אילוף איגואנה

• פותח הנושא yooa
  • פורסם בתאריך

yooa

New member
אילוף איגואנה

ברשותי איגואנה מזה כחודשיים. האיגואנה בת כ - 7 חודשים. אני כבר מוציא אותה מהטרריום שלה כמעט ללא בעיות והיא מסתובבת עלי די בחופשיות. הבעיה היא שכשהוצאתי אותה החוצה היא קפצה באיזשהו שלב, והמרחק בין זה ובין לאבד אותה היה קצר. שאלתי היא כיצד אני מרגיל את האיגואנה להמשיך ולהיות עלי גם בחוץ. (כשהיא קופצת ממני בתוך הבית הבעיה קטנה כי אופציות הטיפוס והבריחה מינימליות ובסוף היא עולה על היד שלי כשאני מתקרב לאט. בחוץ בגלל המרחב ואופציות הטיפוס והבריחה זה יותר מסובך מבחינה זו). אם למישהו יש עיצה או טיפ אני אודה לו מאד. יוסי

שובל09

New member
אני חושב...

שאתה צריך להרגיל אותך אליך עוד בלי להוציא אותה החוצה מהבית... ואז כשהיא תפסיק לקפוץ ממך בבית תוציא אותה החוצה...

dudman18

New member
ממש חשוב

קניתי איגואנה לפני שבועיים, והיא לא אכלה אצלי, אז האכלתי אותה לבד... דיי בכוח, כמעט כל יום, משום שרציתי לנסות להרגיל אותה לאוכל, ולתת לה גם הזדמנות לנסות לאכול לבד, אחרי שבוע וחצי בערך, החלטתי שזהו... היא יכולה לאכול לבד, (האכלתי אותה לפני זה... והשארתי לה אוכל בצלחת קטנה) בכל מקרה, הלכתי מהבית , וכשחזרתי גיליתי שהיא הקיאה! :( עכשיו, אני לא יודע איך זה אם איגואנות, אבל לא חשבתי שזה טיבעי... בכל מקרה, נתתי לה יומיים בערך שהיא תנסה לאכול לבד, והיא לא אוכלת :( אז האכלתי אותה שוב בכוח... ואז שוב היא הקיאה :( ואני כבר לא יודע מה לעשות? בבקשה תעזרו...

yooa

New member
שם המשחק סבלנות

לי לא היו בעיות עם האכלה. קראתי די הרבה חומר על הטיפול באיגואנות חדשות והרושם העיקרי שלי היה ששם המשחק הוא סבלנות, סבלנות, סבלנות. האיגואנה שלך כנראה בלחץ (עוד פעם אני מדגיש עיקר הידע שלי נשען על נסיונם של אחרים והוא נקנה באופן תאורטי - דרך האינטרנט) , ונסיונות ההאכלה בכח מניבים לחץ נוסף. נטיית ליבי אומרת לי תעזוב אותה - שים לה כל יום אוכל ובסוף היא תאכל. אם אתה מודאג הייתי עושה אחת משתיים - לוקח אותה לוטרינר זוחלים לבדיקה או מתקשר לחנות חיות שמתמחה בזוחלים כמו בית החיות ומתייעץ. בהצלחה

תבדוק שיש לה מקום בו היא תוכל

לחמם את גופה עד לטמ"פ של 35 מעלות, ותקרא את המאמרים על גידול איגואנות שמופיעים במאמרי הפורום. אם לא תמצא שם את התשובות אני מציע לך לפנות בהקדם לוטרינר שיבדוק מה הסיבה להקאות.

dudman18

New member
קראתי את הכתבות

תראו, עשיתי מה שאמרו שם, בהתחלה שמתי מנורה , אם אור אדום כזה, אבל זה לא ממש חימם אותה, אז שמתי לה שמיכת חימום מיתחת לקרטון, שתיתחמם, ואני בטוח שזה חם מספיק... אז כמה ימים עוד כדי להביא לה לדעתכם?

אל תוציא אותה החוצה.

אם אתה מתעקש לעשות זאת אז קנה ריתמה מיוחדת לאיגואנות ותשתמש בה, זה יקטין או יוריד לחלוטין את סכנת הבריחה.

yooa

New member
ריתמה

הבנתי ששימוש בריתמה אינו מומלץ עבור איגואנות כה קטנות (היא שוקלת סה"כ כ- 200 גרם). מעבר לכך- שאלתי כוונה בעיקר למהי הדרך להביא איגואנה למצב בו , בסופו של דבר, היא לא תקפוץ ממך בעת שהיה מחוץ לבית. האם מנסיונך זה פשוט ענין של זמן ואמון בין המגדל לאיגואנה, ועד שאמון שכזה לא נוצר יש להשתמש באמצעי עזר מפני בריחה בצורת ריתמה? תודה מראש למענה

תמיד יש צורך להשתמש באמצעי עזר

ואין לזה שום קשר לאמון. עם הזמן האיגואנה תתרגל ולא תקפוץ כל הזמן, אבל במקרה והיא כן תקפוץ ולא תהיה רתומה לריתמה אתה תאבד אותה.

למעלה