איך עושים WB ידני ?

פלטרון

New member
איך עושים WB ידני ?

היי חברים, ברשותי מצלמה FUJI S602 , ולדעתי, עם כל הכנות, המצלמה לעיתים מפספסת את הצבעים האמיתיים . כאשר "מפספסת" = צריך להעביר AUTO LEVELS עם PS , וגם זה לא תמיד עוזר ( כי מי זוכר מתוך מאות תמונות , בתמונה ה-34 מה היו הצבעים המדוייקים ) ואילו "לעיתים" = יותר מידי . שאלה - אני מכיר את הפונקציה של WB ידני במצלמה ( אני יודע איך להגיע אליה ). הרעיון שלי הוא להניח שאני מצלם ביום שמשי ( לרוב זה המצב בקיץ ) - ואז אני מראש מצלם דף לבן בשעות הצהריים ( נניח 14:00 ) , שומר בזיכרון. וזהו - משתמש בזה לכל צילום ביום שמש . את האופציה השניה ( יש 2 זכרונות ) ניתן לכוון לצלם בצל ( או מראה חורפי ממוצע ). השאלות - א. זה נכון לעשות ככה ? ב. האם כל יום שמשי יסתדר עם הראשון שהגדיר עבורי את ה-WB הידני ? ג. כנ"ל לצל / חורף - כל צל זה אותו הצל ? בעצם - מה שאני שואל זה - יש מנוס מלסחוב איתי דף לבן כחלק מהערכה של המצלמה ?

רשר

Well-known member
מנהל
לא צריך יותר מכרטיס ביקור

להחזיק אותו מרחק כזה שיכנס מספיק אור בינו ובין המצלמה וממנו להוריד WB לפי האור בשטח. חלק עליון ממרחק 10 ס"מ מהקיר. חלק אמצעי ממרחק 3 ס"מ מהמסך חלק רקע של תפוז. חלק תחתון ממרחק 3 ס"מ מהמסך לחלק הכחול בפרסומת של גד. לסיכום ניתן לקחת WB לקסטום מכל מקום שהמצלמה רואה אותו, סים לב לצבע של התיקים שכמעט לא השתנה, בגלל אחידות הצבע אין ל WB מה לאזן ולכן נשאר הצבע המקורי. ממליץ לבדוק בחוברת עמ' 52-3 רן

למעלה