איכות עוברים

איכות עוברים

מזה זמן שאני גולשת לפורום, קוראת ולומדת מהשאלות והתשובות. כשנה אנו נמצאים בטיפולים. 1/2 שנה בהפריה חוץ גופית. היו כבר שלוש החזרות. עוד 3 ימים אעשה את בדיקת הדם הגורלית - לצערי הסימנים המוקדמים מנבאים לי ששוב אקבל את אותה התשובה . . . השאלה: מעט מאוד עוברים שורדים ומגיעים לשלב ההקפאה. אמרו לי שה יכול ללמד על איכות נמוכה של העוברים שבשלה ההריון לא משתרש. הווה אומר - אין השתרשות של ההריון לא בגלל שהעובר לא נקלט אלא מפני שלא שרד -בדיוק כמו יתר העוברים שלא הוחזרו והושארו בחוץ למעקב לפני הקפאה האם יש למישהי התייחסות לכך? מה ניתן לעשות ואך ניתן לשפר איכות העוברים? מהי המעבדה הטובה ביותר? עדיין חולמת . . .

גם אני כבר חצי שנה...../images/Emo10.gif

בטיפולים. את יכולה לפרט איזה עוברים היו? כמה תאים? ובאיזה יום היתה ההחזרה? האם היתה הפריה באיקסי?

שרון321

New member
לגבי איכות עוברים

לפני הכל אני מקווה שהבטא שלך תהיה חיובית למרות הסימנים שאת מרגישה. לגבי איכות עוברים, אני חושבת, ויתקנו אותי המומחיות, שבודקים את קצב ההתחלקות, הסימטריות שלהם ואחוז השברים (עד 20% זה אמור להיות בסדר). חשוב שתשאלי את הרופא המטפל האם יש איזשהו ממצא מעבדתי. עצם העובדה שכבר הוקפאו עוברים בעבר היא סימן טוב. בהצלחה.

סיקי2

New member
גם אני בגדול באותה סיטואציה

אם יש עוברים שנותרו הם לא מגיעים להקפאה, אני הגעתי למסקנה זאת גם- שטיב אלו שלט התאימו להקפאה מעיד על אחיהם שהוחזרו. הרופאים הבכירים מאד ששאלתי ענו לי שהמסקנה לא ממש נכונה, כיון שהוחזרו העוברים היפים יותר, ואלו שנותרו בהגדרה הם פחות טובים. מה שלמדתי בנוסף לאחרונה שאחוזים מאד גבוהים של עוברים שנראים יפים למראה סוג A , לא בהכרח טובים . ואם היו עושים בדיקה כרומוזמלית היו מגלים שגם היפים ביותר למראה אינם תקינים.

גם אצלנו יתה בעיה עם איכות העוברים

שנבעה בעיקר בגלל איכות הביציות. במשך כל הטיפולים אף פעם לא הגענו להקפאה של עוברים כי הם לא המשיכו להתפתח מעבר ל 3 ימים במעבדה. העוברים היו מגיעים ל 6-8 תאים ונתקעים שם. תמיד היתה לי הרגשה כל כך רעה שאם במעבדה הם לא המשיכו מה בעצם הסיכוי של אלו שהחזירו לי. בטיפול האחרון היו סך הכל 4 עוברים והחליטו להחזיר את כולם, הם הוחזרו הפעם יומיים אחרי השאיבה במצב חלוקה של 3-4 תאים. וזאת בשונה מטיפולים קודמים שהיו מחזירים לי 3 ימים אחרי השאיבה במצב של 8 תאים. הפעם לא נשארו כלל עוברים להקפאה ולא היה למה לצפות כלל. אבל אחד מארבעת העוברים שהחזירו דוקא החליט שטוב לו אצלי והיום הוא כבר עובר בן 10 שבועות. כך שהמסר שלי אליך הוא שלא חייב להיות קשר תואם בין העוברים שמוחזרים לבין אלו שממשיכים לגדל במעבדה. זה שבמעבדה הם לא הצליחו להתחלק לא אומר שברחם שלך המצב דומה. ולגבי סימנים מוקדמים - גם זה יכול להטעות לפעמים, לי היו ממש כאבי מחזור והתכווציות 3 ימים לפני בדיקת הבטא שיצאה חיובית. אז תמשיכי לחלום חמודה, כי חלומות בסוף מתגשמים... מחזיקה לך אצבעות

מריםXX

New member
עונה באופן כללי

כי אין מספיק אינפורמציה וגם כי קשה מאד לדעת במקרה כזה, מה הבעיה ומה אפשר לעשות. אבל צריך לדעת שגם מקרים שנראים קשים מניבים הריונות. אני כותבת לך כי היתה לנו בעיה דומה, ועברנו 8 הפריות עד שהריתי וילדתי תאומים. העוברים שלנו היו נתקעים בשלב ארבעת התאים (אחרי יומיים), וסיכוייהם של עוברים תקועים להיות לתינוקות הוא מזערי. מעולם לא היו לנו מוקפאים, אבל יש לנו שני ילדים. מה עשינו על מנת לנסות לשפר: לקחתי סטרואידים (דקסמטזון ובטיפול שהצליח, פרדניזון), דיכוי ארוך (דקא ארוך ולא סופרפקט, למשל), והמעבדה - בבי"ח אסותא - נחשבת למעולה. וכן: תנאי המעבדה אינם זהים לתנאים ברחם. ייתכן שעובר לא התפתח באופן אופטימלי במעבדה אבל ברחם השלים פערים. אחד כזה, שהיה 5 תאים אחרי 3 ימים והוגדר לא משהו (צ"ל בין 6-8 תאים), בוכה אצלנו עכשיו בלילות. שיהיה בהצלחה, ומהר.

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. אם יש לך עוברים ראויים להקפאה, זה כבר משהו. את העוברים הטובים ביותר מחזירים. באופן טבעי אלו שמיועדים להקפאה יכולים להיות פחות טובים. ממה שאני שמעתי זה שאין עוברים מספיק טובים להקפאה, לא מעיד על איכות העובריםש כן הוחזרו. בכל מקרה שינוי פרוטוקול יכול להביא לשיפור באיכות העוברים. בהצלחה נועם

venus13

New member
מציעה לנסות טיפול אלטרנטבי ../images/Emo101.gif

אולי אפילו בשילוב של טיפולים רגילים אני למשל ניסיתי בשילוב עם צמחי מרפא סיניים ממטפל שמומחה בתחום הפוריות ורפואה סינית - אייל פוליטי מצפת - המטפל במגוון בעיות פוריות ראו את האתר שלו כאן אצלי זה הצליח וגם אצל רבות אחרות שהפנו אותי לאותו טיפול בהצלחה לכולכן ונוס

איכות עוברים

המון תודה על התשובות והעידוד הבדיקה ביום ו' - והזמן פשוט לא חולף מפעם לפעם יותר קשה לי לקבל תשובה שלילית האם מישהי שמעה משהו על המעבדה/הרופאים בוולפסון? אך וולפסון ביחס לאסותא?

נועם@בת

New member
למרות הקושי עוד יום עבר

לא מכירה את וולפסון, מקווה שתקבלי תשובות מבעלות נסיון. מחזיקה לך אצבעות, זה האביב בפתח
. נועם

למעלה