איכות והנאה

mormegil

New member
אני לא יכול למצוא קבוצה אחרת

הקבוצה הזאת מורכבת מחברים טובים מאוד שלי וחלק גדול מהכיף שבמשחק הוא החברה

backdoorslam

New member
עוד עצה

אני לא יודע כמה זמן פנוי יש לך, אבל אולי תנסה להצטרף לעוד קבוצה. Backdoorslam - חופשי ומאושר
, ומשתתף כבר בשלושה קבוצות, והיד עוד נטויה..

magnus the red

New member
לדעתי זה פשוט יגיע לבד

הרי הוא שחקן חדש (ככה הוא אמר), ויש לו כוונות טובות, זה פשוט יגיע לאט לאט. אם ככה אתה משחק כנראה שזה באמת מה שכיף לך כרגע. באמת אל תתאמץ יותר מדי, זאת דעתי.

אולי די???

אמרתי לך, החוגים לא מחנכים למנצ'קיניזם. לא כולם, בכל אופן. לאחר דוגמה נוראית שראיתי השבוע למדריך שכן מחנך את הילדים להיות כאלה, אני חייבת להתחיל להסכים שיש דברים שלא ידעתי (ולך נסה להחליף מדריכים כאלה), אבל בזמן שהחלפתי אותו, והרצתי להם את המיני-הרפתקה שלי, הילדים למדו מהר מאוד, ואף הבהרתי להם את זה מראש, שמנצ'קינים לא יהיו אצלי. למען האמת, הם נורא נהנו וביקשו שאני אמשיך לשה"ם אצלם. אתה רואה, shadowfax, הילדים הם לא מנצ'קינים. זה כנראה המדריך. הילדים פשוט מחכים שמישהו יראה להם מה זאת הרפתקה כמו שצריך. אז תפסיק להשמיץ.

shadowfax

New member
שימי לב

שלא הערתי על השחקן אלא על המדריך ישירות, אנני מאמין שהשחקן אשם אלא האדם שמדריך אותו, זו הבעיה שיש לי עם החוגים ועם חוסר רצון העמותה להיכנס לנושא הזה.

לאלאלא...

אמרת "יש לך חוג שאמור ללמד אנשים מ"ת ובמקום הוא עוסק בלימוד מנצ´קניזם". זה ציטוט ישיר. זאת העלבה של כלל החוגים וכלל המנחים. לדעתי הם פשוט מוכנים לקבל כל אחד. ז"א, לא רק לדעתי, אלא גם מעשית (לדוגמה, מעולם לא שיה"מתי לפני השנה הזאת, למרות שידעתי שזה לא קשה מדי ושאני יכולה. בנוסף, אני גם לא משחקת יותר מדי שנים, ועדיין קבלו אותי ועוד רבים אחרים, שלא מבינים את המהות האמיתית של המשחק). אבל זאת עובדה שיש הרבה מדריכים שנחשבים טובים, שמשה"מים להנאתם מחוץ להדרכה, שמחנכים למשחק תפקידים ולא למנצ´קיניזם. הסכמנו על זה?

shadowfax

New member
תראי אני יכול כרגע

לשפוך את מישנתי על כיצד חוגים אמורים להראות, לדעתי החוגים במתכונתם הנוכחית הם יותר בעיה מאשר פתרון. לצערי במועדון מ"ת שאני משתתף בהקמתו אנני יכול לשלם לחונכים על עבודתם עקב אילוצים שאינם תלויים בי ראי עץ "חיפוש מתנדבים" (אני והדיסלקציה שלי - טעיתי בכל הפורומים.....), אני עדיין חושב שכך צריכים להראות חוג מ"ת .

ננסק

New member
אררררראאאאההההה....

