אילוף הסוררת - 2

• פותח הנושא dml
  • פורסם בתאריך

dml

New member
אילוף הסוררת - 2

הזהרתי אתכם שיהיו עוד פרקים... אתמול בלילה חזרנו הביתה, וגילינו (לא שהיא סיפרה לנו, חלילה) שבהיעדרנו היא הדליקה נר דקורטיבי, והניחה אותו - לא פחות ולא יותר - על המזנון החדש שלנו (כבר סיפרתי לכם שקנינו סלון חדש לא מזמן). הנר השאיר סימן שרוף על המזנון (העשוי מעץ, כמובן), במקום בולט מאד לעין. אל נא תטעו: אני מדברת על גברת בת 18, ולא על ילדה בת 4... התפרצתי עליה בנוכחות החבר שלה. היא אפילו לא טורחת להתנצל... אח"כ הלכתי למיטה ולא הצלחתי להירדם חצי לילה...

bimbo.

New member
dml יקרה, שוב,../images/Emo46.gif

הסירי רגשות אשמה מלבך. חבל על הבריאות. היא צריכה להגיד תודה שרק התפרצת. אני מאוד מבינה את הכאב שלך, והכוונה אינה למזנון (שבהחלט ראוי שיתייחסו גם אליו). בתך כבר לא בגיל ההתבגרות. היא עברה כבר את זה. ישנם ילדים שרואים בהורים שלהם את האויבים הכי קשים שלהם. מדוע? לך תדע. אולי תתייעצי עם איש מקצוע? אני מניחה שהיא קרובה לגיוס, ואני מקווה שהיא לא משתמטת. הצבא עשוי בהחלט להרגיע אותה. אולי את מוכנה לספר לנו מה הכיוון שלה בחיים? (חוץ מאשר למרר את חיי ההורים). קבלי
חזק

אולי לא תעשי סידרת המשך לאילוף

הסוררת? כי אפילו ידידנו שקספיר לא הצליח לאלף אותה. ואולי יחסים עם בת לא צריכים להיות אילוף-אלא ממקום של הבנה הדדית אחד את השני ואת צרכיו הרי לא מדובר כאן בכלבלבה או ילדונת בת שנתים וחצי שמרטיבה את השטיח. אולי ה"מרד" שלה נגד הריהוט החדש נובע ממשהו, יש בה איזשהו כעס עליך? אולי אולי לשנות לגמרי את הגישה שלך ושלה, יביא אנרגיות יותר חיוביות הבייתה, פחות מתח פחות כעס, וימנעו ההתמודדיות האלו שלא נעימות לא לך ולא לה. ואולי???

לפי מה שאני זוכרת,

היא כבר ניסתה... למזלי, אם אני הייתי עושה כזה דבר, לא היו אומרים לי כלום... אבא שלי כבר שרף מספיק רהיטים (וגם את השטיח שלי!) בבית עם הסיגריות שלו. יכול להיות שהיא למדה את ההתנהגות הזו ממישהו מכם ובאיזשהי צורה עיוותה את זה?
נעץ

אטיוד5

Active member
הבית הזה הוא שלך

בגיל 18 את כבר לא חייבת לאכסן אותה. אולי תבהירי לה את הנקודה הזאת. אני תוהה אם היא מתנכלת בכוונה או שהיא סתם לא חושבת על תוצאות מעשיה או שהיא יודעת אבל לא חושבת שזה לא ביג דיל להזיק פה ושם.

גליה12

New member
השאלה אם היא עשתה זאת בכוונה

אני מניחה שלא- חוסר תשומת לב, רצון להרשים את החבר-אני בטוחה שלא התכוונה לשרוף את הבית. לדעתי אין להעליב נערה (או בכלל אדם) ברבים/צבור/ לעיני חבר- זה משפיל מידי-וזה בוודאי לא תורם דבר.

זה מרגיז בטירוף

וברגעים כאלה שרואים את הנזק והוא לתמיד, זה מביא קריזה ולא משנה אם יש איצטדיון מלא אנשים, צריך לצרוח ולכעוס. באמת נראה לי שהילדה הזו לא איכפת לה והיא לא חושבת מטר קדימה. אוף..... לתפוס ולחנוק, עכשיו ומיד.

bimbo.

New member
גם זה שהיא לא מתייחסת לדברי

אמה ולבקשותיה, זה מעליב ומשפיל מאוד... ואם היא הורסת רכוש, זה שיא החוצפה. להזכירכם - בת 18!!!

bimbo.

New member
ועוד משהו...

מדוע תמיד חושבים על "מה הילד מרגיש, מה מציק לו ואיך נוכל להבין אותו ואיזה עוול עשינו/עושים ואולי חלילה נעשה"? מדוע לא חושבים אף פעם על רגשותיהם של ההורים, על מצוקותיהם (בקשר לילדים)? על כך שלרבים יש עדיין הורים שמזדקנים וגם אותם צריכים להבין, וגם לעיתים קרובות לטפל בהם? על הלחצים שההורים נתונים בהם בגין האחריות של להיות הורים וכל הכרוך בכך? מדוע לא מצפים אף פעם שהילדים יתחשבו בנו קצת? אני לא מבינה מדוע לא מבינים את ההורים!!

AYELET1

New member
אטיוד, כתבת את זה כבדיחה,

אבל זה רושם שמתקבל אצלי לא פעם- של הורים במילכוד. ועלול ליהיות מי שיקום ויאמר לי: את בחרת את זה. בוודאי, נכון. ולא מצטערת על כך. אבל עדיין המצב שנוצר הוא של "הורים במילכוד".

למעלה