איכה אשא לבדי...

מוצארט

New member
איכה אשא לבדי...

בשנאת חינם, נחרב הבית (בית שני), ובאהבת חינם יבנה אומרים שלפני ראש-השנה ויום-כיפור, צריך לעשות חשבון נפש... אומרים, שתמונה אחת שווה אלף מילים... אומרים, וכל הזמן רק אומרים, ומה עם לעשות? מה אנחנו יכולים לקבל על עצמנו, כדי שבשנה הבאה, לא נצום בתאריך הזה, אלא נחגוג? למחשבה...

לפי דעתי...

בעזר"ה כול אחד צריך לעשות את החשבון נפש עם עצמו! צריך להפסיק לריב, להתפייס אחד עם השני, לחשוב טיפה לפני שאנחנו מדברים ולראות אם המילים שאנחנו נגיד הם באמת נכונות! להתחיל לקרב ללבות כמה שיותר, נכון שתכל'ס במציאות זה הרבה יותר קשה מאשר לכתוב, אבל שכול אחד יתחיל לתפוס אותו בידים שלו ולחשוב הרבה לפני שהוא עושה משו! זה הדעה שלי!

על עצמי?

בשלב זה אני מאוד מעדיפה שלא להעמיס יותר מדי. לפני שלוש שנים קיבלתי על עצמי כיבוד הורים כמעט בכל מחיר ואני עומדת בזה לרוב. השיפור שאני אוכל לעשות? לדעת להבדיל בין זמנים שחייב לכבד את ההורים לבין זמנים שלא צריך בכלל וכמובן,להוסיף וללמוד יחסי אנוש, לשפר ולשכלל את היחס שלי לאנשים ואת הגישה שלי

מוצארט

New member
האם זוהי שאלה כ"כ קשה

שחוץ משני אנשים, אף-אחד לא מסוגל לענות עליה?

ידידי היקר....

בס"ד אני לפחות קיבלתי על עצמי לנסות לא לדבר ולא לשמוע לשון הרע! וכן משתדל אני לאהוב כל אחד ולתת כבוד לכל אחד. לא תמיד אני מצליח אבל באמת שעכשיו אני מתחיל לעבוד על עצמי בקטע של כבוד בין אדם לאדם... לפי דעתי מספיק שכל אחד יקבל על עצמו מס' דברים הקשורים לנושא של בין אדם לחברו ואז אולי יירא עתידינו טוב יותר!

למעלה