איכות והנאה

backdoorslam

New member
איכות והנאה

לפני כמה ימים פירסם בחור צעיר, המכנה עצמו "ההרפתקאן", הודעה בפורום העמותה, שבה הוא מודיע לכולם שהוא מחפש אחר פיתרון לאיזו חידה שלקוחה ממגזין ידוע. אני השתעשעתי איתו קצת בהתחלה - שעשוע ציני מרושע. בכל מקרה, בהודעה האחרונה בעץ זה (אחרונה לעעעכשיו) שחוברה ע"י יוסי גורביץ וכותרתה "מכה לרלטיוויזים", מדובר על כך שאיכות במ"ת זה דבר שכן ניתן להבחינה. הודעתו של ההרפתקאן, לפי גורביץ, הוכיחה את דבריו. האם זה נכון? האם אפשר לקבוע מהו איכותי? האם יש טעם להזכיר את המילה "איכות" כאשר מדובר במשחק שמטרתו הנאה? האם מטרת המשחק הנאה בלבד? אני אשמח לקבל תשובות בסגנון: "מה פתאום! אני וחבר שלי זורקים קוביות, מקשקשים על ניירות - וזה הדבר הכי כיף שעשיתי אי פעם".

shadowfax

New member
הבעיה בהודעה

היתה שהוא משחק בחוג מ"ת וככזה הוא מחונך מגיל צעיר לרדוף אחר הXP וסיום ההרפתקאה. אישית לא יכלתי להביא את עצמי לכתיבת הערה כל שהיא בעץ, פשוט לא ידעתי מאיפה להתחיל..... דרך אגב יש תמונות חדשות בפורום בוני הדגמים....

backdoorslam

New member
אין בעיה בהודעה

מה זה משנה איפה הילד משחק? חוץ מזה השאלה כללית לגבי רדיפה אחר הנאה לעומת רדיפה אחר איכות, במ"ת כמובן.

shadowfax

New member
זה משנה

יש לך חוג שאמור ללמד אנשים מ"ת ובמקום הוא עוסק בלימוד מנצ'קניזם. יש פה הדגמה לרמת החוגים יותר מאשר לרמת השחקן, אני פשוט לא יכול להסתכל על זה אחרת.

backdoorslam

New member
לפי מה שאתה אומר

יש בעיה במנצ´קיניזם (?) אני שואל ´למה´ כללי, ולא לגבי חוגים. למה יש בעיה בערך ´מנצ´קיניזם´?

La Gamba

New member
It isn´t fun 4 the DM

to play that way. a player in that form of a low class can never DM as long as he thinks that way

shadowfax

New member
מנצ'קניזם

אתה מושך אותי לויכוח אחר אבל: שחקנים מצ'קנים הם שחקנים שאינם מודעים למלוא היכולות הגלומות במ"ת, הם נוטים לצמצם את התחום לכיוון המזכיר משחק מחשב שאותו יש לסיים או "לנצח". שים לב אותו שחקן ביקש טיפים לסיום המשחק (כמו אלו שקיימים בכל העיתונים ומקומות העוסקים במשחקי מחשב) תחת הבטחה מהמנחה שיקבל עוד XP על פתרון הבעיה. ממש כמו כל אותם משחקי המחשב שבהם ביצוע פעולות מסויימות יתן תוצאה גבוהה יותר בסיום המשחק. חברת הארה מבטיחה (ורשמו את זה פה) מנחים מנוסים, מה שאני רואה המהודעה הוא מנחה שאינו מבין את מהות מ"ת, והמעציב הוא שהוא אמור ללמד את הדור הצעיר מה הם מ"ת.

Ferenheit

New member
ובכן

אני דווקא חשבתי שאותו שחקן מדבר על תחרות מול שחקנים אחרים (הוא אמר משהו בסיגנון "מי שיפתור ראשון יקבל") אני חושב שזאת דרך טובה לעודד לעיתים דווקא משחק עומק. אותו שחקן מרמה, ללא ספק. אבל אני מעניק נק"ן על משחק דמות, משחק עומק ופתרונות יצירתיים. תחרות מעודדת מצוינות.

shadowfax

New member
לא הוא אמר שהוא יקבל נק"נ

תחרות היא דבר בעייתי במ"ת - נניח שאני מתחרה מול שחקן נוסף מה הבעיה שלי פשוט לרצוח אותו בשנתו? למרות שזה נחמד למקרים מסויימים. חלק מהרעיון במ"ת הוא שאתה פועל עם עוד אנשים במטרה לחיות את החיים, לכל אחד יש כישרונות משל עצמו ואחד לא יוכל להסתדר לבד כך שכולם יצתרכו לעבוד ביחד כדי להתגבר על הבעיות שמולם. סה"כ מ"ת הוא משחק חברתי יותר מכל דבר אחר....

