוחץ, שרון מקים ממשלה וקורא למערך להצטרף בכדי לעזור ולשאת בנטל הכבד של מדינה במצב של מלחמה (וגם, קצת, לדעתי, שיאכלו את הדייסה שבשלו). הממשלה מנסה לכבות שריפות (שלא היא הציתה) למערך משקל רב, תיק הבטחון ותיק החוץ בידיו, שרון לא מבצע שום צעד ללא הסכמה של המערך לרבות, במקרים רבים, ביטול רצונות של הימין. מסתבר שהמצב קשה יותר ממה שציפו וצריך הרבה סבלנות ואורך רוח. למערך אין סבלנות, בילין מושך חזק שמאלה והחוצה (כן, זה שהודח ע"י ועידת המפלגה ומצא מקומו הטבעי במרצ) וברגע של חוסר שפיות דעת מתחיל מסע ההתאבדות של העבודה: פרישה מהממשלה (ויש, כמוך, שמכנים פעולותיה "פשעי ממשלה"), בחירת אחד אנונימי חסר נסיון בראש המפלגה (כאן תתנחם, גם המפד"ל עשתה אותה טעות והביאה על עצמה נזק כבד) עם רעיונות מדיניים סהרוריים והחמור מכל, אומר אותו מועמד: אנחנו לא נשב בממשלה בדורות הקרובים ולא נסתכן בלהנהיג את המדינה במצב כל כך קשה. בסדר, אז כשהמזרח התיכון ידמה לשוויץ ושכנותיה, שוב יהפך המערך לרלוונטי. מה זאת אומרת: "העם לא יכול לכעוס עלינו..." ועוד איך העם יכול לכעוס, הוא כועס ומראה זאת בקלפי !! זה לא שעור בפלוסופיה או במחשבת ישראל (מה העם יכול ומה מותר לעם) זו מציאות. בנוסף, אני רוצה להדגיש שכל עוד העם כועס עלינו לא הכל אבוד מפני שהוא כועס כי הוא רואה בנו אלטרנטיבה לשלטון שפועלת בניגוד לציפיות שלו ממנה. כאשר הוא לא יראה בנו עוד אלטרנטיבה לשלטון, הוא לא יכעס עלינו (הוא לא כועס על "עלה ירוק" ולא על שרנסקי) וזה יהיה סופה של המפלגה. אגב, דעות אלטיסטיות ובדלניות כאלו שהמפלגה מעלה כיום אופייניות למרצ ומי שדוגל בהן, מוקדם או מאוחר, יצביע מרצ. הם הרבה יותר טובים ב"להתיפייף" ולא לשאת באחריות. יוסי

EverMan

New member
לא לבנות גדר ולגרום לישראל

700 הרוגים לישראל ע"י מחדל כה גדול. זה עוול. לתת כסף לחרדים שיש אנשים שמתים ברעב ברחובות - זה עוול. לתת ללבנת להיות שרת חינוך ולפגוע בכל מערכת החינוך - זה עוול. אז צר לי - עוווווווול !

700 הרוגים בגלל גדר או בגלל אוסלו ?

כסף לחרדים זה בגלל שרון או בגלל ש"ס שיושבים בכל ממשלה גם עם מרצ...?

EverMan

New member
700 הרוגים זה בגלל אנשים

שמאמינים בא"י השלמה. נקודה. לא היה צורך באוסלו אם היינו נותנים לאנשים הללו זכויות במשך 35 שנה. כסף לחרדים זה בגלל שראש הממשלה מעדיף לתת לחרדים. נקודה.

שאכטה

New member
אז הכל בגלל המתנחלים הבנתי אותך

אז צריך לפנות את המתנחלים כל הטרור זה בגללם אתם צודקים לסגת מייד ל67 ולבנות גדר ככה תהיה לנו זכות להילחם בטרור. כמו שמרצ וחד"ש אומרים גנבנו להם את הרעיון שלהם.

EverMan

New member
לא ל67.

לגבולות ריאלים ונכונים. ולא הכל בגלל המתנחלים. הטרור לא בגללם. הטרור נכנס לארץ בגלל ההתנחלויות , בגללם אין גדר - וזה בעיקר בגלל שהם יושבים שם. הטרור לא בגלל איש בעם הזה. ומרצ וחדש לא אומרים דבר. תפסיקו להכניס עסקנות להכל !

שאכטה

New member
המפות של מצנע הם גבולות 67 כמו מרצ.

אז על איזה גבולות אתה מדבר ? הטרור לפי המידע שקראתי היה הרבה לפני ההתנחלויות הטרור היה לפני הקמת המדינה. אז מה הקשר להתנחלויות ? ולמה שאתה תחליט איזה גבולות הפלשתינאים יסכימו ? ואיזה גבולות של נסיגה מרצ מדברת ? יוסי ביילין מדבר על אותם גבולות כמו מפלגת העבודה.

EverMan

New member
אין מפות למצנע , לא הוצאנו מפות.

הגבולות הן בסביבות ה70-80 אחוז מהשטח. נקודה. הטרור לא היה הרבה לפני ההתנחלויות. הקשר הוא שההתנחלויות מונעות גדר , שהייתה חוסמת יותר מ90% מהפיגועים. ויוסי ביילין הוא של מפלגת העבודה , תמיד היה תמיד יהיה.

למעלה