איך פותחים מוסך?

yair12342000

New member
איך פותחים מוסך?

זו באמת השאלה.. אני גר במקום שכוח אל וחשבתי לפתוח כאן מוסך לאופנועים\קטנועים\טרקטורונים (מהשניים האחרונים יש כאן בלי סוף).. אז השאלה היא איך הופכים למכונאי אופנועים בארץ? אני אישית עוד לא נתקלתי בלימודי מכונאות אופנועים מקצועיים שמאפשרים לי אחר כך להיות מנהל מוסך. מישהו יכול לשפוך מעט אור על הנושא? תודה מראש!

Mיסטריון

New member
אין צורך.

אתה לומד מכונאות שלב א' והשלמה מקצועית בקורס שוחטים ברבנות.

zzzny

New member
יש כמה דרכים....

הדרך המקובלת היא: לעבוד במשך חמש שנים כמכונאי (עם תלושים) ואז להבחן ולעבור ללימודי ניהול מוסך שזה לוקח עוד איזו שנה אז להבחן שוב בכמה מקצועות (מינהל, הסמכה מקצועית, תיקון תקרים לדו גלגלי) ואם עברת הוסמכת. בגדול כדי לפתוח מוסך אתה צריך רק אישורים (וכסף להשקעה כמובן), אותם תקבל מהערייה וממשרד התחבורה רק אם אתה עומד בתנאים. את זה אתה יכול לעשות מחר בבוקר אבל אתה מחוייב להעסיק במוסך בעל כתב הסמכה שאותו משיגים כמו שהזכרתי הנ"ל. אם אתה לומד הנדסאי מכונות זה עשוי להוריד לך מחמש שנות ותק לשלוש. ע"מ להתחיל לעבוד במוסך כל מה שאתה צריך זה צ'אנס, נסה למצוא אדם שלא ינצל אותך רק לנקיונות ושיהנה להסביר לך את העבודה.... אני לא בטוח עד כמה זה עוזר (למרות ששני תמיד בעד ללמוד) אבל יש כמה מקומות בהן אתה יכול לקבל קורס במכונאות אופנועים, יש בחור בשם שחר לוי שכתב ספר ומלמד בסדנה שלו, יש את דורי מנתניה ואת מכללת מקס פיין בת"א... לא למדתי אאצל אף אחד מהם, וכאדם שכבר כמה שנים בתחום כמו שציינתי אני לא בטוח עד כמה זה עוזר באמת. חשוב לציין שאף אחד מהקורסים האלה עד כמה שידוע לי לא מוכר בצורה רשמית וכן יש אפשרות של שילוב במוסכים שונים לעבודה לאחר סיום הקורס (אני עבדתי במקומות שפנו לקבלת כח אדם משחר לוי לא מעט). מקווה שעזרתי ושהייתי ברור מספיק.

gray

New member
תואר בהנדסת מכונות יחסוך את הצורך

בשנות ניסיון ויקצר את התהליך. אחד הטריקים הידועים הוא פתיחת מוסך על רישיון מנהל מוסך מושכר. אתה מוצא מישהו עם רישיון, רושם אותו בניירת הראשמית, משלם לו כמה שסגרתם והמעורבות שלו בניהול המוסך היא כמה שסגרתם (יש כאלה שבקושי יודעים את כתובת המוסך שהם "מנהלים" ויש כאלה שנמצאים שם יום יום כשכירים). גם שותף שמביא את התעודה ואתה את המימון והמקום זאת אפשרות.

zzzny

New member
אתה צודק לגבי השכרת כתב הסמכה אבל

זה לא חוקי.... כן יש העושים זאת שנים ויש גם (מעט מידי לצערי) כאלה אחד ל שניתפסים ואוכלים אותה... אני באופן אישי, אם הייתי מקל בזה ראש כבר מזמן הייתי פותח מקום משלי אבל "הדרך הארוכה היא הדרך הקצרה" מעדיף להוציא כתב הסמכה ולהתקדם משם.

gray

New member
קח שותף, או שכיר.

ככה אתה צובר ניסיון במוסך שלך, כולל ניסיון ניהולי שלא תקבל במקום אחר.

iec

New member
תעשה מה שרוב המוסכניקים בארץ עושים...

לומדים על כלים של לקוחות

ב ו Z י

New member
../images/Emo67.gif שלא לדבר על הפיתוח החדש:

רחוב אגרה ממש בתוך ת"א!

למעלה