איכות תרומת זרע

nof12341

New member
איכות תרומת זרע

שלום לכן,

מחפשת תשובות, הכוונה או נשים שנתקלו באותה סיטואציה מורכבת ומצערת...
לפני שלוש שנים רכשתי זרע (יחד עם זוגתי) מחו"ל בתיווך בית חולים ציבורי ובהזרעה הראשונה נקלט ההריון ויש לנו ילד מקסים בן שנתיים וקצת.

מאז העתקנו את מקום מגורינו וכל מיני שינויים הביאו אותנו להעביר את 9 המנות שנותרו מאותה רכישה (מאותו תורם) לבנק זרע בבית חולים ציבורי אחר על מנת להתחיל תהליך לקראת ילד נוסף. העברנו את המנות לפני שבועיים כמעט והכל עבר חלק בנסיעה. כל זאת תוך שאני במעקב זקיקים + אוביטרל.

שתי דקות לפני ביצוע ההזרעה, ביום חמישי לפני שבוע) נאמר לי שמצב הזרע הוא לא מה שהם היו מצפים מזרע של תורם - לאחר השבחה - 0.4 מ"מ, 10 מליון זרעים ו-10% תנועה. עד כמה שאני יודעת, אני אמורה לצפות ל-50% תנועה! ההזרעה נעשתה בכל מקרה כיוון שהזרע כבר הופשר והוכן ואני עברתי את על ההכנה שנדרשה...

הייתי בהלם ולא כל כך הצלחתי לחשוב בהיגיון וגם לא הבנתי עד הסוף את המשמעות הרחבה. יתכן ו-8 מנות נוספות שמאוחסנות (וכידוע לכן עלותן גבוהה מאוד!) הן באותו מצב או שלא. לא ניתן לדעת עד שלא מפשירים...

אני מנסה להשיג את נתוני המנות מהבנק שהזרע אוכסן בו בשלוש השנים האחרונות או לפחות את נתוני המנה של ההזרעה הראשונה שנעשתה אצלם. היא אמרה שמקווה שיש להם את זה (גם הזוי בעיני...) ואני מחכה ממנה לתשובה, בתקווה עוד היום.

עוד עניין, ההחלטה המוזרה של בית החולים הנוכחי בו אני מטופלת לספק לי את המידע הזה לגבי הזרע ולשלוח אותי הביתה בלי לדבר על המצב, ההשלכות, השאלות, האפשרויות שעומדות בפנינו... ואז היה סופ"ש ואז חג ורק היום חזרו לעבוד. איתם אדבר אחרי שיהיו לי תשובות מהבנק הראשון.

העלות הגבוהה של המנות חשובה אך גם העובדה שקשה להסביר את הקשר הרגשי שלנו למנות זרע שעשויות להיות ילדינו הבאים ואחים/ אחיות לילד המדהים שלנו... שיקורצו מחומר זהה.. ברור לי שזה לא הכל ולא הדבר הכי חשוב שיש ובכל זאת מקווה שתבינו את הכאב... והקושי שבחוסר הודאות יחד עם הבשלות להריון וילד נוסף, שכשזה מבשיל - אז בא לנו עכשיו ולא אכפת לנו כלום ושום הסבר רציונאלי-שכלתני כנראה לא ממש ידבר אלינו....

אז באיזשהו מקום אנחנו עדיין בהמתנה לבדיקת בטא שנקבעה ליום חמישי עוד שבוע, ה-13.10, אבל הסיכויים כל כך קלושים וגם הצלחה מסחררת ומפתיעה לא תשנה את העובדה שצריך להתחיל להבין מה קורה כאן.

ואנחנו מבינות גם, שמשום שהעברנו את הזרע מבנק לבנק, סביר שתהיה כאן זריקת אחריות הדדית ואנחנו בורג קטן אל מול מערכת עצומה ומייאשת...

אשמח לאיזושהי התייחסות, רעיונות, מחשבות, האם מישהי נתקלה בכזו בעיה או דומה לה...

תודה גדולה

קודם כל 9 מנות זה המון!

