איך???

איך???

אחרי שנה שלמה של התלבטויות, רציתי לסיים את הקשר הזה, להודיע לו סוף סוף שרוצה להיפרד, שרוצה להתגרש ממנו, חשבתי שהכי טוב לחכות אחרי החגים, כדי שנעבור אותם בשקט. שנה שלמה חיזקתי את עצמי, עדיין לא מספיק חזקה אבל יודעת שרוצה לעשות זאת, התחלתי לברר פרטים.. איך מתחילים? מה עושים? לאן פונים? הדבר היחיד שנשאר לי … זה להגיד לו … שמבקשת אותו שנעשה זאת בדרך הטובה ביותר, שנשאר חברים… הוא כבר יודע שזה עומד להגיע, הוא מרגיש… אך… הרגע אני חוזרת מהרופא… ולא תאמינו גם אני לא מאמינה… כל פלאי הפלאים צריכים לקרות לי דווקא עכשיו… שנים לא ביקרתי אצל רופא… חוץ מהדברים הרגילים והטיפשיים וחשבתי שגם הפעם… איך אני מתמודדת עכשיו בנוסף?

allan

New member
האם את...

שלמה עם ההחלטה שלך ? אם עדיין את מתלבטת א ל ת ע ש י ד ב ר !!! זה לא הוגן כלפיו וביחוד כלפייך. הרי לא היית רוצה להיות בסרט של "אני לא יודעת מה קרה לי בוא ננסה שוב" זה הכי גרוע. לא משנה מה קורה בחיים את חייבת להיות בטוחה ושלמה עם הצעדים הבאים שלך ולפי דעתי את עדיין מתלבטת. כשמחליטים לא זזים ולכן חשוב לא להחליט מהר. ללבן קודם את הדברים ולהיות בטוחים שזה לא יילך.... אני נמצא בשלב שלפני פרידה אבל אני לא ממהר להחליט כי המצב שלנו גם פטטה אבל עדיין יש נסיונות מדי פעם לנסות לשנות את הדברים וגם רגשות מעורבים ולכן אנו לא לוקחים החלטה. למקרה שראית שאני גרוש אז מדובר בבמערכת יחסים מאד משמעותית בשבילי ולכן אני לא רץ. כשאני או היא נחליט אז לא תהיה דרך חזרה כי אני תמיד מסתכל קדימה לא בגלל שאני עקשן אלא בגלל שאני דואג להחליט רק כשאני בטוח שהמצב הנוכחי לא מוביל אותי לכיוון טוב. ושוב אם כבר שמת לב חשוב במקרים כאלו לחשוב נטו על עצמך כי מדובר בהתמודדות לא פשוטה לאחר מכן. בכל מקרה כולנו פה בשבילך....

כבר ניסינו הכל...

אנחנו שנה מנסים הכל שיחות נפש ייעוץ (חד פעמי כי לא רצה להמשיך) אם אתה קורא את הפורום לא מזמן עלה הנושא של "ירח דבש לפני פרידה" גם שם היינו אך שום דבר לא עוזר... יש שינויים לתקופות קצרות... אך חוזרים תמיד להתחלה כל פעם שחוזרים להתחלה... כואב יותר כי אני היום מודעת יותר לבעיות בזוגיות מאשר לפני שנה

allan

New member
עדיין

לא התייחסת לנושא המרכזי האם את שלמה עם ההחלטה להפרד כי בין המילים הבנתי שלא. לא חשוב מה הוא אמר או הוא חושב אלא מה את חושבת ותנסי לפרט ולהרחיב את הנקודה הנ"ל קצת יותר

לא יודעת מה הבנת...