Ferenheit

New member
ובכן, תן לי לספר לך משהו

במשפחתי הגדולה (תאמינו לי גדולה אתם לא רוצים פירוט) הייתה מסורת פעם (שתמה, לצערינו, מכל מיני סיבות). בפסח, כשכל המשפחה הייתה מתכנסת, הייתי אוסף את צעירי המשפחה ברי הדעת (מגיל 10 ועד גיל 18, בסה"כ 8 ילדים בממוצע) ועושה להם הרפתקאה. להרפתקאות המסורתיות האלה היו כמה נקודות משותפות: 1. הן תמיד נגעו באיזושהי צורה בחג פסח, ז"א מסע אל החופש, מסע במדבר (DarkSun האהא) וכדומה. 2. הן תמיד כללו דמויות חד-פעמיות עוצמתיות (מכשפה עוצמתית, אביר [בעצם אביר-מוות], סולטן עשיר שהוא גם מצביא מוכשר, נביא קדוש - כולם במו"ד בעיקרון [קצת מופשט לפעמים] בערך שוות ערך בדרגות 10-12 בעוצמה). הדמויות היו צבעוניות מאוד (לא לוחם אלא אביר מוות שקסם מסתיר את היותו אלמת, גופו של הסולטן מכיל שתי נפשות [אחותי הקטנה ובת דודה] בעלות מודעות שלמה ונפרדת וכו'), מלאות מניעים נסתרים ואג'נדות סודיות וסותרות. 3. המשימה דרשה מכולם אחדות. הסיום נטה להפוך למרחץ דמים (טוב, זה לא היה הכרחי, אבל לא אכחיש, עודדתי את זה לאורך הקמפיין) בין הדמויות השורדות - ולבסוף - הפרס (לא היה ממש פרס אבל חיוכי הניצחון הופרחו לכל עבר ואלוף השנה שעברה צוין בשנה הבאה לטובה). זה היה נהדר. אבל זאת לא חייבת להיות הדרך היחידה (במקרה הזה, תככים וקנוניות מופלאות פותחו על ידי הצעירים דווקא, שהמבוגרים נטו לסלוח להם על בגידות קטנות - שאננות שעלתה להם בחייהם). אפשר גם להבהיר לחבורה שהתחרות אינה על קטילת מפלצות או איסוף אוצר קסום או רגיל. לעולם לא יהיה במשחק אצלי Camper כמו בדיאבלו. הנקודה היא שפתירת חידה (כמו בדוגמה שניתנה) היא דרך לגיטימית לבחון את השחקנים ולתגמל אותם על פיה. בשיטה הזאת, מי שרוצח אחר בשנתו לא יקבל כלום, אבל מי שמזמין אותו לדו קרב מסיבה טובה ממש יקבל. ולא על ההריגה הוא יקבל - אלא על המשחק. לראיה המשחק פאראנויה, שבו שחקנים נוטים לכסח אחד את השני לא מעט והוא עובד מצוין. המתח בין שיתוף הפעולה (הכפוי, לפעמים) לבין הדחף להשמיד, יוצר עניין.

The DDM

New member
אני קצת לא מסכים עם סוף ההודעה

עם הלוחם הפשוט יהרוג בלילה הוא לא יקבל כלום ואם הוא יזמין לדו קרב הוא כן האביר או הפלאדין שיהרוג בלילה יקבל אפילו עונש אבל יותר נק"ן על הדו קרב אבל רוצח, נוכל או מתנקש יקבלו ניסיון על תקיפה בלילה.... הניקוד על מישחקיות משתנה מסוגי דמות שונים שהם קובעים את אופי הדמות נורא חשוב ששחקנים ידעו את זה. חשוב גם לזכור שניסיון הוא לא הכל לי הייתה פעם דמות שרציתי להדגיש שניסיון לא מעניין אותה אלא יותר מעניין אותה התהילה(אני לא יחזור לזה לעולם, היום כל הדמויות שלי שקטות ואיש לא מכיר אותן) הדמות הזו ניסתה במקום ללכת ולהרוג את כל הגובלינים שבהר ולהתחזק... להרוג אותם יפה, ולצוד אותם או לתפוס שבואיים (ממש כייף לקחת גובלין אחד הביתה ולתלות אותו במרכז העיר) הדמות עלתה דרגות בקצב של נמלה ועדיין המשחק היה מהנה.

