אררררראאאאההההה....
... זאת היתה התגובה הראשונה שלי לשאלה הזאת, כי זאת חתיכת שאלה ארורה. אני שונא להגדיר משהו כ-"איכותי" לעומת "לא איכותי", ועוד יותר שונא את זה כשגורביץ עושה זאת. אבל... יש בזה משהו. אוקי, פשוט חשוב לעשות את ההפרדה בין "טוב" או "נכון", לבין "איכותי". זה לא אותו דבר. וכשזוכרים זאת, מבחינתי, זה הולך ככה: אין ספק שפריפורם איכותי יותר מפאוור-פליי. הוא דורש מהשחקן הרבה יותר.. ובכן, הרבה יותר -הכל- בערך, ויש אנשים שפשוט לא מוכנים עדיין או לא בוגרים מספיק בשביל לשחק פריפורם. זאת עובדה. ולכן, כן, הוא איכותי יותר, כי הוא אקסלוסיבי יותר. הוא לא יותר -נכון- מפאוור-פליי. אני משחק D&D, שהיא מעוז הפאוור-פליי העולמי. למרות שהחבורה שלנו מאוד לא מכוונת למנצ'קיניזם, אנחנו עדיין די נהנים לחשוב על הכיוון העתידי של התפתחות הדמות (למשל, איזה פרסטיג' קלאס לקחת בשבילה), מבחינת "כמה נזק אני אוכל לעשות, בעצם". אנחנו נהנים מזה, מותר לנו. ולכן, אי אפשר להגיד שזה פחות "נכון". אז כן. מטרת המשחק היא הנאה בלבד. הויכוח הוא על מהות ההנאה. "אני מרגיש ששיחקתי רק כשחוויתי את החיים מנקודת מבטה של הדמות - בכיתי איתה, עלזתי איתה, ומתתי איתה כשהיא התפגרה" או משהו כזה, זאת פשוט הגדרת הנאה, לא הגדרת המטרה. אני עכשיו אלך לקרוא מה גורביץ כתב בדיוק, כדי להחליט אם להתרגז יותר או לא.