איכות מוצרים

ycyclop

New member
איכות מוצרים

הזמנתי סדרת משחקים שיתופיים של חברה לא ממש מוכרת (family pastime) המשחקים עצמם זולים יחסית למשחקים אחרים שיש בשוק היום. הסיבה לכך היא איכות הגימור של הרכיבים הקופסא: זכר-נקבה אבל פחות יפה לוח - בדומה ללוחות העבים (רק גימור קצת פחות יפה) רכיבים - קרטון דק חוקים - מודפסים על דף רגיל ללא דוגמאות גרפיות. שורה תחתונה: המשחקים מקיימים את מה שלשמם הם נקנו : שיתופיים, ונראים מענינים אך גימור לא כמו שרגילים בתקופה האחרונה השאלה: האם היתם מוכנים לגימור נמוך יותר ושמחיר המשחק יהיה 30-50% פחות או שאיכות המוצר מאד משפיע על הכיף שלכם מהמשחק דוגמא טובה לכך הוא המשחק thunder edge משחק "ישן" עם גימור כמו של פעם. משחק מעניין מאד לפי דעתי, אבל עובדה שלמרות מחירו הזול (170 ש"ח בכוכבי כסף) לא מצליחים למכור אותו

IirionClaus

New member
אני בעד

לפעמים כיף לקנות משחק ולראות את שהוא ברמה גבוהה (Blue Moon City הוא אחת הדוגמאות האהובות עלי). אבל הייתי שמח לו היו יותר אפשרויות למשחקים זולים יותר. כמו כן סביר להניח שאם גורם ישראלי כלשהו היה מוציא משחק לוח טוב עם רמת גימור שאינה מהגבוהות בעולם, הייתי קונה אותו ולו כדי לתמוך בשוק המקומי. (דרך אגב, בנוגע ל-Thunder Edge, אני "מת" לקנות אותו מאז תחילת ההמלצות שלך, אבל אין לי כ"כ כסף...)

Temporary2

New member
Family Pastimes לא מוכרת אולי ב"הובי",

אבל היא מוכרת מאוד בולם כיצרנית משחקים עם ערך חינוכי. זוהי החברה היחידה בעולם, למיטב ידיעתי, שמייצרת רק משחקים שיתופיים, ועושה זאת כבר למעלה מ-30 שנה. זה עסק משפחתי ומפתח המשחקים הוא ג'ים דיקוב, אבי המשפחה - אדם אחד עם תפיסה שלדעתי לא השתנתה הרבה במשך השנים לגבי המרכיבים של משחק טוב (מבחינת החוקים ומבחינת החלקים). התוצאה היא משחקים שבחלקם הם מיושנים מבחינה מחשבתית ועיצובית. יש גם רעיונות מעניינים פה ושם, אבל התיחכום הוא לא כמו שאנחנו רגילים ממשחקים אירופאים. מהתכתבות שלי עם ג'ים בעבר, וממשחק במספר משחקים שלהם, הבנתי שלדעתו מתח בין השחקנים, למשל, לא רצוי במשחק שיתופי; ומצד שני גם לא ניסיון לאזן את הכוחות שלהם באופן מלאכותי. הגישה שלו היא של "משחקים לכל המשפחה", כלומר עבודת צוות משפחתית, שאינה צופה מאבקי כוחות בין השחקנים. כך לפחות היה במשחקים הישנים יותר. בכל זאת, במישור החינוכי העשייה שלהם מבורכת מאוד לטעמי. Jim Deacove תרם גם לפיתוח הז'אנר של משחקי קבוצה שיתופיים (New Games). באשר לשאלה המקורית, אני עצמי נהנה מאוד מהאסטתיקה של משחק, אבל יש בהחלט "גבול הטעם הטוב" מבחינת ההשפעה על המחיר (לא תקף במשחקים של Thomas Fackler, שמעצב משחקים עבודת יד עם פיתוחי זהב, עור וכד', הנמכרים במאות יורו). מצד שני, עיצוב "תקופתי" מדי יכול לפגוע באטרקטיביות הויזואלית של משחק במרוצת הזמן. מעניין שבמשחקים אבסטרקטיים סימני הזמן ניכרים פחות. אבל אני יכול לחשוב על דוגמא אחת לפחות של משחק מודרני בעיצוב מיושן : Tantrix. נראה לגמרי אייטיז בשבילי.

למעלה