איכות הסביבה...

lior05

New member
איכות הסביבה...

מר"צ בשנים האחרונות רצה תחת הלוגו של מפלגת איכות סביבה ומפלגה אשר עושה הכל ! כדי לשמר את הסביבה. אבל מה באמת קורה..? כביש חוצה ישראל עדיין נסלל... רידינג עדיין פועלת... אפילו יום ללא מכוניות, נורמלי הם לא הצליחו לארגן בעיירית תל אביב (דרך אגב, הירוקים אירגנו את זה)... אלילי נדל"ן משתלטים לנו על החופים... לא הייתי רוצה להאשים את מר"צ בכל, אבל מר"צ היא מפלגה שרצה תחת נושא זה לבחירות ולכן יש לה כח בכנסת... אבל כנראה שכח זה לא מתבטא במעשים...

lior05

New member
איכות הסביבה...

מר"צ בשנים האחרונות רצה תחת הלוגו של מפלגת איכות סביבה ומפלגה אשר עושה הכל ! כדי לשמר את הסביבה. אבל מה באמת קורה..? כביש חוצה ישראל עדיין נסלל... רידינג עדיין פועלת... אפילו יום ללא מכוניות, נורמלי הם לא הצליחו לארגן בעיירית תל אביב (דרך אגב, הירוקים אירגנו את זה)... אלילי נדל"ן משתלטים לנו על החופים... לא הייתי רוצה להאשים את מר"צ בכל, אבל מר"צ היא מפלגה שרצה תחת נושא זה לבחירות ולכן יש לה כח בכנסת... אבל כנראה שכח זה לא מתבטא במעשים...

אני מנסה...

להריץ פרויקט ארצי של הנוער בנושא הירוק. פרטים בהמשך. ליאור - היכן את מתגוררת? מעוניינת להצטרף לתנועה?

ליאור הוא פעיל חדש.....

מסניף הוד השרון, שבדיוק דיברתי איתו ארוכות על הנושא הירוק.

^Meri^

New member
לא יכולתי להסכים יותר!!

מלבד המשפט האחרון שבאמת לא הצלחתי להבין את משמעו- כנראה נשכחה מילה או שגיאת כתיב אבל זה באמת לא הענין, אני בהחלט מסכימה עם כל מילה. מרצ בהחלט נהנית מתמיכת הציבור שאיכות הסביבה חשובה לו, אבל, ואני לא בטוחה אם זה כל כך לציטוט, אבל חפיף, בפגישה של סניף חיפה (אימפריה?!:)) עם יוסי שריד בחופש, הוא אמר שהמצב לא הגיוני, שבחו"ל (בגרמניה לדוגמא) שרים לאיכות הסביבה בעלי מעמד גבוה, ואילו פה זה נחשב למעמד נמוך מאוד. ואז הוא אמר שאיכות הסביבה וחינוך זה שני הדברים שהוא מתמצא בהם והוא יודע שהוא עשה הכי רהבה שעשו במדינה למען איכות הסביבה, אבל הוא לתפקיד הזה לא חוזר. ואני תוהה:למה? כי אין בזה את הזוהר? כי להיות שר חינוך חשוב יותר?נותן יותר כח? אז נכון, מרצ ממילא לא בקואליציה עכשיו וזה לא רלוונטי, אבל זה פשוט מוכיח את חשיבות איכות הסביבה כיום בעיני המפלגה. או לפחות מה ששריד מייצג. הדאגה למים במדינה, והנחלים המזוהמים, ומחזור, והרס של חופים, וזיהום אויר, ועוד כל כך הרבה דברים שאני יכולה למנות פה כנראה כבר לא בראש סדר הדברים... גם בנוער לא. זה מה שיותר כואב. אנחנו, שזה העתיד שלנו. חושבים על טבעונות, וצמחונות, ואיך לעזור לסביבה. אבל מה אנחנו עושים בשביל זה? אני כבר חצי שנה מנסה לארגן פרוייקט טיולים שכולל בתוכו שקיות זבל, הרבה מוטיבציה ונקיון הסביבה. תרומה קטנה למדינה של הנוער. אומנם אני לא כל כך טובה בלארגן דברים, אבל אשמח אם יהיו אנשים שירצו להצטרף ולעזור לי, וביחד נתרום ונראה גם למפלגתינו שיש להשקיע גם בדברים האלה!

רעיון מדהים! אני בעד........

