איך NLP עוזר לכם בזוגיות?

ommerl

New member
איך NLP עוזר לכם בזוגיות?

אני מרגיש שהמודלים שלמדתי ב- NLP עוזרים לי מאוד בתקשורת בין אישית באופן כללי וספציפית בזוגיות.

למשל- מודל העל עוזר לי מאוד להעביר מסרים שהם כמה שפחות נתונים לפרשנות ועוזר לי להבין מסרים מחברה שלי. למשל כשיש מידע חסר במשהו שהיא אמרה, אני יכל להחליט אם להשלים אותו עם פרשנות אישית מתוך ההיכרות שלי איתה או להשלים אותו על ידי שאלה או הבהרה בדרך אחרת.

זה חוסך הרבה אי הבנות מיותרות (וגם התברכתי בבת זוג אינטליגנטית ואמפטית שמבינה אותי מאוד).

גם ההפך- כשאני רוצה להגיד משהו כללי יותר שהיא תתאים את הפרשנות האישית שלה אליו אני יכל להגיד מסר מעורפל כמו במודל מלטון.

וכשיש משהו מטאפורי שהיא אומרת שאני מרגיש שמחזק אותה אני מחזק את זה גם על ידי מטאפורה (למשל- אומר שזה כמו זרע שעם הזמן ינבוט ויגדל לאט לאט לעץ).

יש לציין שאני מבין את כל זה בדיעבד.. אני לא מנתח ומתכנן תוך כדי שיחה באיזה מודל להשתמש איך ומתי...

מה דעתכם? איזה מודלים של NLP עוזרים לכם בזוגיות שלכם?

זוגיות

מה שלי הכי הרבה עוזר בזוגיות ובכלל ביחסים בין אישיים:
זה לעשות את העבודה של ביירון קייטי על האמור ולא אמור: "היא אמורה לעשות ...." או "היא לא אמורה לומר לי...." ולזהות את הפער בין מה שקורה למחשבה על מה שקורה.
וגם הנחות היסוד על מפת העולם. לתת כבוד למפת העולם של הזולת.
ועוד אחד בקטנה, להציע ולבקש הבהרות, כמו: במקום לומר, "אבל את אמרת..." לומר: " הבנתי מדבריך..."
בטח יש עוד דברים שיעלו בהמשך :)

העבודה

הייתי בסדנה שבה צפיתי בתהליך עם משהו שלמד אצלה ולימד את העבודה.
אחר כך ישבתי שעות עם הסרטונים שהיא משתפת ברשת וגם מתוך דפי העבודה שהורדתי מהאתר.

ommerl

New member
תודה. נראה שחלק מזה קשור למודל העל

"היא אומרה לעשות" זו הכללה מסוג 'חסרון הדובר'...

"היא אמורה"

הכללה מסוג "חסרון הדובר" היא נומינליזציה

השאלה מה עושים עם זה.
העבודה של קייטי מאפשרת לי לראות כיצד המחשבות שלי גורמות לי לרגש שלילי כתגובה למציאות.

ommerl

New member
נומינליזציה היא הפיכת פעולה למצב- שזו סוג של השמטה

אבל מה שחשוב באמת זה מה עושים עם זה..
&nbsp
&nbsp

למעלה