איכות שמיעה ב IPOD

LinkTree

New member
איכות שמיעה ב IPOD

טוב - תאמת תמיד חשבתי שהIPOD הוא מהטובים מבחינת איכות צליל (עם משהו כמו 100db יחס אות לרעש במעגלים האלקטרוניים וכו. אבל בכל מני תגובות שמצאתי באנטרנט אנשים טוענים של IRIVER יש איכות שמע יותר טובה. השאלה שלי היא כזו - יש כאן מישהו שבדק פעם ויכול לספר התרשמות או דעה אישית שלו לגבי איכות הצליל? בנוסף לגבי איכות האוזניות של ה IPOD - הם טובות מספקות או שחייבים אחרות? תודה

uppercut

New member
כנס\י :

אפשר להסכל על זה משתי בחינות, מבחינת ה SNR הוא באמת 100db אבל לין אאוט(הכניסה של הדוק מלמטה), הוא עובר דרך מעגלים בפנים(בדיוק עכשיו הפעלתי דוק של דור שלישי על האיפוד שלי ארלונד... ואני עושה ניסויים עם הסאונד, שומעים שהצליל טיפה נקי יותר דרך הליין אאוט) ואז זה דרך השקע של האוזניות יוצא 98 db או 96 db יש מחלוקות באינטרנט אבל הצד של ה 98 db יותר אמין כי זה גם לא סתם אנשים אלא אתר שמוקדש לאיפוד וגם הם בדקו בחברה שעושה את האיפוד... עד כאן צליל נקי. עכשיו יש סיפור אחר של סאונד "צבוע" (colored sound ) או סאונד נטרולי , האיפוד מאופיין בסאונד נטורלי, האי ריבר מאופין בסאונד צבוע, צבוע זה אומר למשל להדגיש את הבס או את הצלילים הגבוהים, יש אנשים שבשבילם סאונד צבוע יותר הוא "איכות" ובד"כ אודיופילים מסתכלים על נטורלי כאיכותי יותר. סאונד צבוע הוא בד"כ פחות צלול, יותר כהה, אבל אני מודה, לפעמים יותר כיף לשמוע אותו. תמיד אתה יכול לתקן ולהוסיף בס עם אקוליזר אבל באיפוד אתה מוגבל כי אתה יכול לבחור רק מתוך כמה אפשרויות ולא לבנות אחד בעצמך, (לא יודע לגבי שאר נגנים אבל אני חושב שאותו הסיפור שם) ועכשיו נכנסות האוזניות לתמונה, האוזניות שאתה מקבל די נחמדות אבל אל תצפה ליותר מדי, לא משהו מיוחד, אני אישית חושב לקנות אוזניות אחרות. זהו, מקווה שעזרתי, אם לא תקרא את זה... :)

nikol79

New member
האוזניות מעולות

אבל מיתקלקלות אחרי שנה. נ.ב. הארצות הברית המשטרה המליצה לא להישתמש באוזניות של ה IPOD כי זה מושך את הגנבים ביגלל שרק ל IPOD הם ךבנות

למעלה