תגובה
אמרו לך פעם שיש לך אישיות מורכבת ??
לכולם יש אישיות מורכבת, אבל נראה שהאישיות שלך מורכבת מכמה סוגי אישיות מורכבות. שמתי לב שאת לא מתאימה לאף קו מחשבה אחיד שיש לי בראש. (זוהי מחמאה!! למקרה שזה לא ברור מספיק).
ניגש לענין.
את מציגה בצורה בהירה מאוד את מה שאת מחפשת, אבל בקשר למה שאת לא מחפשת אני חושב שאת חוטאת בצרות עין כלפי השונה.
כי לא כל גבר שרוצה שאשתו תעשה את רצונו רואה זאת כאגואיסטיות, וגם נשים עצמן פעמים רבות לא רואות זאת כאגואיסטיות, כשם שילדים לא רואים את הציות להורים כאגואיסטיות הורית. ואם איני טועה את חבדניקית, האם את רואה את הציות שלכם למצוות הרבי מלובביץ כאגואיסטיות שלו. בהחלט יש השקפת עולם הרואה את הגבר כמנהיג המשפחה ואת האישה ככינור שני (שגם אינו מנגן מטעמי צניעות). ועלמות חן שחונכו ברוח זו משחר נעוריהן, עשויות להרגיש כך באמת ובתמים, מה גם שיש הטוענים שזהו טבע האישה. ואין זו השפלת או כיבוש האישה אלא זהו מקומה זהו רצונה ואלו הם צרכיה (תרצי או לא, כך חשבו הרבה קדמונים שאת מעריכה ומקדשת).
בקשר לסעיף ד, אני סמוך ובטוח שהמיועד לך כבר נמצא בשלביו הסופיים של פס הייצור, ואוטוטו הוא מגיע אלייך על סוס לבן מתוך השקיעה וחזרה אליה.
אני שאלתי אותך האם את יודעת מה גברים חושבים, כדי להעלות את הבעיה הבאה: הפמיניזם רק מקרב את הנשים אל הגבריות אך לא מקרב את הגברים אל הנשיות. ובהנחה שנשיות וגבריות משלימים, אז גבר גברי יימשך לאישה נשית. ובשביל אישה נשית עם נגיעות גבריות צריך גבר מתאים. ואמנם בכרכים הגדולים של אחינו החילויינים כבר רואים גברים נשיים (צפוניים בלע"ז), אך לישיבות הקדושות עוד לא הגיעה הבשורה, ויש לשגר לשם בדחיפות רבה כמה רבניות מן הסמינרים כדי ללמדם דעת.
יש בי חשש שתגובתי תתפרש בעינייך כ"תשני ציפיות, תשתני, כי זה מה שגברים מחפשים", אז זהו שלא! ועוד פעם לא! תישארי כמו שאת!! כי יש הרבה בחורים ש'מתים' על הסגנון הזה, ולדעתי (מתוך עיון רב בכתבייך) אני סבור שאת בכלל לא אישה מאיימת, חלק מהתגובות שלך נשיות בעליל (ולא אפרט). ואם היו בחורים שהורידו אותך בטענה זו (זכור לי שקראתי כך באחת התגובות שלך. ואם זה לא נכון, אני חייב לך סליחה גדולה), הרי הם סתם מוגי לב שטעו פעמיים: א. טעו בהשקפת עולם. ב. טעו בעצם זה שהורידו בחורה נפלאה כמוך. התגובה באה לפתוח דיון כדי ללבן את הנושא, כי כאמור, הוא מאוד מעניין אותי, וששתי ושמחתי שמצאתי לי נערה שתסביר לי.
שאלותייך:
א. חוץ מהעובדה שכל נושא הזיווגים מסקרן אותי, ואני עוסק בו פרקטית, והוגה בו יומם ולילה. בנושא הזה ספציפית אני מתחבט בעצמי לפעמים.
ב. ציינתי כבר בתגובה הראשונה, שהראש שלי פמיניסטי ומכיר בשוויון האישה, אך הלב השמרן לא תמיד רואה עמו את המציאות עין בעין.
תודה שאת מתייחסת בהרחבה לשאלותי.