איכה ישבה בדד

אחר

New member
איכה ישבה בדד

אח, הזכרונות. ברגעים אלו יושבים המוני בית ישראל על רצפות בתי הכנסת ושומעים לאור נרות את המנגינה הנוגה והיפה של מגילת איכה...לי זה תמיד היה גורם לדמעות ונראה לי שגם עכשיו אם אני אשמע מגילת איכה זה עלול לגרום לי ללחלוחית מסויימת בעיניים... אגב, כל שנה הפחד הכי גדול שלי בתשעה באב היה...שמא יבוא המשיח. כן כן, זה הפחיד אותי. הרי אם המשיח יבוא זה אומר שיום הדין הגיע והתיאורים מטילי המורא של אותו יום גדול ונורא שאפילו תנאים שיקשקו ממנו היו מספיקים כדי לקוות שהיום הזה לא יגיע, אפילו שזה אומר שמלכות ה' בעולם עדיין לא תתגלה... <העובדה שאני מקשקש כאן היא הסימן הברור לכך שתקופת המבחנים הסתיימה. איזה כיף!>

almog4

New member
כתבה בעיתון שהפריעה לי

בהמשך לְמָה שכתבת, מצורף כאן קישור לכתבה שציערה אותי. הכתבה : שר הפנים פורז מחייב עובדי משרד הפנים לקבל קהל ב-ט' באב. אי אפשר לחשוד בי שאני צם בתשעה באב. אבל מקובל עלי שיש כמה אנשים דתיים ומסורתיים שצמים, וחלקם עובדים אולי כפקידים ופקידות במשרד הפנים. החוסר סובלנות של פורז כלפי הדתיים - דומה יותר מדי לחוסר הסובלנות שלהם כלפינו. וזה די חבל, לדעתי. מה דעתכם?

ZVI Z

New member
אם זה נכון

אז זה גרוע באותה מידה,ואתה צודק. זה כפיה חילונית בתגובה לכפיה חרדית. חיה ותן לחיות...

מיכל25אב

New member
כפיה חילונית??????

אני מתנצלת מראש על כל שגיאות הכתיב והניסוח שיהיו לי-הצום כבר נותן את אותותיו בי..) עם כל הכבוד לתשעה באב-זה יום עבודה!! משרד הפנים הוא מקום ממשלתי ואין שום הצדקה לסגור אותו היום.מי שהיה במשרד הפנים לאחרונה יודע שאי אפשר להגדיר אותו כמקום בילוי. האנשים שצמים,יכולים או לקחת את היום הזה כיום בחירה,או כיום חופש-כמוני או לנסות לעבוד ולהעביר ככה את הצום-כמו שעשיתי שנה שעברה. המיעוט שעובד וצם יכול לפתור את הבעיה בינו לבין המעסיק שלו.

rigoletto111

New member
../images/Emo45.gif למרות שאני מאד לא אוהב את פורז

זו דרישה קצת מוזרה של עובד להגיע לעבודה אבל לא לקבל קהל. למה הוא מגיע? כדי לשבת על הרצפה ולקונן?

angelica1

New member
יש להם עבודת ניירת מעבר לקבלת קהל

זמן מצוין לסגור פערי ביורוקרטיה. אני בעד.

rigoletto111

New member
או שפקיד לא יכול לקבל קהל בלי שיש

על השולחן כוס תה שרק אחד משני המסובים (?) יכול לשתות...
צום קל בכל מקרה! נ.ב. אתמול גיליתי שאין כמו המנהג הירושלמי של סיבוב החומות בליל תשעה באב לפיתוח תיאבון בריא לארוחת לילה קלה!

אחר

New member
../images/Emo31.gif

לא במקרה דווקא פורז, שונא הדת והדתיים, נזכר לחסל את השערוריה הנוראית שלא נותנים שירות לקהל בתשעה באב. הבנקים סגורים. קופ"ח סגורה. לא יקרה שום דבר אם גם משרד ממשלתי יהיה סגור. גם כהתחשבות עם עובדים שצמים, וגם בגלל האופי היהודי של המדינה.

דיס איז לייזר (לא מצליח להחליף ניק)

א. אני מכיר קצת את פורז. הוא לא שונא דת ולא שונא דתיים. ב. במסגרת ההתחשבות במגזרים מסויימים, נצטרך לסגור את משרדי הממשלה בהרבה מאוד ימים. כהתחשבות עם העובדים ההומואים, ביום הגאווה. כהתחשבות עם האמריקאים שעלו לארץ, ברביעי ביולי ועוד ועוד ועוד... ג. נראה לי שאם מישהו מרגיש שהיום הזה מאוד חשוב עבורו והוא לא יכול/לא רוצה לעבוד בו, הוא צריך לעשות זאת ע"ח ימי החופש המגיעים לו ולא על חשבוני.

מיכל25אב

New member
מילא אם זה היה בגלל אופיה של מדינה.

אבל אוי למדינה שאופייה של משרד הפנים שלה הוא לחפש כמה שיותר סיבות לסגור דלתות בפני קהל. אני גם עובדת במקום ציבורי והוא פתוח היום. לסגור זה דבר אחד-אבל המשרד פתוח-כלומר הם מקבלים את המשכורת,אבל לא מקבלים קהל-זו גם עבודה וגם עבודה בעיניים. וכאדי שמקום ש"כאילו" מייצג את המדינה,יקבל משכורת על יום עבודה,רק אם הוא באמת יעבוד....

מיכל25אב

New member
מילא אם זה היה בגלל אופיה של מדינה

אבל זה בגלל אופיו של משרד שמחפש תרוצים לסגור דלתות. אם הם היו סוגרים את המשרד,ניחא,אבל אם הם רוצים שזה יחשב כיום עבודה,הם צריכים,מה לעשות,לעבוד...!!!!! גם אני הייתי עובדת היום,אם המקום בו הייתי עובדת היה סגור לקהל.

מיכל25אב

New member
מילא אם זה היה בגלל אופיה של מדינה

אבל זה בגלל אופיו של משרד שמחפש תרוצים לסגור דלתות. אם הם היו סוגרים את המשרד,ניחא,אבל אם הם רוצים שזה יחשב כיום עבודה,הם צריכים,מה לעשות,לעבוד...!!!!! גם אני הייתי עובדת היום,אם המקום בו הייתי עובדת היה סגור לקהל.

למעלה