איך שוטפים ריצפה?

YULI9

New member
איך שוטפים ריצפה?

יש לי אזורים על הרצפה שנראים מלוכלכים גם אחרי שטיפה, למשל ליד הכיור במטבח, ניסיתי לשפשף במברשת קשה וזה לא עזר, גם בפינות שבהן הקיר והרצפה נפגשים נשאר פס שחור מגעיל האם יש דרך לנקותו בלי להתכופף ולשפשף ידנית? שאלה נוספת איך גורמים לריצפה להבריק? ניסיתי חומרי וקס שונים ועדיין הרצפה נקיה אבל בלי ברק.

nickey

New member
הכי פשוט -

מיץ לימון טרי!!!! או כף סודה לשתייה בתוך הנוזל המדולל במים.

lee E

New member
תנסי להוסיף קצת מרכך כביסה למי

השטיפה, ובשום פנים ואופן אל תתפפתי להיסיף חומץ כי יהפוך את המצב ליותר גרוע.

mevav1

New member
איזה ריצוף יש לך במטבח?

אם השחור הוא כתוצאה מהמים ושדורכים עליו אח"כ ונראה לך שזה כתם שיורד ולא סימן שיישאר לעד, אז אני ממליצה לך לשפוך מים רותחים ועם אבקת כביסה שתמיס את הלכלוך..תמתיני מעט ותשפשפי עם סקוטש ברייט האדומים והירוקים הדקים ולא כרית פלא שמנה שלא עושה כלום ותשפשפי נקודתית את כל הלכלוך. עוד דבר שמבריק(הבריק)אצלי זה אקונומיקה לפחות שני פקקים עם מים חמים מאוד בדלי וגם לשפשף אחרי המתנה מסויימת. ואגב שטיפה, יש לי טיפ למי שלא מכירה...יש סמרטוט שנקרא סמרטוט פלא או משהו כזה שעשוי מסיבים יותר דקים משערה והחיה הזו סוחבת מים בצורה בלתי רגילה וזה קל ו לסחוט את זה יותר קל לסחוט מסמרטוט מטבח רגיל. ולא נשארים סימנים ולא מתעייפים ומדי פעם אני מכבסת במכונה יחד עם שטיחונים וזה כמו חדש. מומלץ ביותר. אגב,ישנם שני סוגים לפחות...אחד שמזכיר פיקה, כלומר, כמו ריבועים קטנטנים ואחד שמזכיר משבצות. השני לא שווה כלום והראשון במידה ויש..תותח! בהצלחה. מירב.

mevav1

New member
לא רק מצויינים אלא מ-ע-ו-ל-י-ם

חובה בכל בית! מי שלא מכירה ותתנסהה פעם אחת, לא תעיזוב את זה. הפאק הוא שאין את הראשון להשיג אלא רק את זה שנראה כמשבצות(בלטות שכאלה)

המממ

New member
אני מוסיפה חומץ...

ורצפתי חלקלקה
אבל מצד שני, היא מלכתחילה במראה "מאט" אז אין לי אינטרס לברק...
לילה טוב ושקט שיהיה לנו!

זהירות עם חומץ על ריצוף ישן!!!

החומץ משאיר כתמים לבנים על ריצוף ישן .מנסיון -לא כדאי להסתכן.

המממ

New member
סומכת על הנסיון שלך

הדירה שלנו יחסית חדשה ולכן לא נתקלנו בבעיות בנושא, אבל אין חכם כבעל נסיון
סופשבוע טוב ושקט שיהיה לנו!

YULI9

New member
תודה על העצות ../images/Emo140.gif

יש לי את מטלית המיקרופייבר של ניקול, נראה שהכוונה אליה. היא באמת מצויינת.

iditush forever

New member
היי אני חדשה כאן, אחלה פורום יש כאן

שמחה שגיליתי אותו, במקריות לגמריי
הטיפ שלי לשטיפת רצפה היא קודם כל לדאוג לכך שהמטלית תמיד תהיה נקיה, אחרי כל ספונג'ה יש לעשות לה כביסה ידנית עם החומר ששוטפים איתו רצפות כי לסחבות האלו יש נטיה למשוך לכלוכים וחתיכות בד כאלו שנדבקות למטלית ורק גורמות לרצפה להראות יותר מלוכלכת. לאחר מכן, להוסיף טיפה אקונומיקה לדלי או מרכך כביסה, יחד עם החומר שטיפת רצפות והמים כמובן, הניקיון פי שתיים והרצפות לאחר מכן מבהיקות. והטיפ הכי טוב שקיבלתי פעם מעוזרת בית שהיתה להורים שלי.. היא פשוט לקרצף את הרצפה עם מטאטא ספוג בחומר ניקוי!! כן עם מטאטא טוב וישן, וכמובן לבדוק שהשיערות שלו למטה נקיות, במקום סחבה ומקל ספונג'ידור, לעשות את הספונג'ה עם מטאטא, זה מרים את כל הלכלוך מבין הרצפות, הבאסה היחידה שזה הורס את המטאטא, אבל אני שומרת בבית שני מטאטאים אאחד לטאטוא רגיל והשני לספונג'ה.

שיפצור קטן

יש מטמטא קירצוף שהאו מעולה למה שתיארת. זה מטאטא שבמקום שערות רגילות יש כמו מיברשת קשה גדולה בצורה של מטאטא. זה מעולה מריצפה מחוספסת אך גם לריצפה רגילה. אצלינו כשממש ממש מלוכלכך בעיקר באיזור המטבח אני משתמשת בזה.

I Was Hoping

New member
זה תהליך...

אנחנו שוטפים עם סנו פוליוויקס לקרמיקה בשטיפה הראשונה, אחר כך דלי חדש עם מים חמימים, כוס מרכך כביסה וסנו סופר פוליש, שזאת ההברקה הגדולה. בגדול, זה תלוי בחומרים, בסמרטוט הנכון ובסבלנות. סנו סופר פוליש, למשל, בונה שכבת וקס על הרצפה משטיפה לשטיפה. זה לוקח זמן, אבל זה שווה את זה. רק זהירות! זה דיי מחליק.

YULI9

New member
עידכונים../images/Emo13.gif

ניסיתי למרוח אקונומיקה מהולה במים והריצפה שוב לבנה ואחידה בכל המקומות. עכשיו אנסה את הטיפים להברקה. דרך אגב יש לי בבית את המברשת הקשה עם המקל, אנסה לגייס אותה לספונג'ה. תודה על כל הטיפים.

למעלה