איך עושים חומוס????

נירנברג

New member
איך עושים חומוס????

ניסינו מיליון דרכים כבר - טחנו לבד את הגרעינים, או קנינו טחון, שמנו הרבה לימון או בלי בכלל - בכל מקרה זה לא עובד - אנא ממכם, ישראלים טובים, הצילו נפשות ושלחו מתכון לחומוס "אסלי". אני מה זה מתגעגע לשילוב המוחץ של חומוס עם טבסקו. החברה שלי, שאיננה ישראלית חושבת שהחומוס שיצא, ממש טעים - איך אני מסביר לה שזה לא זה? אגב הטחינה שלנו יוצאת פגז.

nirav

New member
חומוס הגרמניה

הי לניר מנינרברג my name is guy and i live in dueseldorf germany..i have the same problem as u.. i tryes all the ways ..and its not good like i want it..the tahina is simple no problem.. more then that here in the arabic or lebanon restorants the houmos is ugly like from a can... i want to make houmos fol and age the winning kombination if ill be succesfull..ill open a resturant just that i can it eat it every day... אני חוזרעל השאלה בשפת הקודש איך אומרים פול בגרמנית ואם אפשר לקבל מתכון מנצח לחומוס פול ביצה השילוש הקדוש..... thanks and regards from duesseldorf germany

נירנברג

New member
תיקון טעות

השילוש הקדוש הוא בוודאי לא חומוס-פול-ביצה כי אם חומוס-צ´יפס-סלט אנא העמד דברים על דיוקם... בברכה ניר מנירנברג...

PITBULL

New member
ניר האם אכלת פעם חומוס במסעדה

קטנה ביפו בדיוק לפני הירידה לנמל ? אם לא כאשר אתה מבקר בארץ גש לשם לצערי אני לא זוכר את שם המסעדה אבל אני בטוח שכולם מכירים ואין בעיה למצוא אותה ביפו

נירנברג

New member
הרעיון הוא להכין בעצמי...

לשלם לכרטיס טיסה בשביל לאכול חומוס ביפו זה נחמד אבל לא לכיס שלי. הייתי מעוניין לאכול חומוס במעוני הקטן בנירנברג.

PITBULL

New member
המסר היה בקשר לשילוב ולא לאופן

ההכנה בקשר לתפריטים אני האדם האחרון שיכול ליעץ ומישום כך אני תומך בפיצה קפואה

nirav

New member
חצס חומוס ציפס סלט

חומוס ציפס סלט ם הוא שילוב קדוש לשכעצמו אין סתירה וכל המרבה הרי זה משובח.......חומוס פול בכרם התימנים אצל זכי קדוש מסבחה ביפו קדוש סביח אצל עובד בגבעתים המנה הטובה ביקום גם הוא קדוש כולם כולם צדיקים

Mariguella

New member
פול בגרמנית

זה Puffbohne, אבל אני במקומך הייתי שואלת איך אומרים את זה בטורקית - בין כה וכה אתה לא תמצא את זה ב"אלדי" הקרוב למקום מגוריך, אלא אצל היקרן התורכי השכונתי החביב. חומוס, אגב, זה Kichererbsen. טחינה אין להם מילה לזה בגרמנית, אבל התורכים אומרים "טאהין" (הם הרי לא מבטאים ח´, לכן השם הוא "מהמט" ולא מחמד). צנוברים - Piniensamen, שוב - תורכים או איטלקים (פינולי באיטלקית צחה), למרות שאת זה כבר ניתן לראות באזור של הפירות היבשים. וחומוס אני יודעת לעשות, אבל אין לי בראש את הכמויות, וגם עוגב וגם אלזה נתנו לכם מתכונים כה נאים.

nirav

New member
תודה רבה לאמא של עוז

עכשיו שאני יודע להגיד פול הטוקית ובגרמנית אני מרגיש שלם ונינוח תודה ושוב תודה

Mariguella

New member
יש לי רעיון

סדנא בשאנטי - "למדו להגיד פול בשפות שונות - מובטח - מביא לשלמות רוחנית. רק 60 אוירו (תשלום אקסטרה על לימוד המילה "לנגב")".

