אילאיל וגלי - רעיון!

אילאיל וגלי - רעיון!

לבני האמצעי יש יומולדת באמצע החודש והוא אוהב שני דברים - ימי הולדת קטנים ואינטימים ועבודות יצירה. במהלך חיפוש רעיונות, נראה לי שזו הבמה לכל מיני רעיונות לפעילויות יצירתיות גם לימי הולדת (יכול להיות שאני מתפרצת לדלת פתוחה...). אז הינה כמה שלי: כשהבכור שלי היה בכיתה א' החלטתי לערוך לו יומולדת מקורית - סדנת אומנות. האמת אירגנתי אותה 1/2 שנה לפני... הפעילויות היו: 1. אספנו חלוקי נחל בטיולים, שטפתי ויבשתי אותם וכל ילד צייר על האבן שלו (טיפ - חתכתי מרובעים קטנים של קרטון ביצוע והילדים הניחו את האבן עליהם. כך הם יכלו לכתוב ליד את השם וגם להרים אותה בנוחות, גם אם האבן עדיין לא יבשה לחלוטין). 2. גל בני משוגע על אקטימל, אז אספתי, שטפתי וקילפתי את הקופסאות, להכין מהם פינגווינים. קניתי עיגולים מקלקר לראשים, חתכתי מסול בטן (אליפסה) כנפיים ורגליים, קניתי עיניים זזות וכובעים קטנים מפלסטיק (בכל חנות יצירה וממש לא יקר) והכנתי מקורים מנייר כסף על נעצים צבעוניים שתוקעים בקלקר. 3. קופה מקופסאות שבזמנו ארקפה מכרו בהם קפה (כמו קופסאות של סימילק), חתכתי קוביות של דפים צבעוניים וחרצתי במכסה פתח לכסף (ראיתי שדיברו על כאלו בפורום - זה יוצא מדליק!). 4. קופסא עם מכסה ממקלות ארטיק צבעוניים (כדי להקל עליהם ועלי, הכנתי מראש שקית לכל ילד עם מס' המקלות הדרוש, 2 מרובעים מקרטון ביצוע בגודל המתאים וידית שגם הכנתי מקרטון ביצוע - 2 ריבועים קטנים מודבקים). טיפ לשידרוג - אפשר להכין הפתעות של ביצי קינדר ולהדביק אותן כידית - יוצא מקסים!!! היום הולדת הזו לא נשכחת אצלנו והיתה מוצלחת ביותר! לצערי, המחשב שלנו אז נדפק וכל התמונות היו ואינן עוד... לגל עשיתי שנה אחת: 1. ליצנים מגבס (הכנתי קודם כמובן) עם מתלה וכל ילד צבע את הליצן שלו. 2. מגנט למקרר מסול עם פנקס מוצמד להודעות וכל ילד הדביק וקישט אותו עם דוגמאות קטנות מסול (שוב - בכל חנות יצירה/צעצועים). שנה אחרי, מצטערת על ההשווצה... אבל לדעתי רעיון מדליק...(חשוב לזכור שזה היה ל-10 ילדים בלבד, אז יכולתי "להשתולל" יותר עם ההוצאות... בדיוק קנינו מקרר, אז מהקופסא הכנתי לו קיוסק עם דלפק, הכנו ביחד כסף לכל ילד, קניתי קופסאות מעץ עם מכסה באקוורל וכמו כן דמויות קטנטנות מעץ של חיות וצבעי גואש. הרעיון של היומולדת היה: גל עמד בקיוסק ו"מכר" לכל ילד ממתקים עם הכסף. אלו הוכנסו ישירות לקופסא ואז כל ילד צבע את הקופסא שלו. אח"כ חילקנו לכל ילד חיות קטנות והם הדביקו אותם על הקופסא. בסוף היומולדת כל ילד יצא עם מתנה מגל - קופסא לצעצועים ועם "שקית" ממתקים של יומולדת...(את הממתקים קניתי ברח' לוינסקי בדרום ת"א מאוד בזול... השנה בעקבות תחביב/התמכרות הפימו, גל ביקש סדנת פיסול בפימו - הפעם נצלם ונראה בפורום. מצטערת על האורך של ההודעה, אבל מקווה שזה יעזור למישהו... אשמח לענות לשאלות וכו'

ורדה 1

New member
רעיונות יפים! ביום ההולדת של הבכור - כמה ילדים היו? הספק ממש מרשים!

היו 50!! (הכיתה וחברים). האמת היה

קריעה בשבילי, אבל הילדים מאוד נהנו. יש לנו חצר אז הבאתי מגן של חבר שולחנות וכסאות והכנתי שולחן עם כל החומרים, מסודרים לפי הסדר. היה אינטנסיבי, אבל כולם הספיקו הכל!!!

מקבץ נהדר של רעיונות ../images/Emo2.gif אני ממש

נדהמת מרוח היצירה ששורה ביתיכם. מגיע לאמא שכמוך ח'ח ענקי וחיבוק עוד יותר

Ella Bella

New member
וואו !!../images/Emo2.gif ../images/Emo45.gif

רעיונות מדהימים! יומולדת מקורית ומהנה, במיוחד לצד ההפעלות הפסיביות-יקרות-טיפשיות שקיימות היום. בהחלט יש גם דרך אחרת! כל הכבוד !!

יופי של רעיונות ../images/Emo45.gif

(אפשר לבוא להשתתף גם?
נשמע שנהנים..) מה התכנונים לעשות בסדנת פיסול הפימו ביומולדת השנה? (בן כמה יהיה הילד?)

תמיד אפשר להצטרף... גל יהיה בן 7,

יהיו 8 ילדים ובנתיים בתוכנית צב וצפרדע, אבל היא עדיין נתונה לשינויים...

למעלה