איך שרת PHP עובד

• פותח הנושא kowa
  • פורסם בתאריך

kowa

New member
איך שרת PHP עובד

חיפשתי בגוגל ולא כל כך מצאתי את מה שאני מחפש.

אני מנסה להבין אם שרת PHP טוען את ה"תוכנית" פר בקשה או שהתכנית טעונה בשרת כל הזמן.
האם נשמר משהו בזיכרון התוכנית ברגע שהשרת מסיים לענות לבקשה או שהכל נמחק (אלא אם כן נשמר ב DB)?
או במילים אחרות, אם בתוכנית שלי מוגדר משתנה ומוכנס לתוכו מידע כלשהו, אחרי שהטיפול בבקשה כלשהי מסתיים המשתנה הזה והמידע בתוכו נמחקים לגמרי?

תודה

koler

New member
PHP איננה שרת בפני עצמו

מה שאתה מדבר עליו (רוב הסיכויים) זה אפאצ'י(APACHE) שהיא שרת HTTP?
php היא רק "מפענח" שרץ בצד השרת .
לגבי מסד נתונים אתה מדבר על mysql שרץ כשרת בפני עצמו ואליו מתחבר ושולפים , מכניסים עורכים וכו' מידע.

אם אתה מחפש להתקין אני ממליץ לך על Lamp שמכילה את שלושת התוכנות (ועוד כל מיני תוספות והגדרות משלהם + GUI משלהם).

שיהיה המון בהצלחה:)

kowa

New member
כבר התקנתי ואני כבר באמתע בניית אתר

עובד עם XAMPP, CODEIGNITER ו MYSQL
פשוט קלטתי שאני לא ממש יודע איך טיפול בבקשות קורה בדיוק.

חשבתי בהתחלה שהקוד שכתבתי מוחזק כתוכנית שרצה כל הזמן בשרת אבל באיזשהו שלב זה התחיל להשמע לי מוזר.

אז בעצם מה שקורה זה שלכל בקשה הקוד שלי מתחיל לרוץ מאפס...
ואם שמרתי משתנה שנניח אומר איזה משתמש כרגע עובד עם השרת, זה לא פתאום יופיע לי בבקשה של משתמש אחר.
זה מה שהיה חשוב לי לדעת.

תודה (גם לכל התשובות למטה)

N i X

New member
תשובות

האם נשמר משהו בזיכרון התוכנית ברגע שהשרת מסיים לענות לבקשה או שהכל נמחק (אלא אם כן נשמר ב DB)?

כן.

אם בתוכנית שלי מוגדר משתנה ומוכנס לתוכו מידע כלשהו, אחרי שהטיפול בבקשה כלשהי מסתיים המשתנה הזה והמידע בתוכו נמחקים לגמרי?

כן.

וצריך לסייג את ה static ...

itaym02

New member
לא - גם סטאטיק נמחק

יש מספר scopes בהם קיימים המשתנים
1. ברמת הפונקציות\מחלקות בתוך הקוד
2. ברמת הבקשה
3. ברמת הinstance של הapache.

לרוב, אלה אם יש לך תוסף ספציפי, אתה עובד עם 1 ו 2

bnayal

New member
אתה מדבר על משתנה static?

משתנים של PHP מבחינתך נמחקים ברגע שנגמרה ההרצה הנוכחית. רוצה לשמור מידע בין הרצה להרצה? בשביל זה יש כל מיני פתרונות כל אחד למטרתו (למשל מסד נתונים, למשל שמירה לזכרון של המערכת עם הרחבות כמו redis).

למעלה