איכות מעבדות ו- IVM

לאמחצלת

New member
איכות מעבדות ו- IVM

שלום בנות יקרות,

לרוב אנחנו מבררות על הרופאים, אבל יש משתנה חשוב לא פחות בהצלחת ההפריה החוץ גופית והוא המעבדה.

אשמח לדעת מניסיונכן האישי איזו מעבדה נחשבת לטובה בארץ ויש בה גםאפשרות ל- IVM במידה ונשאבת ביצית לא בשלה?

אני סובלת מכשל שחלתי מוקדם במצב "מתקדם מאוד" ובשאיבה היחידה שעברתי הביצית הייתה קטנה ולא בשלה (לזקיקים שלי קשה להתפתח ולגדול). את את השאיבה היחידה עברתי באסותא ראשון, ולא היה מה לעשות עם הביצית כי היא הייתה לא בשלה ועברה נמק במקום הפריה.

מחשש שמחזורים שבהן הביצית שלי לא תבשיל לגמריי עשויים לקרות שוב, ובשל הידיעה המוחלטת שהביציות שלי (אם עוד יש) בבודדות, חבל לי "לבזבז" אותן על מעבדה שלא יודעת לעשות גם IVM אם מקרה כזה יחזור על עצמו.

אשמח להמלצות על מעבדות שמבצעות גם IVM ואם אפשר גם על רופא ספיציפי שעובד איתן.
שמעתי שבמדיקל סנטר עושים.

תודה רבה לכן
ובהצלחה ענקית לכולנו!

טוליתי

New member
שבת שלום לאמחצלת

מצטערת על הביצית שלא הופרתה
.
האם ניסית IVF על בסיס טבעי? סבב טבעי נחשב למתאים יותר מסבב הורמונלי במקרה של שחלה עם תגובה צנועה.
לגבי IVM, מי שיש לו ניסיון רב עם IVM הוא ד"ר אלנבוגן מהלל יפה בחדרה. מעבר לכך, היום עושים מטורציה (גידול במעבדה) באופן אוטמטי לכל הביציות שנשאבות צעירות, ומעבדת ראשל"צ נחשבת לטובה מאוד. חוסר ההצלחה במקרה שלך מצער מאוד, אך לא ניתן להסיק ממנו שהמעבדה בראשל"צ אינה יודעת להתמודד עם ראשל"צ. לצערנו, אחת הבעיות עם כשל שחלתי מוקדם הוא הנמק שהביציות עוברות
.
מאחלת לך הצלחה בקרוב, ופיצוי על עוגמת הנפש שעברת עד כה.
&nbsp
אגב, הניק שלך מסקרן אותי
. אשמח לדעת מה פירושו, אם בא לך.

לאמחצלת

New member
תודה טוליתי, פשר הניק + מספר שאלות נוספות

תודה על התשובות הרבות. יש לי גם תשובה עבורך ועוד מספר שאלות:

הניק הוא "לא מחצלת" - יש מערכון פארודי על הסביח של עובד בגבעתיים (אני גרה ממש קרוב אז מכירה היטב את המקום, החוקים והתור המשתרך). https://www.youtube.com/watch?v=D8vt-TGAm-s
כחלק מהניסיון להכניס הומור לטיפולי הפוריות, הניק נלקח משם...

עוד כמה דברים לגביי ושאלות:
בת 30, בבירורים ומעקבים 8 חודשים. אחרי שהמון רופאים אמרו לי ללכת לתרומת ביצית, בפגישת היכרות אצל בר חוה נמצאו אצלי שני זקיקים באופן ספונטני וטבעי ואחרי 4 ימים עברתי שאיבה (קיבלתי 2 דקפפטיל ואוביטרל לתזמון הביוץ ). ביצית אחת הייתה ZO, והשנייה הייתה לא בשלה ועברה נמק לצערי הרב. חשוב לציין שהזקיקים לא היו גדולים 13 ו- 14, וידענו שאלו הנתנאים כשיצאנו לדרך. אמרו לי שזה קשור ל LH הגבוה.
כיום נמצאת במעקב ומקווה שזקיק נוסף יתחיל לגדול ולהבשיל. כמובן שלפני שאיבה ייעשו כל הניסיונות להבשלתה, אבל תמיד ייתכן שהיא תשאב לא בשלה מספיק.

אמרת שבכשל שחלתי מוקדם הביציות עוברות לפעמים נמק. למה זה קורה?
אם באמת עוברים סבב טבעי והביצית שנשאבת קטנה ולא בשלה (כמו שהיה אצלי), אפשר לעשות לה IVM?
מהי ה"המטורציה" שהזכרת? במה היא שונה מ- IVM?
האם באסותא ראשון יודעים לעשות IVM?
מדוע LH גבוה מקשה על הבשלה של ביציות?

