איכות

איכות

שלום,

עלה רעיון בעבודה להשתתף בניסוי שבוחן את הרגלי הנסיעה שלנו, העניין הוא שאנו עלולים לאחר לעבודה
מצד שני אנחנו נותנים יד לעזור לסביבה נקייה יותר .
רציתי לדעת עד כמה חשוב לכם לעזור לאיכות הסביבה? ולקחת בחשבון שגם את הילדים צריך לשלוח לגנים ולבי"הס

זו שאלה קצת כללית, לא?

האם הרעיון שעלה אצלכם בעבודה קשור לכך שאנשים יחלקו הסעות זה עם זה במקום שכל אחד יגיע ברכב משלו?

זו כמובן דרך אחצת לעזור לסביבה, אבל היא באמת בעייתית אם יש צורך בנסיעה כדי לפזר ילדים לגנים.

יעל קם

New member
תמיד יש

תרוצים למה לא לקום ולשנות.
בתור אמא למדתי את חוקי היצירתיות,
כשחושבים מחוץ לקופסה אפשר למצוא פתרונות
לדברים שנראים בלתי אפשריים. גם את הילדים אפשר
לארגן בנסיעות משותפות בין שאר ההורים.

lulyK

New member
לצערי לא מספיק חשוב לי.

בעבר החלטתי לנסוע באוטובוס לעבודה לפחות פעם בשבוע, אבל העובדה שכל נסיעה כזו יכולה לקחת גם מעל שעתיים (כולל ההליכה לתחנה וזמן ההמתנה שם) ומעמידה אותי בסיכון לחלות בשחפת, גרמה לי לשכוח שאכפת לי מהסביבה.

שירז2095

New member
תלוי

יש ערים בהן התחבורה הציבורית נהדרת וזו יכולה להיות אופציה טובה מאוד.
תוכל להרחיב קצת על הניסוי?

נושא חשוב וקריטי לעתידנו

השאלה הנשאלת האם הבוס יהיה מוכן לשלם את מחיר ה"הקרבה" שלך, זו גם נקודה שצריכה להלקח בחשבון. האם ההנהלה משתפת פעולה ומעודדת זאת או לא.
נושא איכות הסביבה הוא מהחשובים, אך כול עוד הנושא מכניס לחץ ועוד עומס לחייך, הייתי בודקת שוב את סדרי העדיפויות. וזה מוביל שוב לשאלה האם מקום העבודה תומך ויקבל איחורים עקב השתתפותך בניסוי.
בהצלחה והיוזמה מבורכת בעיניי

הכל עניין של הרגלים

הי,

לבוס תמיד יהיה אכפת מהכסף שאני מייצרת עבורו ולא לסביבה לא??
אם אנחנו לא נתחיל לדאוג לעתיד ילדנו שזה כולל את איכות הסביבה שלהם ושלנו אז מצבנו

בכל אופן, קבענו במשרד תורנויות פעמיים בשבוע אני אוספת חברה לעבודה ברכבי, עמיתים לעבודה יגיעו ברכבת (לא בהכרח שיאחרו
לעבודה אם יצאו מוקדם), הילדים מפוזרים לגנים גם בתורנויות וכיו"ב.
הניסוי בוחן את הרגלי הנסיעה שלנו ויחד עם זאת בוחן אותנו כאזרחים שאכפת להם מהסביבה.

יום טוב

האם זה הניסוי שבסופו של יום יביא למיסוי מוגבר

על מי שייסע באופן "לא חסכוני"?
כי אם זה ככה, זה לא הדרך שהייתי רוצה לתרום בה לסביבה.
זה שהמדינה חושבת שאפשר הכל לסדר באמצעות מיסוי כאשר אין בכלל אלטרנטיבות של תחבורה ציבורית נורמלית, לא מקובל עלי.
עבדתי פעם ליד עזריאלי, לכאורה אידיאלי לרכבת.
זה אף פעם לא היה מוצלח - קודם כל היו 20 דקות נסיעה (לפחות) מהבית שלי לתחנה (ואני גרה בפריפריה הקרובה יחסית, לא בעיר סואנת).
ברכבות של הבוקר אין מקום לשבת. נקודה. מזל שיש בקרון האחרון מקום למזוודות ושאני יחסית צעירה וגמישה ויכולה לשבת ככה כל הנסיעה.
הנסיעה לוקחת 45 דקות (יבנה - ת"א). זה לא חסכוני.
והרכבות מאחרות.....
אם עוד הייתי צריכה אחרי זה לקחת עוד אוטובוס, זה בכלל לא היה משתלם לא מבחינת הטרטור ולא מבחינת זמן ההגעה, למרות הפקקים.

אם זה משהו אחר, תתעלמו כמובן

lulyK

New member
יש הרבה דרכים לשמור על הסביבה למען ילדינו

בצורה שלא תגרום לנו להיות איתם פחות זמן (הרי לא הבוס ישלם את המחיר, נכון?). למשל: להיות צמחוניים (או לעבור ליום צמחוני אחד בשבוע בתור התחלה).

חשוב לי איכות הסביבה

אבל אם תלוי בי, כל החברים לעבודה יגיע ממש מאוחר למשרד אם הם יחכו ממני לטרמפ, אני מאחרת כרונית

למעלה