איך?

דנדן66

New member
איך?

איך לגעת בלב הצער מבלי ליפול לתהום? איך להישאר פתוח לחיים למרות בגידתם? איך לאהוב מחדש לאחר שראית שאהבה נגמרת? איך לשהות עם הכאב, בלי לנסות להסתירו או לעמעם אותו? איך להישאר נאמן לעצמי, גם אם זה אומר לאכזב אחרים? איך לראות את היופי, גם אם לא כל יום יפה? לא יודע איך, אבל מנסה, עדיין מנסה...

איך

זה כמו לשאול איך אוכלים עוגת קצפת ונשארים בדיאטה. אין דבר כזה. אחד הדברים החשובים שלומדים בהתמודדות עם משבר, זה לקבל שיש משבר. חבל לנסות לעמעם אותו או ליפות אותו או לסדר אותו. הוא שם, הוא קשה, הוא לא יפה, והוא יעבור...

זמן...

תן לו זמן ללב לחוש את הצער - הוא רק יפעם בעוצמה, אבל תן לו גם לנוח. תן לה לבגידה להראות במלואה - היא רק תלמד אותך, אבל אל תאפשר לה לבצור חומות סביבך. תן לה לאהבה שנגמרה להיגמר בנחת - היא תביא אחריה את הבאה. תן לכאב לכאוב - רק אל תשאב אליו. והכי חשוב!!! אל תאבד את האמונה. המון כוח

קטי30

New member
"ועם הזמן הכל עובר"

לגעת ב
, להשאר פתוחים. לאהוב מחדש, להסתיר את הכאב. ולהשאר, נאמן לעצמך ל
שלך. לפי דעתי עוד כמה נמצאים באותה העגלה. וזה שאתה מנסה אומר שזה שווה.
נזכרתי בשיר ישן: לא אל תקחו לי את השמש את הבוקר שנולד זכרונות יפים מאמש הם שלי איתי לעד לא אל תדליקו את הלילה עד הסוף של השקיעה מה בסך הכל נשאר לי אל תגעו באהבה ולעצמי אני אומרת הלואי ונצליח להיות קשובים ל
, להגשים חלומות ולפרוח מחדש.

נקיטה...

New member
איך?

אולי תפסיק לנסות ופשוט תהייה. יש להם אופי כזה למשברים...הם עוברים. הזמן הזה הכואב - חשוב להיות בתוכו, להרגיש ואז...להשאיר שם את רוב הכאב (כי טיפונת תמיד ממשיכה איתנו הלאה) ולהמשיך. זמן, תן לעצמך זמן.

יערית

New member
לזה אני קוראת

קראתי לך במחשבותיי בדיוק לפני כשעתיים. נשבעת בספר...

../images/Emo41.gifאומר לך אז ככה...

אם נלמד לא להפגע מטיפשותם של אחרים אם נלמד לא לא לקחת שום דבר באופן אישי אם נלמד לראות שהבוגד והפוגע אדם חלש שנפל לחולשתו אם נלמד ונקבל שמערכת, קשר, נועד לזמן קצוב וננצור את הטוב ואם הרע נשלים אם נלמד להבין שמכל אדם מקבלים ונותנים ועם הנתינה משלימים אם נלמד להבין ששום דבר לא מקרי ומערכות היחסים מיועדים לחשל וכל אדם שנכנס אל חיינו מתפקידנו ומתפקידו להעביר את המסרים שסיום מערכת, קשר מסמל את השלמת התפקיד והעברת המסרים אם נלמד להתאבל אך לא ממקום של קורבן אלא אחראי ללמוד מהאירוע להפיק לקחים למען שיפור, תיקון וקבלה אם נלמד לא לתת לאחרים את הכוח לשבור ולערער את האני שלנו ואת אישיותינו ונאמין בדרכנו אם נלמד לראות ולהתנהל עם כל אדם, מקום, ומצב באינטגרטי שלנו, נביא את עצמנו וניתן את המאה אחוז שלנו מבלי לסחוב את העבר ופחדיו אם נלמד לראות שכל יום הוא חדש והשמש עולה לה ופותחת בפנינו עולם ומלאו אם תלמד להיות עקבי ולפעול לא ממושלמות אלא ממצינות תרשה לעצמך ליפול, לטעות, למעוד כמו המשפט הזה שהולך איתי, "עצור, הסתכל, תקן ופעל" תראה שהחיים וכל רגע בו חוויה עבורך בגדול אם תראה את האנשים והאירועים הקשים והרעים שהם נועדו עבורך חמען להחשל ולהוקיר את הטוב ולשפר את הרע תלמד להעריך ולקבל גם את המעידות באהבה וקבלה מתוך אחראי ולא קורבן ותאהב אותך בהצלחה

אתה במקום

עצם העובדה ששאלותייך מתחילות באיך.... מעידות על שלב מתקדם בהתמודדות שלך... אתה שואל איך... זה אומר שאתה מוכן להוראות הפעלה... ולעשייה.

../images/Emo140.gif

כי לא ממש יודעת איך..כמה זמן..כמה זה יכאב.. אז נתתי פרח..אצלי זה תמיד עובד..ומעלה חיוך

asafgery

New member
לא פשוט...

זה תהליך ארוך ואני עדיין בעיצומו. אני יכול לענות לך על חלק מהדברים: עם הזמן הכאב והצער יקהו. זה לוקח הרבה זמן, זה לא קורה בן יום, אבל זה קורה. נאמנות לעצמי - זה משהו שאני עדיין לומד. יש בי רצון לרצות את כל העולם ואני עדיין לומד לשים את עצמי בראש סדר העדיפויות. איך לראות את היופי זה דוקא קל. על זה אני יכול לענות לך בקלות - הודיה. אני מתחיל את הבוקר ב"מודה אני", זה חלק מהתפילה. אני לא דתי, אבל הרעיון להודות לאלוהים על שהתעוררתי מאד מוצא חן בעיני. אני ממשיך את הבוקר בהודיה על כל מה שעולה בדעתי - על היום היפה, על הדרך היפה לעבודה, על הטבע, על האנשים היפים שנקרים בדרכי. להודיה יש כח מאד חזק - עצם ההודיה על מה שיש ממקדת אותי בחיובי - בחצי הכוס המלאה. נסה ותיוכח. אולי לא תמיד הכל נראה יפה, אבל זה בהחלט משנה את הפוקוס לעבר החיובי.

דנדן66

New member
תודה לכם אנשים טובים

תודה על הדברים החכמים ותודה על התגובות. אהבתי את מה שכתבתם, בהחלט אקח אותם איתי, הלאה...

למעלה