איך עושים Small talk

solo2

New member
איך עושים Small talk

שלום
צריך את עזרתכם,
אני רוצה להתקדם בעבודה וגם יש לי את האפשרות להתקדם אבל הבעיה שבתפקיד שאליו אני רוצה ויכול להתקדם אני צריך יכולות שיחה, יכולת לשבת עם לקוח ולהסתחבק איתו, לדעת לנהל small talk
ובדיוק בזה הבעיה שלי,
יש לי חברים , אני מצחיק בחברה אני חבר טוב אבל קשה לי לעשות את זה עם אנשים שאני לא מכיר, אני פחות יודע לפתח שיחות עם אנשים שאני לא מכיר, אני לא יודע לבצע את ה Small talk.
האם יש למישהו המלצה על קורס,חוויה , הדרכה או יעוץ שיכול לעזור לי בנושא.

תודה

אתה במצב די טוב

שלום לך

נשמע שיש לך את העיקר. אם יש לך חברים, אתה חבר טוב ומצחיק בחברה - יש לך את רוב היכולת.
משהו תקוע בהתחלה, עם אנשים שאתה לא מכיר - אבל אם תתגבר על המשוכה הזו, אז תגיע למצב המוכר ושבו אתה מסתדר טוב, כאשר אתם כבר מכירים.

מה יכול לעזור? כל מה שיעזור לך להשתחרר, להרגע, להצליח לראות את האדם שמולך - גם כאשר הוא חדש. במקום להיות בתוך החויה של עצמך, של חוסר בטחון וחשש - להביט אליו, לראות אותו, ומשם התקשורת תזרום.

מה זה יכול להיות? כמובן שכל סדנה קבוצתית עוזרת לזה. אני בכלל מאמינה גדולה בעבודה קבוצתית. אז זה יכול להיות כל סדנה שאתה נמשך אליה (יכולה להעביר המלצות).
וגם עבודה אישית - אימון אישי או טיפול - גם הם יעזרו. לדעתי עבודה קבוצתית תהיה מהירה יותר.

בהצלחה

solo2

New member
אשמח מאוד לקבל המלצות של סדנה בקבוצה. תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
תרגול

איש יקר,
לי נדמה שבמקרה הזה צריך בעיקר לתרגל.
אתה אומר שאתה יודע לעשות זאת עם חברים, זה לא שונה עם אנשים זרים, הפחד הוא ההבדל היחיד.
קבע לעצמך מטרה - לפתוח בשיחה עם האדם שלפניך בתור בסופר, בבנק, בדואר. מצא משהו לומר - על התור, על מזג האויר, על מחיר הקוטג'. לא מדובר על שיחה ממש - רק על משפט שמתייחס לסביבה שאפשר לומר בחיוך לשכן.
אם הצעד הראשון מאוד קשה, אולי שווה לך ללכת למאמן שיעבוד איתך על הפחדים והקשיים בצעדים מסוג זה.

ommerl

New member
סקרנות

אם תהיה סקרן לגבי אנשים, תמיד יהיה לך על מה לדבר.

שולח לך מאמר של חבר עם כמה טיפים שאולי יוכלו לעזור

איך להל סמול טוק

כפי שציינו סקרנות לאנשים ותרגול הם מפתחות חשובים בפיתוח היכולת הזאת. אנשים לרוב מאוד אוהבים שמתעניינים בהם (כל עוד זה לא חטטני מידי).

ממה שאתה מתאר ייתכן שחסרה לך היכולת להשתחרר, ולזרום עם הרגע. מה שכמובן יכול לתקוע שיחות שבאופן טבעי שואפות להיות קלילות.

אם אתה מחפש סדנה/קורס, כדי לדעתי לברר על סדנאות אימפרויזציה שמלמדות להשתחרר בסביבה לא מוכרת ולפעול פחות מתוך הראש. אופציה אחרת הם קורסים שמלמדים איך לדבר בצורה מעניינת (מספרי סיפורים).

אם תרצה הפנייה למקום שעושה את שניהם אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי.

מקווה שעזרתי :)

היכולות קימות בך

נשמע שאתה חבר טוב מצחיק ועם חוש הומר שעוזר במצבים שונים
בעניני עבודה זה קצת שונה מכיון שצריך להיות קשוב מאוד לצרכים של הלקוח להיות בהקשבה מלאה
ולשאול את הלקוח שאלות פתוחות על מנת לבדוק מהם הצרכים שלו ואז קל יותר לתת לא מענה
כל מאמן יוכל לעשות את זה איתך .ובמגביל לעבוד איתך על הקושי
בהצלחה

למעלה