אילוף כלבים...?

vipor

New member
אילוף כלבים...?

שלום לכם! אני התחלתי לאלף את הכלבה שלי בתוך הבית בינתיים היא מצליחה מצוין ,אבל הבעיה שלי היא בחוץ. אני כמעט ולא משחרר אותה בחוץ וכשאני משחרר אותה היא רצה ומשתוללת ובכלל לא מקשיבה היא אפילו מפחדת שאני מתקרב עליה כדאי שאני לא יתפוס אותה(כשבני אדם אחרים מתקרבים עליה היא לא מפחדת ,ואפילו משחקת איתם9 מה לעשות כדאי שאני יוכל לאלף אותה מחוץ לבית????

feline9

New member
אתה מנסה לאלף לבד?

כל הכבוד! אבל עדיף עם מאלף מקצועי, כי אתה יכול לעשות המון טעויות בלי לדעת בכלל. תמיד עדיף עם הדרכה. בהצלחה!!

vipor

New member
לבד

למה לי מאלף מקצועי שיש מילון חומר בספרים וברשת על אילוף כלבים. בכל מקרה אין לי כסף להוציא על מאלף. מישהו יכול לעזור לי.....?

בקי@

New member
טוב, אז מה שאתה יכול לנסות זה....

במקום לאלף אותה בבית, לאלף אותה בחוץ, כאילו את כל הפקודום שאתה עושה אתה עושה עם רצועה בחוץ, אפילו את הדברים הבסיסיים כמו שב,ארצה, וכו´... תעשה בחוץ, אנחנו אנחנו אילפנו את הכלב שלנו בחוץ לבד, אבל לאמא שלי יש ידע קודם בזה, אבל אצלינו יצא ממש מצוין ונכון שלפעמים כשהוא משחק עם כלבים בפארק לא מתחשק לו לחזור בפעם הראשונה כששורקים לו או קוראים לו אבל לפחות אנחנו יכולים לצאת איתו פעמיים ביום לפארק. נ.ב בת כמה הכלבה? ומאיזה גזע?

vipor

New member
הכלבהמעורבת עם לברדור ובוקסר

והיא בת כחצי שנה גם לאמא שלי יש ידע קודם באילוף כלבים.......היה לנו כלב רועה גרמני שהיה מאולף מצוין בכל מקרה תודה אני יעשה את מה שאמרת לי

אם יש כלכך הרבה חומר על אילוף

אז אולי כדאי שתיעזר בו? תימצא שם, למשל, שגיל חצי שנה הוא עדיין מוקדם מדי למשמעת בחוץ. יש המון התרחשויות בסביבה וגורה צעירה לא יכולה ליצור קשב במצב כזה. אילוף בחוץ, צריך לקרות בהדרגה, במקום שקט לגמרי ורק עם הפקודות שהיא כבר מכירה ולזמן קצר מאד או תוך כדי משחק, כדי שלא תתעייף ותקשר את העייפות לפקודות. כדאי ללכת איתה קשורה ברצועה מתארכת וכשקוראים לה לקצר בהדרגה את הרצועה וכשהיא ממש קרובה - לצ´פר אותה. כך היא לומדת שקרוב זה נעים. אם היא מפחדת ממך זה כנראה בגלל שאתה כועס, צועק או מרים יד. אלה דברים שחשוב להיגמל מהם אחרת היא תלמד שרחוק ממך זה יותר טוב. ולמה אתה חושב שמאלף מקצועי זה הרבה כסף? כמה זה הרבה ולמה השקעה כזו לא נראית לך כדאית? גם רופא שיניים זה הרבה מאד מאד כסף ובכל אופן אנחנו הולכים אליו. אז בהצלחה!

למעלה