אני אכן שלמה עם ההחלטה להיפרד... תקופה ארוכה מאד התלבטתי והגעתי למסקנות ולהחלטות שהדבר הנכון לעשות... זאת פרידה, ולא התייחסתי למה שהוא חושב או רוצה... כי ברגע זה ממש, כבר לא איכפת לי. אך אם תיקרא שוב את הודעתי הראשונה תבין למה ההתלבטות המחודשת... האם אני מסוגלת כרגע להיכנס לדיונים... מריבות... וויכוחים... אך כאן אשאל אותך שאלה נוספת האם יהיה פייר מצידי להישאר איתו, אף על פי שלא רוצה עקב גילוי פתאומי של מצב בריאותי?

allan

New member
אני חושב

שלהשאר איתו זה משגה בכל מקרה למרות ששמתי לב לסוף ההודעה. ההגיון הוא פשוט. אם זה לא היה קורה היית נשארת ? למה להשאר אם זה כן קורה... הוא כבר לא יכול לתרום לחייך דבר ודברים בחייך לא תמיד מתרחשים לפי הזמנה ולכן תמשיכי במסלול שלך כי את כבר החלטת שאת לא צועדת איתו אם תרצי נעבור למסרים אישיים ונוכל לדסקס יותר לעומק ולא ברמזים

לחימה חזיתית בשתי חזיתות

הצגת לפנינו שאלה כבדת משקל, ברשותך, אנסה להציג את שאלתך במילים אחרות, ולהביע את דעתי בנושא. אחרי המון לבטים וניסיונות, גמלך בליבך החלטה, החלטה סופית ונחרצת, להביע בפני בעלך את רצונך להיפרד ולהתגרש. את לא מספיק חזקה עדיין אך שלמה עם ההחלטה. מסיבות שונות, שאינן קשורות למהות ההחלטה, תכננת ובחרת שהטיימינג לספר לבעלך על כך יהיה רק אחרי החגים. בינתיים, משהו השתבש. לא, לא משהו שקשור בהחלטה שלך בנושא הפרידה והגירושין, היא נותרה החלטית כבעבר, אלא משהו אחר, משהו שקשור בבריאותך. אם נכונים הדברים, הרי ששאלתך היא: האם לדעתכם אצליח להתמודד גופנית, רגשית ונפשית, במלחמה קיומית, שאותה אני אאלץ להילחם בשתי חזיתות שונות, האחת, בחזית המערכת הזוגית שלי; האחרת, בחזית מערכת הבריאות האישית שלי?! על כך תשובתי: גם החייל האמיץ והמוכשר ביותר לא יכול לנצח במלחמה ביותר מחזית אחת! מלחמה דורשת וסוחטת כוחות ואנרגיה. גם למלחמה שאיננה מלחמה גופנית אלא מלחמת-מוחות, את תדרשי לאותם כוחות ואנרגיות. שני הנושאים שעומדים מולך על הפרק הם שני נושאים כבדי משקל, לשניהם את תזדקקי להמון כוחות. האם תוכלי לעמוד איתנה בהתמודדות עם שניהם יחד?! רק לך פתרונים! במחשבה שניה: מאחר והנושא הבריאותי הוא עצמו נושא כבד-משקל, אולי תוך כדי שיחתכם אודות הממצאים שנודעו לך בביקורך אצל הרופא, תספרי לו גם על החלטתך בנושא הפרידה והגירושין. אז יחד, כן יחד, כמו חברים טובים (שהרי את רוצה שתישארו כאלו גם אחרי הפרידה - עם את רוצה, סימן שזה אפשרי), תחשבו יחד איך הכי ראוי ונכון לנהוג בסיטואציה החדשה והמורכבת הזו. כך או כך, אני מאחל לך המון הצלחה בחייך מתוך בריאות איתנה ורוב אושר.

תודה לך איש...

זאת השאלה שלי וכתבת יפה את מה שאני מרגישה "האם יכולה אני להילחם בשתי חזיתות שונות?"

adam33

New member
חזיתות..

מאחל לך כת כל הבריאות שבעולם בריאות זה לאו נפשית אלא גם פיזית בעוד שגרושין משאיר צלקות בנפש את צריכה לעבוד גם דברים בתוכך תתרכזי כעת רק בבריאות שלך כל שאר הדברים יחכו לאחר כך אין כאן שאלה.

למעלה