אני מבינה מהכרטיס שאת צעירה יחסית, אבל אולי כדאי לחשוב על IVF,
אז שואבים ביציות ומפרים מאותה מנה כמה ביציות...
אז יכול להיות שמנה אחת תספיק לך.
אולי לנסות עוד הזרעה שתיים ולבקש לעבור ל IVF. כך תוכלו לשמור על הזרע.
&nbsp
לגבי האיכות, לי נאמר אחרי השאיבה שהאיכות של הזרע היא 'בינונית' לא שאלתי מה זה אומר, בסופו של דבר נולדה לי ילדה ממנו.
&nbsp
&nbsp

nof12341

New member
תשובה ותוספות מידע

קודם כל, תודה רבה על תשובתך!

8 מנות (טעות שלי) זה אכן המון אם חושבים על IVF, מחשבה שחלפה במוחי... כנראה שאין סודות וזה הפתרון במידה ורוצים למקסם את המנות הנותרות ובהנחה שכולן דפוקות.
כמו שהבנת, אני כולה נושקת ל-30, חבל לי מאוד לחשוב על הורמונים והרדמה ועל כל ההליך כשהכל עובד טוב (טפו טפו..) בכל מה שקשור לצד שלי ושאני מגיעה עם "צד שני" ששילמתי עליו ממיטב כספי ואמור להיות קרוב למושלם...

היום קיבלנו מידע על המנה הראשונה ממנה נולד ילדנו ועל פי נתוניה היו X30 יותר זרעים בתנועה מזו של ההזרעה הנוכחית... ולפי הרישומים כך כל המנות אמורות להיראות...

מעבר לשאלה ה"רפואית", בא לי מאוד לתבוע ממישהו תשובות או סליחה או פיצוי על עוגמת הנפש וכל מה שהפסדנו ויתכן ונפסיד בהמשך. לא הגיוני שאין מי שישא באחריות הזו...

לול2012

New member
אני לא יודעת אם יהיה לך את מי לתבוע... תצטרכי להוכיח

הבנק שמכר לך בחו"ל, הבנק שאיחסן בארץ או הבנק החדש שאיחסן....
&nbsp
הכי סביר שהמנות הגיעו ככה, למרות שאם הבנק לא עשה את תהליך ההפשרה כמו שצריך, יכול להיות שגם שם נגרם נזק.
&nbsp
הייתי ממליצה לך אולי ללכת לד"ר ברקוביץ, שלא גובה הרבה עבור כל טיפול... ואז לעשות את ההזרעה או IVF באסותא אצלו. דיי סומכת עליהם מיקצועית.
&nbsp
אין לי מושג אם את זכאית לטופס 17 או לא .... אסותא יעלה הרבה בלי טופס 17 כמובן.
&nbsp

יש תנודות בזרע,

יכול להיות שהמנה הראשונה שתרם ונבדקה היתה מצטיינת,
ואחר כך האיכות ירדה, הרי לא בודקים כל מנה,
יכול להיות שאחת היתה פחות טובה מהאחרות.
אין מושלם... גם עם בן זוג, הזרע שלו יכול להשתנות מבדיקה לבדיקה.
ככה זה... הרי הם לא בודקים את כל המנות.
&nbsp
יש לך עוד 8 מנות. אני הייתי הולכת על הזרעה שתיים נוספות ואחר כך מבקשת
IVF כדי לשמור על המנות.
&nbsp
בהצלחה
&nbsp

מאוד יכול להיות שמנה אחת מתוך כמה תהיה קצת פחות טובה

אין להסיק ממנה על שאר המנות.
עוד כדאי לך לקחת בחשבון, שלמרות שאת צעירה, ולמרות שעל פניו "הכל עובד" כמו שצריך אצלך - מדובר בסבב ראשון והוא לא תמיד מצליח

זה לא אומר שלא תצליחי בסבב הבא.

nof12341

New member
מקווה שאת צודקת...

הן יושבות על אותו "מקל" אי שם במיכל אפל בבנק...
לא נדע עד שלא תופשר אחת נוספת.

מקווה שבתחילת שבוע הבא תהיה פגישה עם המנהל של המרפאה הנוכחית ונשמע ממנו מה הוא מציע, הוא גם רופא הנשים שלי בדרך כלל וסך הכל סומכת עליו מאוד

בינתיים אני ממציאה קרייבינגים לכל מיני מזונות... P=

למעלה