אני שואלת את כל השאלות הללו משום שאני חוששת ששוב תשאב ביצית לא בשלה שתעבור נמק ו"תיזרק לפח". במצבי, עם FSH מעל 30 וAMH כל כך נמוך שבכלל לא התגלה בבדיקה ( + לפעמים תסמינים של גיל המעבר) כל ביצית יכולה להיות האחרונה. אני רוצה לדעת שאני הולכת למעבדה שיש לה את ההכי הרבה אפשריות כדי לנסות להציל ולהפרות אותה.

המון תודה על התשובות, הידע וההתעניינות :)

טוליתי

New member

קודם כל, חייכת אותי עם המערכון, שבהחלט מתכתב עם המציאות
. שם מקורי לגמרי בחרת לך.
&nbsp
תשובות:
כשל שחלתי קשור גם באי תקינות של ביציות, ולפעמים כשביצית מתנוונת (נורא לכתוב את זה) זה קורה כתוצאה מאי התקינות שלה.
IVM עושים לביציות קטנות יותר. לפי הידוע לי, בגדלים כמו שהיו לך עושים מטיורציה, שזה גידול של הביצית במעבדה לפני הפרייתה. הגידול הוא לא בתוך הורמונים אלא על מצע של מעבדה. לעומת זאת, ב-IVM המצע כולל הורמונים שמסייעים לביצית להגיע להבשלה.
אני לא יודעת אם IVM עושים באסותא ראשל"צ. אולי מישהי שעברה שם IVM תראה את ההודעה שלך ותכתוב לך תשובה.
LH - ברגע שעולה לפני הזמן, משבש את ההבשלה של הביצית. במקרה של כשל שחלתי ברירת המחדל הטובה ביותר היא לשאוב מוקדם, כי ככל שעוברים הימים הביצית יכולה להתנוון עוד לפני השאיבה.
לגבי הרופא, את בידיים הכי טובות שיש!
הלוואי וההתמדה שלך והמקצועיות המופלאה של הרופא יעשו את שלהם, ותישאב ביצית הזהב, שתהפוך אותך לאימא מאושרת.

לאמחצלת

New member
תודה ושאלה נוספת

שמחה שהעלתי חיוך. חשוב לזכור גם את הדברים הטובים ולהכניס הומור בתוך המסע המפרך להורות.
הלוואי טוליתי, וכולנו נזכה בסוף להחזיק תינוק/ת בריא/ה ומאושר/ת!

לגבי הרופא אין לי כל צל של ספק שד"ר בר חוה הוא האדם המתאים (במיוחד במקרה של כשל שחלתי מוקדם).
את יודעת מה ה"קו" שעובר בין הצורך ל- IVM לבין אפשרות להסתפק ב"מטיורציה"?
ומה הכוונה בלשאוב כמה שיותר מוקדם? הרי אם זה מוקדם מידי היא לא בשלה.
איך יכול להיות שביצית נשאבה בסדר ורק אחר כך עברה נמק? אחדד את שאלתי - האם קיים טיפול אחר (תזמון שאיבה, ביצוע IVM ועוד דברים שלא חשבתי עליהם) יכולים להציל ביצית שכזו או שבמקרה כזה "היא אבודה מראש" - תעבור נמק בכל מקרה?
אם יש מעבדה עם הטכנולוגיה המתאימה אעבור לרופא שעובד עימה, גם אם זה אומר לעבור מד"ר בר חוה. אני יודעת שאסותא ראשון מצויינים אבל עם כמה שחיפשתי וביררתי לא מצאתי חומר על IVM אצלהם.

מדהים כמה אפשר ללמוד פה ברופום בכמה חודשים :) וכמה יש עוד ללמוד ולהבין.
טוליתי תודה רבה על התשובות המפורטות, בריאות והלוואי ותחזיקי תינוק/ת בריא/ה בקרוב !

טוליתי

New member
אתחיל מהסוף, אמן!

זה לא עניין של "להסתפק", אלא מה מתאים למי. אני חושבת ש-IVM אינו הפתרון במקרה של כשל שחלתי. מטיורציה עושים כאשר הביצית שנשאבת צעירה מדיי.
לגבי תזמון השאיבה, הרעיון הוא למצוא את התזמון האופטימלי, כאשר יש עדיפות לשאיבה מוקדמת (בזקיקים קטנים יחסית) אצל נשים עם כשל שחלתי. אחרת, הביצית היקרה כל כך עלולה להתפספף. ברור שמעדיפים שהביצית תהיה בשלה, אבל אצל נשים עם כשל שחלתי ממילא הביצית בשלה מוקדם יותר מהנורמה.
לרוב, אי אפשר לדעת אם הביצית הייתה בסר מראש, כי עד שהיא לא מופרית, אם אין פתולוגיות חיצוניות (כמו גרגור) לא ניתן לקבוע אם היא איכותית או לא.
לא ברור מה משפיע על איכות הביציות מלבד גיל והורמונים. אני לא יודעת מה יכול לעזור לביצית שלא תקינה, לדעתי כיום אין טיפול
.

למעלה