... זאת היתה התגובה הראשונה שלי לשאלה הזאת, כי זאת חתיכת שאלה ארורה. אני שונא להגדיר משהו כ-"איכותי" לעומת "לא איכותי", ועוד יותר שונא את זה כשגורביץ עושה זאת. אבל... יש בזה משהו. אוקי, פשוט חשוב לעשות את ההפרדה בין "טוב" או "נכון", לבין "איכותי". זה לא אותו דבר. וכשזוכרים זאת, מבחינתי, זה הולך ככה: אין ספק שפריפורם איכותי יותר מפאוור-פליי. הוא דורש מהשחקן הרבה יותר.. ובכן, הרבה יותר -הכל- בערך, ויש אנשים שפשוט לא מוכנים עדיין או לא בוגרים מספיק בשביל לשחק פריפורם. זאת עובדה. ולכן, כן, הוא איכותי יותר, כי הוא אקסלוסיבי יותר. הוא לא יותר -נכון- מפאוור-פליי. אני משחק D&D, שהיא מעוז הפאוור-פליי העולמי. למרות שהחבורה שלנו מאוד לא מכוונת למנצ'קיניזם, אנחנו עדיין די נהנים לחשוב על הכיוון העתידי של התפתחות הדמות (למשל, איזה פרסטיג' קלאס לקחת בשבילה), מבחינת "כמה נזק אני אוכל לעשות, בעצם". אנחנו נהנים מזה, מותר לנו. ולכן, אי אפשר להגיד שזה פחות "נכון". אז כן. מטרת המשחק היא הנאה בלבד. הויכוח הוא על מהות ההנאה. "אני מרגיש ששיחקתי רק כשחוויתי את החיים מנקודת מבטה של הדמות - בכיתי איתה, עלזתי איתה, ומתתי איתה כשהיא התפגרה" או משהו כזה, זאת פשוט הגדרת הנאה, לא הגדרת המטרה. אני עכשיו אלך לקרוא מה גורביץ כתב בדיוק, כדי להחליט אם להתרגז יותר או לא.

the off player

New member
קטנות

פאוור פליי הוא דרך לשחק. אופי אם תרצה. זה לא מתנגש עם פריפורם או עם משחק דמות "עמוק" או עם מה שתרצה. יש כאלה שמשחקים דמות למכית ויש כאלה שמשחקים דמויות דורסניות וחזקות (לאו דווקא פיזי). פאוור פלייר מוצלח הוא מישהו שאם תיתן לו לשחק משרת של דוכס הוא יסיים בתור מלך, לא בגלל האוצר המלכותי אלא רק כי זה שם.

ננסק

New member
אני חושב שאתה מבלבל בין

פאוור פליי לבין נק"ניזם, שהיא (למיטב ידיעתי בתחום "הגדרת מושגי מ"ת") השאיפה המנצ'קינית. פאוור פליי הוא רק סגנון המשחק המתאים ביותר לנק"ניזם, אבל הם לא אותו הדבר. ואני מסכים לגמרי אם כל מה שאמרת, ולכן אני לא מבין למה זה בא כטענה נגד דברי. אולי לא הייתי ברור מספיק, אבל אם כך, מה שאמרת השלים אותי יופי. אין התנגשות, לא טענתי להתנגשות, אבל בשאלת ה-"איכות", (שהיא כבר מראש יהירה משהו), פאוור-פליי הוא אכן פחות איכותי מפרי-פורם. אלא שאיכות, לדעתי, היא לא מדד לשום דבר.

backdoorslam

New member
כנראה יש לי בעיה

ממש לא בא לי לדבר על חוגים (אם לכם בא -זה משהו אחר). אני מדבר באופן כללי. האם אפשר לגדיר איכות במ"ת? עד עכשיו רק ננסק ענה לעניין - 5 נקודות. Backdoorslam, מה הוא אומר? (הגישה שלי:) אתם זוכרים את הקטע הזה במטריקס, שבו מורפיוס אומר לניאו "אני יכול רק להראות לך את הדלת אבל אתה זה שתצטרך לעבור דרכה(*)"? -זוהי גישתי. אני בעד להציג את הכל: שיטות סבוכות, שיטות גנריות, חופשיטות, קוביות, בלי-קוביות, משחק עומק-דמות וכו' כמה שיותר. מבחינתי, אחרי ששחקן בחר מה טוב בשבילו, מה מהנה בשבילו- זה הכל. אין דבר כזה "איכות". יאללה, עכשיו תקטלו אותי. (*) - אוף טופיק - הקטע הזה ממש תוקע לעצמו מקל בגלגל. בהתחלה מורפיוס אומר את המשפט כאלגוריה כביכול לדרכו של ניאו, אנחנו חושבים "וואו! איזה עמוק". אחר כך הם מגיעים לנביאה, ואז שוב מורפיוס אומר את אותו משפט ומצביע על הדלת - אשכרה פרודיה - מצחיק המורפיוס הזה.