בכל מקרה, מרצ היא כן המפלגה בעלת הכי הרבה נגיעות בנושאים למען איכות סביבה במצע שלה, יותר מהירוקים ויותר מהליכוד ויותר מכל שאר המפלגות... נוער מרצ, זה לא המפלגה... אנחנו גוף אוטונומי ובאמת בזמן האחרון לא פעלנו למען איכות סביבה, אני חושב שהרעיון שלך מירב מצויין, אפשר באמת להריץ אותו!!! זה ממש רעיון טוב!

Neta558

New member
אם אתם מחפשים משהו אקטואלי בנושא

אני מזכירה לכם שחוק המחזור החדש נכנס לתוקפו היום. אמנם עדיין לא ברור אם יהיה לאן להשליך את הבקבוקים הריקים, אבל אפשר לקוות שיבוא יום ונוכל לקבל את כספי הפיקדון בחזרה... וכמובן, ישנו הענין של הבקבוקים הגדולים יותר שלא אושרו לפיקדון עקב לחץ של ש"ס. אם מישהו מבין מדוע משפחות מרובות ילדים לא יכולות למחזר בקבוקים, הוא מוזמן להשאיר כאן הסבר.

okok4

New member
הסבר

בקניית הבקבוק נשלם עוד מספר אגורות (פיקדון), שנקבל בחזרה כאשר נחזיר את הבקבוק למרכזי המיחזור. ח"כ החרדים טענו שהציבור שלהם קונה מס´ רב של בקבוקי 1.5 ליטר, כך שהמשפחות לא יוכלו לעמוד בנטל. כמובן שהטענות שלהם מגוחכות, הרי מקבלים החזר כספי על הבקבוקים. לדעתי זה בס"כ משחקי כח פוליטיים מטומטמים, שכה אהובים על הפוליטקאים החרדים. להראות "מי כאן הגבר" (בדומה לעניין שעון החורף\קיץ וכו´). הפתרון היחיד (ואני מודה, יש בו מן האינפנטליות) הוא לאחד את הציבור החילוני למערכת בחירות אחת (בעידוד סלברטיז, סופרים, אנשי רוח, פסיכולוגיים קלינים וכדומה) ולהצביע כולם לשינוי (אני מדבר על משהו בסביבות 50 מנדטים) - ובבום טרח אחד לנשל את אנשי החושך האלה מכל רכושם (המטפורה במקום, החרדים מתיחסים למדינה וחוקיה ועושים בה כשלהם). כמובן שהיה עדיף שכולם יצביעו למרצ, אבל המצע הפוליטי יהוה מיכשול וירתיע רבים. אגב, אתמול ראיתי "לא בלי בתי" (בפעם האלף, עדיין מעולה), הסרט כידוע צולם בארץ, ועלו בי מחשבות האם היום בו נהפוך לאיראן באמת רחוק. ובנימה אופטימית זו - חג סוכות שמח לכולם

legerdemain

New member
שס פוחדת

ממה שאני הבנתי אחת מהתופעות של החוק היא קבצנים שאוספים בקבוקים ופחיות בשביל כסף. שס פוחדים שקבצנים כאלה יתחילו להסתובב בשכונות שלהם, כי יהיו שם מלא בקבוקי 2 ליטר לאסוף.

okok4

New member
לא שמעתי על כך

הם מתנהגים כאילו הם גרים בשכונות פאר (חוץ מאליטת ש"ס שלובשת ורסצ´ה, ואכן גרה בשכונות פאר...) ובקבוקי 2 ליטר כרגע לא כלולים בכלל בחוק.

שחר להב

New member
חוק המחזור החדש

אגב חוק המחזור החדש, ראוי להזכיר שיוזמו ומוציאו לפועל, חה"כ אבהרם פורז, למרות שהיה פעם חבר כנסת מטעם מרץ, הוא כיום מ"מ יו"ר מפלגת שינוי, וחבר כנסת מטעמה. ובתשובה לטענות שמרץ היא המפלגה הפועלת ביותר מאיכות הסביבה... אז צר לי להיות איש הבשורה הרעה, אבל... חברה: כמו שפספסתם את נושא איכות הסביבה, ואת המאבק בכפיה הדתית למפלגתו של טומי לפיד- שינוי, כך גם תפסידו את המנדטים עבורו.

lior05

New member
אברהם פורז...

אברהם פורז, היה מאדריכלי חוצה ישראל . והוא מצדד בכביש מזה שנים.

למעלה