איך פורום מדיטציה אמור להראות?

אסף ב6

New member
איך פורום מדיטציה אמור להראות?

כלומר יהיו בו דיונים? שיתוף? מה?

ינוקא1

New member
תהיה טלפתיה

בדיוק ככה

אפשרות אחרת היא שהוא יהיה ריק

שזה רעיון מצחיק, מקסים ומעורר לכשעצמו.
נדמה לי שיש כזה דבר: ספר על מדיטציה או על הארה, שכולו דפים ריקים.
ואם אין, אז אולי הגיע הזמן שיהיה

אני מוכן לכתוב ספר כזה!

ואולי עוד אעשה זאת...
ואז אספר לכם: "כן, אני עובד על הספר..."
ו"עוד לא סיימתי - יש לי לערוך בו עוד כמה דברים..."

צחוק צחוק, אני עוד אוציא ספר כזה.
ואז אוציא כמובן ספר שני, שיסביר את הראשון.
כן, זה מה שאעשה כנראה! (בערך)
וואי, מגניב, אני רץ לעבוד על זה...

אני ממליץ לך לכתוב את הספר השני מהסוף להתחלה

ככה מבינים הכי טוב.
ועל דפים שחורים עם הדפס שחור כמובן.
הנה כמה רעיונות לספר, ככה עלו לי עכשיו באינטואיציה......

אסף ב6

New member
אני תוהה אם אני היחיד

שיש לו תסכול בקשר לאווירה בפורום. אני מרגיש שרוב האנרגיה שמתבזבזת כאן על ויכוחים היא די עקרה, כלומר, לא תורמת כל כך להתפתחות רוחנית.

האם אתה מתוסכל מהויכוח הפנימי שיש אצלך ?

ואתה עדיין חושב שיש לך דברים טובים שטרם באו לידי ביטוי ?

אגיד לך למה אני שואל:
כשהגעתי לפורום הזה, כתבתי בדיוק את מה שאתה כותב. אני זוכר אפילו שהייתי מתעצבן. אבל......המשכתי להכנס. פעם אפילו נפלתי בלשוני ו"תקפתי" כאן משהו על סגנון התשובות שלו.
עם הזמן, הפורום השתנה, הגיעו אנשים חדשים, הפסיקו הויכוחים והקטילות והרבה יותר כיף לי להכנס לכאן.

הכתיבה שלך הפתיע אותי אבל גרמה לי להבין שאולי הכל בעיני המתבונן. ואני פשוט השתנתי. הגעתי לפורום הזה עם תסכול על הרבה דברים בחיים שלי וזה הדבר היחיד שראיתי כאן בפורום. "סתם אנשים" שמתעסקים בפילוסופיה של המדיטציה (חברים אל תפגעו). במקביל, עשיתי וממשיך לעשות עבודה עם עצמי ומוצא גם בפורום את הדברים שנעימים לי.

ולכן שאלתי אותך מה אתה מחפש. ושים לב מה ענית לי. מה שאתה רואה זה מה שאתה מחפש.
ספר מה אתה מחפש ואולי אולי אולי משהו יכוון אותך כאן.
ואם לא כאן אז במקום אחר.
אל תוותר על מה שאתה מחפש ולא משווה מה אתה רואה.

אסף ב6

New member
לצערי אני בתקופה בחיים

שבה יש לי הדרכה, אבל אין לי סנגהה חזקה שאני מרגיש שלוקחת ברצינות את הנושא של רוחניות ופילוסופיה.
פה לצערי יש רצינות, אבל בגלל הבנות מאוד שונות של דברים, כל הזמן חוזרים להתוכח על גישה, בעוד שגישה נכונה (פחות או יותר) היא לדעתי משהו שצריך לעבוד עליו בהתחלה ואז בעיקר לתרגל, וכשיש התקדמות ממשית, לעבוד עוד על הגישה וכו'..

פה אני מרגיש שהיה נחמד אילו היה לפורום "אבא" או מספר "אבות", כלומר מתרגלים מנוסים ורציניים שהפורום היה מקבל במידה מסוימת את זה שהם מתרגלים ברמה גבוהה ויש להם איך לתרום. זה היה נותן קצת סדר בכאוס. וזה מצחיק כי יש כאן אנשים שמתרגלים ברמה גבוהה באמת, ויש כאלה שמתרגלים ברמה נמוכה, אבל אנשים חושבים שכביכול "כולנו לא מוארים", אז כולנו "באותו חרא", "מחפשים הארה", ואני ממש לא מסכים עם זה. (אני כמובן מהמתרגלים ברמה נמוכה). חסר כאן לדעתי כבוד למתרגלים מתקדמים, כפי שנהוג בהרבה מאוד סנגהות.

הרשה לי לחדד אספקט מסוים של דבריך, גם אם אולי לא ביטאת אותו כפי שאני אבטא אותו:

מה שחסר פה באמת הם רצון כן ואמיתי ללמוד, והתייחסות נאותה לגופם של הדברים הנאמרים (פה בפורום - הנכתבים). כל השאר פחות משנה. אם מישהו אומר דבר-מה של טעם אמיתי, אין זה משנה כלל מיהו או מהו.

lightflake

New member
ראית משהו מאוד חשוב

גם אצלי אותו סיפור
בהתחלה שנאתי את הפורום הזה אפילו זכור לי שכתבתי פה לפני הרבה שנים איך זה שדווקא בפורום הזה (שאנשים אמורים להיות יותר מודעים לעצמם) הכל מלא אגו ומריבות וויכוחים
ולאט לאט ראיתי מה שכתבת והבנתי שזה הכל היה אני, מה שמפריע לי זה משהו בתוכי שאני צריך להתבונן עליו ולראות למה מפריע לי
כל העולם הזה הוא רק הפירוש שלי לחוויות, זה כל העולם

הפורום משקף.

את המיינד, את הרבדים השונים שלנו, את האנשים המשתמשים בו ואת הרגלי השימוש שלהם בו ובעצמם.

כשאנחנו מתבוננים פנימה ועדים למחשבות ולדפוסים שלנו, אנחנו יודעים שאין לנו מה לעשות עם דברים בלתי מועילים, אך יש לנו מה לעשות עם דברים מועילים.

תוספת נסיונית

פיסות שונות של מיינד והוויה עשויות להתקשר זו לזו באמצעות הפורום לזמן מה.
קורה פה מה שקורה פה.
לדוגמה:
מחשבות מתנגחות זו בזו (ואין זה משנה אם הן שייכות לאנשים שונים או לאותו אדם, כמו גם מה דרגת התפתחותם);
מחשבות "עושות שלום" זו עם זו;
ועוד עשרות דוגמאות לפעילויות מגוונות המתרחשות פה. חלקן רלוונטיות לך, אחרות רלוונטיות לאחרים.

לטעמי אתה יותר מאשר מוזמן להרפות ממה שאיננו מועיל וטוב בעיניך ולאפשר את מה שכן, מבלי ליצור בעיות חדשות

לי זה נעים ששיתפת בתסכול.
זה הוליד בי צרור של מחשבות ורגשות שניסה לעשות את דרכו אליך באמצעות הודעה זו.
לי אין כל תסכול בהקשר לפורום הזה (התסכול שיש בי לא מצליח להשליך את עצמו על הפורום התמים הזה, הקוד הזה שהשרת של "תפוז" שולח אל המחשב שלי בכל פעם שאני לוחץ על "Refresh" או על קישור להודעה או כפתור).

למעלה