איכסון ציוד

• פותח הנושא jgut
  • פורסם בתאריך

jgut

New member
איכסון ציוד

יש לי ציוד (מתגים, ראשיית, מושכות וכו') שאינו נמצא כרגע בשימוש. אני מתכוונת לאחסן אותו במחסן.
האם יש דרך לשמור עליו בזמן שהוא מאוכסן?
אני גרה באזור עם הרבה לחות. אז שמנו לב שציוד שלא משתמשתים בו באופן קבוע, מקבל ירוקת (כולל הראשייות עור).
בנוסף לא הייתי רוצה שהמושכות למינהן יאבדו את הצורה שלהן.
אז אם למישהו יש רעיונות אשמח לשמוע...

מה עם לשים בתוך ארון / לוקר?

או שגם בארון מתפתחת ירוקת?..
ממה שאני יודעת - בשביל שתתפתח ירוקת צריך שילוב של מים ושמש. האם הציוד במחסן הוא באזור חשוף לשמש?..

בלי קשר - לדעתי כדאי לעשות ניקוי וטיפול תקופתי (סבון/שמן אוכפים) לציוד מעור שלא בשימוש, אחרת הוא נוטה להתייבש ולהיסדק

jgut

New member
אין חשיפה לשמש

הסיבה לדעתי היא הלחות הגבוהה באזור שלנו (אנחנו ממש צמודים לים).
אני מניחה שאם בחדר אוכפים מצטבר עובש\ירוקת, אז אותו הדבר יקרה גם בארון.
מה שמוזר זה שהירוקת מצטברת רק על ראשיות העור (אלה שאינן בשימוש) ולא על שום מוצר אחר שיש לנו. אני מניחה שהן בעצמן מכילות לחות כלשהי ולכן זה קורה.
חשבתי לאכסן אותן בתוך מגבות. אבל אני לא בטוחה שזה מספיק טוב.
אני חוששת שאם אאכסן אותן בניילון, מספיק טיפת מים כדי להבטיח שהפטריות יחגגו...

giri

New member
לי היה מתפתח עובש בלוקר

על הראשיות ועל החזיה. האוכף וכו' מעולם לא נפגעו. אבל לוקר סגור, ציוד שיובש היטב כשהוא הוכנס, ובקיץ היו מספיקים שבועיים שלא השתמשתי בראשיה והיא היתה מראה התחלות של עובש.

jgut

New member
יש לי כאלה, אנסה אותן

העניין שהן לא באמת אטומות לחלוטין. השאלה האם קצת לחות לא תייצר לי שם מושבה שלמה של פטריות.

שאלה נוספת, את חושבת שהעור יכול לההרס בגלל שהוא יהיה במנח מסויים באופן קבוע?

Half Halt

New member
תנסי

לנקות ולשמן היטב, לארוז במנח הכי טוב שאפשר מבחינת האביזר (בלי זוויות חדות מידי וצורות לא הגיוניות) ולארוז בשקית וואקום כזאת שמרוקנים עם שואב אבק.
הייתי מוסיף דף של ריח (שמוסיפים למייבש כביסה) בשביל הכיף ואולי שקית קטנה שסופחת לחות (או שקית נושמת עם אורז/חומוס) למקרה ש...
חוצמזה שאם את בונה על אחסון באמת ארוך, אולי תשקלי למכור את הציוד ולכשיבוא היום עוד כמה שנים פשוט תקני ציוד חדש.
בהצלחה :)

fliperit

New member
שקית שסופחת לחות זה רעיון מעולה

ולחלופין קצת אורז בשקית בד..

giri

New member
מנסיון אישי

אם את מדברת על אחסון ארוך...
קודם כל עובש מתפתח גם בחללים סגורים היטב, הוא פשוט לבן יותר מירוק, אבל הורס את העור לא פחות וגם מצחין שאי אפשר להפטר מזה אח"כ.
מה שימנע עובש זה שומן שיאטום את העור וישמור על הלחות שלו בלי לאפשר לעובש להתפתח.
כשטסתי לקנדה עברתי אצל אבישי (ההוא שעושה עבודות עור ברעננה) והוא מרח לי את כל מוצרי העור באיזה חומר לבנבן, מין חלב שעוותי כזה רך, וסגרתי אותם בשקיות. את השקיות לארגז ואת הארגז למכולה. כבר יצאו פריטים מהמכולה הזו אחרי יותר משנה של אפיה בשמש והם רכים וגמישים ולא מעופשים ולא כלום. רק לנקות את החלב עם סמרטוט, אח"כ להספיג את השאריות ואפשר ישר להשתמש - הציוד רך כמו אחרי טיפול בבלזם מעולה.
אני לא יודעת איך קוראים לחומר, ואבישי התנצל שהוא לא יודע איפה אפשר לקנות פחות מדלי. אבל אם את מאחסנת משהו לטווח ארוך, הייתי קופצת אליו, משאירה לו כמה שקלים ושימרח לך את הציוד.

Robur

New member
אני ממליץ לך

לנסות לפזר טלק, ואולי אפילו לנסות לווזלן (vaseline) את המושכות כל כמה זמן, אני כמעט בטוח שטלק דוחה ירוקת או כל רטיבות שבחלל

jgut

New member
תודה על העצה עם הטאלק

ניסית פעם לווזלן את הציוד? פשוט אין לי מושג איך הציוד יגיב לכך...

Robur

New member
עור לעולם יגיב יפה לווזלין וטלק

ציוד לחימה בשווי אלפים מטופל בווזלין וטלק, כמו כן נעלי עור שלבשתי מגיל 4 מטופלות בווזלין, אז אין לך ממה לחשוש. גומיות של רכב ואיטומים למיניהם מתוחזקים בידי טלק רגליים פשוט, זה פשוט עושה את העבודה מעולה.

למעלה