Ferenheit

New member
שמע חבוב

נקודות נסיון ניתנות על כל מיני דברים אבל הן לא ניתנות על ה"חיסול". מתנקש יכול להרוג מישהו ולא לקבל נק"ן (ממני כשה"ם). אם המישהו הזה הוא ילד קטן שלא יכול להגן על עצמו (לא שד במסווה) אז אין סיבה שהוא יקבל נקודה אחת. שיטת הנק"ן במהדורה השלישית נוגעת, דרך אגב, בנקודה הזו ובה יצורים שדירוג האתגר שלהם הוא קטן בשמונה או גדול בשמונה מעל דרגות החבורה אינם מתאימים לסולם הנק"ן הקיים. לכן, אם הדמות הגיבורה שלך היא בדרגה 10 והיא מחסלת גובלין אחד בכל פעם (ז"א אין איום על קיומה, אין שום "הבסה" שלו איום או התגברות עליו) היא לא תקבל אצלי אף נקודת נסיון. דבר נוסף, אף פעם אין עונשין על נקודות נסיון. אף פעם, אף פעם, אף פעם אף פעם. אין כזה דבר. לעולם לא מורידים לשחקן נקודות נסיון. שה"ם לא מוריד נקודות נסיון כעונש. הוא יכול לא לתת, אבל לעולם הוא לא רשאי לקחת. הדוגמה שלי לא היתה על לוחם או פלאדין או רוצח, היא הייתה על אנשים שהם נניח טובים, ונוהגיםן במנצ´קיניזם. הזמנה לדו קרב צוינה כבעלת סיבה מוצדקת. אם אתה סתם מזמין את כולם לדו קרב, לא תקבל ממני כלום. כל הכבוד על משחק העומק: "הדמות עלתה דרגות בקצב של נמלה ועדיין המשחק היה מהנה". הפתעת אותי.

snift

New member
דמויות שלי לא קיבלו נק"ן כבר כמה

שנים. אני משחק דייסלס בשיטה שהיא שילוב של מוד"מ וחופשיטה. אני חושב שזה הרבה יותר מעניין מאשר לרדוף אחרי הנק"ן.

mormegil

New member
אני מנסה בתור שחקן מתחיל

לשחק את הדמות שלי לעומק ולא להתחיל לרדוף אחרי מפלצות סתם כדי לעלות רמות כי זה מפגר וגם כי הדמות לא יודעת שהיא עולה רמות וכו... אבל ברגע שאני מתחיל לשחק אני פשוט שוכח את כל מה שרציתי מקודם וזה הופך למרדף אחרי נק''נ , חזרה על המילים:"אני תוקף"(בלי כל התאורים שאני מדבר עליהם כל כך הרבה לצערי הרב) ובדיקות חיפוש בכל חדר וחדר.

DDN

New member
אז תגמל מזה!

תשכח מה זה נק"ן! תשחק בשביל הכיף!

סליחה אבל!!!!!!

אני לא מסוגלת להתמנצ'קן. למען האמת - אני גם לא מסוגלת לשחק עם מנצ'קינאים - לא כשחקנית ולא כGM. עם זאת אני רוחקה מלראות במנצ'קינאות דבר פסול. הוא פשוט לא מתאים לי. כמו שאמרה חברה טובה שלי - אני משחקת בשביל הכיף והחברה. אם המשחק לא עונה על שניהם - הזמן שלי יקר מכדי שאבזבז אותו. אישית אני מאמינה שהגדרת המילה איכות תלויה במגדיר. לעומת זאת יש מונח בשם משחק עומק שמגדיר צורה מסוימת של התיחסות לדמות. אני רחוקה מלשפוט מה עדיף עבור אחרים. עבורי עדיף משחק עומק.

mormegil

New member
הבעיה שלי היא שאני אוהב

לבנות את הדמות לעומק וממש משתדל לשחק אותה לעומק אבל במהלך המשחק אני פשוט שוכח את כל זה זורק קוביות ומתקיף.

אם אתה מעדיף

לשחק לעומק - יש לך 2 אפשרויות : אחת להפעיל משמעת עצמית. זה גם תרגיל בריא להתמודדות עם החיים באופן כללי. שתיים לבנות דמות לוחמנית באופייה. להתרגל למשחק עומק של דמות שהאופי שלה מוביל להתנהגות שאתה רגיל אליה יהיה צעד ראשון קל יותר, אנ'חושבת. אחר כך - לאט לאט תוכל לשנות את הדמויות שלך לכיוונים קצת יותר מעניינים.

backdoorslam

New member
לדעתי הבעיה טמונה במקום אחר

היא טמונה בקבוצה שלו. יש קבוצות ששם מדרבנים משחקי דמות, ויש קבוצות שמסתכלים אליך כאילו נפלת מהירח כאשר אתה מדבר בגוף ראשון. עצתי לך. מצא קבוצה אחרת, ובדוק לפני הצטרפותך שהיא אכן מדגישה משחק דמות. בהצלחה

למעלה