אההה, לא. איכות היא עניין של השקפה

אני חושבת שזה עניין של טעם, כמו שכתבתי למעלה. אישית שנאתי את מטריקס. אואלון הרבה יותר מוצלח.

the off player

New member
איכות כפיקציה

משחק תפקידים יכול להיות מהנה, כיפי. יכול להיות הנאה איכותית אך לכשלעצמו הוא לא יכול להיות "איכותי", היות וי אפשר להשוות אותו לכלום. מחשב איכותי הוא מחשב שאורך חייו ארוך יותר יחסית, המעבד מהיר יותר יחסית ויש בו יותר זכרון יחסית לדגמים אחרים. עכשיו אתה צריך משהו כייחס למשחק אותו אתה משחק כדי להבין מה יותר איכותי. אם תמדוד איכות כהנאה- נשארת עם מדד פיקטיבי- אתה תחשוב שהמשחק הזה יותר איכותי והשני יחשוב על המשחק ההוא בתור איכותי יותר. תמצא נקודת השוואה אובייקטיבית להנאה או מצא מדד אחר מהנאה לאיכות המשחק ותוכל להשוות ברמת האיכות של משחק.

מהנסיון המועט שלי

בהתחלה שיחקנו סטייל דיאבלו.. לך תהרוג את המפלצת כדי שתרויח כסף ונקן כדי שתוכל להרוג עוד מפלצת וכו'.. ובאמת נהננו.. אבל אחרי חצי שנה של משחק ככה לאנשים התחיל להימאס מזה.. ואז עברתי פה בפורום ואנשים נתנו לי הרבה עצות לשיפור ועכשיו הקבוצה עוברת תקופת שינוי.. מסטייל דיאבלו למשחק דמויות אמיתי ו"איכותי" ואמנם קשה להם להתרגל ואני תוקע המון הערות בסגנון "הדמות שלך עדיין לא יודעת שפיורי ניסה לרצוח את מאלק - לא הגיוני שהיא תגיד על זה משהו" וכו' אבל אחרי כמה פגישות בסגנון ה"יותר איכותי" השחקנים באו אלי ואמרו לי שהיה ממש הרבה יותר טוב.. אז בקיצור אני חושב שאפשר להנות ממשחק לא "איכותי" לזמן קצר אבל אם רוצים מערכה גדולה ומושקעת ולשחק בה יותר מחצי שנה אז מומלץ משחק דמויות עמוק "איכותי" כי אחרת פשוט לא נכנסים למציאות של העולם הדימיוני (איזה משפט איכס) בקיצור.. לזמן קצר אפשר משחק לא הכי "איכותי" אבל לזמן ארוך עדיף משחק איכותי.. אחרת מאבדים מההנאה סיבכתי אפילו את עצמי

רמץ

New member
גם אני ישבתי, התחבטתי והתלבטתי...

ואני חושב שהצלחתי להניח על זה את האצבע. מטרת המשחק, ולא משנה מה יגידו כולם, היא הנאה. אבל יש כמה דרכים לשחק אותו. יש משחק עם דמויות - כאשר השחקנים משתמשים בדמויות שלהם כדי להוציא אגרסיות, לפרוק תסכולים ולחזק את האגו. זו דרך מאוד מהנה לבצע את כל הנ"ל וכיוון שהיא מהנה - היא משיגה מטרה. ויש משחק דמויות - כאשר השחקנים מתנסים באופי מסויים של דמות מסויימת וחווים דרכה מחשבות, שאיפות, אכזבות ונצחונות באופן כזה שנשאר בזיכרון כחוויות אישיות (כמובן עם ההפרדה הברורה בין האני לבין הדמות - אנחנו לא חבורה של פסיכים - אבל בכל זאת, חוויות אישיות). יש הנאה רבה בחוויית ההישגים של הדמות (אני באמת חושב שהדמות צריכה להשיג הישגים בכדי לגרום להנאת השחקן) ויש גם ערך מוסף מעבר להנאה - של נסיון אישי אמיתי עם מחשבות וחוויות - אמנם של הדמות, אבל בראש שלנו. נסיון אמיתי אמיתי - שאין לאחרים. ומחשבות אמיתיות אמיתיות שפותחות את הראש מעבר למחשבותיהם של אחרים. ופה - בחוויה הזו - מעבר להנאה, של הערך המוסף הזה - פה נמצאת האיכות ובאופן הזה היא מתבטאת.

למעלה