איך קאטס לא נפִל?

Run Tum Tuuger

New member
איך קאטס לא נפִל?

תסִלחו לי אבִל עם כִל הכבוד, קאטס מחזמר מדהים, ריקודים, איפור, תִלבושות, שירים- אבִל מה?- ארוך מִדִי, אין בו עִלילה ואי אפשר לדעת מתי הסוף. אפיִלו שאני מכיר את השירים והכִל אי אפשר לשבת מול זה שעתים! ויש לי המון המון ושוב המון המון סבִלנות. איך המחזמר הזה רץ במשך עשרים שנים ותורגם לעשרות שפות?... יש שם פשוט קטעים מתי (יש איזה ריקוד נטו שִל תשע דקות), ושירים (תסִלחו לי) מרדימים וארוכים מאד.

moran500

New member
גם לי זה לא הכי ברור אבל...

זאת הייתה הפקה גדולה, כפי שאמרת מוזיקה, תלבושות, איפור, ריקודים.... ואולי בזמן שההפקה הראשונה הועלתה מחזמר עם חתולים מקפצים על הבמה היה רעיון חדשני...

40גבי

New member
לדעתי הוא כמעט הגדול מכולם ../images/Emo13.gif

קאטס מחזמר אדיר , מרתק , מוסיקה וכוראוגרפיה מדהימה, לא משעמם אותי בכלל . הוא המחזמר הראשון שראיתי בעידן ה"בוגר" ומאז רק העלובים הצליחו לעבור אותו אצלי. השירים מרדימים? כל שיר הוא בסגנון אחר , ומספר על חתול אחר ומראים את גאוניותו של וובר. אני גם לא מסכים שאין בו עלילה. נכון , העלילה אינה דומה לסיפור של מחזמר אחר כמו הפאנטום או העלובים , אבל בהחלט יש עלילה. לא סתם הוא החזיק מעמד 20 שנה ( ועדיין רץ ). למה אתה לא יודע איפה הסוף? כשהחתולה הזקנה נבחרת לעלות לשמיים ולחזור בתור נשמה חדשה , זהו סוף המחזמר , מה לא ברור כאן? גבי

Hippie Jeannie

New member
מסכימה אתך על הרוב

העלילה אכן משעממת, אבל שאר הדברים עשויים פרפקט - תפאורה, תלבושות, איפור, מוזיקה, תאורה, כוריאוגרפיה... הכל טיפ טופ. פשוט מחזמר מאוד מרשים, זה הכל.

no worries

New member
ראיתי את זה מזמן ואני לא שוכח

ההורים שלי לקחו אותי לראות את זה בלונדון, זה היה בשבת בצהריים ואני זוכר שהייתי פשוט מרותק לזה. ראיתי את זה מאז גם ב-DVD. זה לא נכון שאין סיפור. יש. אמנם אפשר לסכם אותו במקסימום 3 משפטים (קבוצת חתולים שמתאספת כל שנה כדי לבחור מי החתול שזוכה בחיים חדישם. אוי... משפט אחד!). א ב ל זה היה כל כך קסום, האיפור, השחקנים, הבעות הפנים החתוליות, התפאורה - כל האולם היה כמו מגרש גרוטאות ענק ואני זוכר שהכל היה מצופה בכל מיני אריזות ופחיות ו"זבל" כולל אפילו הרצפה שהיו עליה הדבקות של עיתונים ואריזות - והכל בקנה מידה גדול יותר, שנתן תחושה שאנחנו קטנים כמו חתולים. והבמה העגולה... אני חושב שרק בלונדון זה היה סביב במה עגולה - כשההצגה התחילה כל הבמה הסתובבה יחד עם השורות הראשונות של הקהל וזה היה מאד מרשים. השחקנים/חתולים יצאו מכל מיני כיוונים והסתובבבו בחושך בין האנשים עם עיניים מהבהבות... אחת מהן אפילו התחילה עם אבא שלי (אני חושב שמאז אמא שלי שונאת חתולים אבל זה כבר סיםפור אחר). והמוסיקה - כל שיר הוא בסגנון אחר, ולכן זה לא היה משעמם בכלל. אפילו לי שלא ממש הבנתי אנגלית אז. אי אפשר להשאר אדיש למוסיקה כזאת. היתה סצינה מאד מרשימה, שבה החתולים מציגים מעין "הצגה" עם שודדי ים - זה היה רק בגרסא של לונדון ולא נכנס אפילו לDVD. אני זוכר שבתפאורה פתאום הופיעו אורות שהרכיבו צורה של אוניה גדולה וזה מאד הרשים אותי. וכמובן שיש כמה קטעים מאד מרשימים ומרגשים, במיוחד בסוף כשהם מרחפים גבוה עם הצמיג הענק וגריזבלה (גריזבלה?) עוברת דרך הפתח בשמים... אי אפשר להשאר אדיש בפני מחזמר כזה, יש בו קטעים מרגשים, השחקנים וכל החלק האומנותי והחזותי מדהימים, אולי יהיו שיגידו שזה קיטש - אב לאם קיטש זה משהו שגורם לאנשים לחייך 3 שעות ולהנות ולהתרגש- אז למה לא? צרות ויריות וקטסטרופות (שיקאגו/עלובי החיים וכו') יש מספיק בעיתון...

trilliane

Well-known member
מנהל
כדי שתהיה עלילה משעממת צריכה להיות

עלילה. ב-Cats אין ממש כזו. זה מה שקורה כשעושים מחזמר מספר שירים... נכון שעלילה היא דבר מאד מקובל במחזות זמר, אלב נשאלת השאלה, האם חסרונה של עלילה בהכרח הופך מופע כזה או אחר למשעמם? אני לא חושבת. ב-Cats יש חוט מקשר די רופף, אבל להגיד עליו שהוא משעמם זה כמו להגיד על הופעה של מדונה שהיא משעממת, כי העלילה היתה חלשה... לא כל דבר צריך עלילה. ראיתי הופעות בלט שהורכבו מהרבה קטעים קצרים; בקונצרט מקהלה שלי שרנו הרבה יצירות שונות שלא קשורות אחת לשניה, וכמובן שלא היתה עלילה. האם הקהל השתעמם? מי שאוהב את המוזיקה נהנה. גם ב-Cats מי שאוהב את המוזיקה יהנה, וכיוון שיש כאן גם ריקודים, תלבושות, תפאורה וכל המסביב וכולם עשויים באופן מעולה ומקצועי, אין סיבה להשתעמם. אני חושבת שחשוב לדעת למה הולכים ולהתאים את הציפיות, ואז כשיודעים למה נכנסים לא מתאכזבים (ומי שחושב שזה לא יתאים לו יכול לוותר מראש).

JC Superstar

New member
אני מסכים איתך

אני נותן את ההצגה הזאת כדוגמא לעניין של: "אם זה טוב, אז זה בטח טוב" (למשל: "אם טום קרוז משחק בסרט הזה, בטוח הסרט טוב")... השירים מדהימים הריקודים מהממים התפאורה יוצאת מן הכלל (אפילו על הכיסאות יש בד פרווה כאילו של חתול) אבל ההצגה: משעממת, ארוכה ומייגעת על זה אומרים גם - אם בעוגה יש את כל המרכיבים הטובים, לא בטוח שתצא עוגה טובה....

למעלה