איך עושים מדיטציה???

איך עושים מדיטציה???

התחלתי עכשיו לקרוא ספרים של תת המודע וכמה שאני לא מנסה אני לא מצליחה לעשות מדיטציה בלי שירוצו לי מחשבות לא קשורות לראש.אשמח גם לקבל עיצות וטיפים בנושא.תודה.

ינוקא1

New member
להתבונן במחשבות שרצות

לא לעצור אותן , אבל לצפות בהן ולהיות מודעת אליהן.
כדי לעשות זאת טוב לשאול את עצמך שאלות מידי פעם , כי שאלות יוצרות מודעות.

פשוט מידי פעם לשאול את עצמך "על מה אני חושבת" , וכאשר המחשבה סוטה להחזיר אותה למקומה בעדינות.
זה לא קל , זה מצריך תרגול , תתיחסי לזה כמו למשחק ואל תהיי קשה עם עצמך.

אוקיי...

אז קודם כל, קיבלת מינוקא תשובה מעולה... ובטח תקבלי פה עוד תשובות מעולות.

אשמח מאד לעזור בעניין המדיטציה, אם תגידי לי בבקשה איזו מדיטציה את מנסה לעשות, מפני שיש סוגים רבים ושונים מאד.

אני לא מחפש את השם שלה (זה לא יהיה מדוייק להשיב בשמות במקרה זה, בין היתר מפני שיש טכניקות שונות בעלות שם זהה) אלא תיאור של ההנחיות שאת מנסה לבצע.

לדוגמה, "לשבת, לעצום עיניים ולהתבונן על הנשימה" או "לשבת בעיניים פקוחות למחצה ולנקות את הראש ממחשבות" וכולי.

אז אחרי שתתני את תיאור ההנחיות שמרכיבות את המדיטציה שאת מנסה לעשות, אשמח להתייחס לכך.

אגב, הערה קטנה: סביר להניח שזה טוב מאד שאת לא מצליחה לעשות אותה. מדיטציה היא דבר עדין מאד... ומערכת הגוף והנפש שלנו מגינה על עצמה ביעילות רבה מפני טעויות, כך שקרוב לודאי שבכך ש"אינך מצליחה" לעשות אותה, הכל דווקא הולך למישרין!

קודם כל תודה על התשובה:)

בקשר לאיזו אני לא ממש יודעת:((( משהו לנקות את המחשבות ולהפעיל את התת מודע...אני דיי חדשה בעניין,בעניין כרגע של שינוי מהלך החיים,התודעה והכל....מאוד אשמח לעזרה:)

טוב, אז לפחות כמה עצות כלליות:

1. נסי להיות מרוצה מהרמה הנוכחית של מה שאת עושה. את לא צריכה לעשות שום דבר בצורה מושלמת. להיפך.

2. זכרי שככל שאת עושה, את משתפרת.

3. שבי בשקט למשך דקה אחת, הירגעי. חייכי. הרגישי את העוצמה האינסופית שבתוכך. אל תנסי לעשות איתה כלום. הירגעי. תהני מהנשימה שלך...

בהצלחה...

למעלה