חומוס צריך הרבה אהבה

אין לי פתרון אחר אלא הרבה אהבה (ואז לטעום ולשפר) *להשרות את הגרגרים ללילה (או יום שלם) *לשטוף (ולודא שאין אבנים בחומוס - זה קורה) *לבשל עם מלח והרבה פלפל שחור (רצוי גרוס) *לבדוק בבישול מדי פעם, כשהחומוס מספיק רך, כך שאפשר לאכול אותו (אבל לא לחכות עד שהוא ממש "נמס", אלא אם אתם אוהבים את החומוס מאוד עדין וחלק) *לסנן ולשטוף את רוב הפלפל השחור (לא הכל חלילה) *להשאיר מעט גרגרים שלמים לסוף *אם אתם עצלנים - להכניס למעבד מזון, אם אתם משקיענים - עם מועך תפוחי אדמה. אם משתמשים במעבד מזון - להזהר לא לטחון מעבר לרמת הגסות הרצויה * להוסיף (כבר מתחילת טחינת החומוס) טחינה גולמית, לא מעט שום, מיץ לימון, מעט מלח מעט מים ושמן זית. כמויות? קטונתי. לא מדדתי אף פעם. כאמור - עם הרבה אהבה
ופשוט לטעום ולתקן. *לערבב עם הגרגרים השלמים ולא לשכוח צנוברים ושמן זית מעל. ובכלל, איפה מקס?! עכשיו כשצריך אותו. יש לו גירסת פטרוזיליה ואם אתם צריכים מתכונים לעוד מאכלים בכוון (פלאפל,מטבוחה, קובה ושאר ירקות) - תודיעו.

אהלן תופס../images/Emo26.gif

עוגב שיחקת אותה... נוסף לכל מעלותייך אתה גם מבשל?! מכיר מתכון טוב לעוף?

מבשל והרבה../images/Emo9.gif

ואני תמיד מצטט את איל גפן (וכך מקרב גאולה לעולם
): אוכל זה בריאות ועל בריאות לא חוסכים! בכל אופן, יש את ספר המתכונים המופלא של הפורום, באדיבות אפרת (שכבר הכרזתי עליה כעל יקירת הפורום בעבור מפעל זה), יש בו כמה וכמה מתכונים לעוף, זה שהייתי מקליד לך עכשיו, כבר שם - עוף בזעתר. בתאבון

Else

New member
הנה מתכון שהיתה אליו דרך ארוכה../images/Emo73.gif

וקשה...כל כך הרבה מתכונים ניסיתי וכל כך הרבה מוצרי קילקלתי עד שהגעתי לזה - המקורי והטעים.... שמים 500מ גר חומוס יבש למים (הרבה מאוד!) ללילה או יותר. אחרי זה שוטפים היטב, שמים לתוך הסיר עם הרבה! מים יחד עם: 4 שיני שום, 3 גבעולי פטרוזיליה, 1 כפית כמון טחון, 1/2 בצל יבש שלם וקצת מלח (לא להגזים איתו). מביאים לרטיחה ואחרי זה מבשלים על אש נמוכה מאוד, על סף הרטיחה, כ5 שעות תחת כיסוי. אחרי זה בודקים את הגרגרים שהם לא יהיו יותר מדי רכים (לא מפורקים) אך בקלות ימרחו בין שתי האצבעות. שוטפים ומצננים. משאירים קצת ממי בישול (למקרה וחומוס יהיה סמיך מדי). שמים את הרגרים המצוננים יחד עם שום המבושל לתוך מעבד מזון (אפשר גם במטחנה ידנית - אם יש סובלנות) וטוחנים עד שתתקבל משכה רכה (אך לא סמיבה מדי. במקרה הזה מוסיפים טיפה טיפה מי בישול). תוך כדי ערבוב מוסיפים 1/2 כוס טחינה גולמית ("הנסיך" מהארץ - הכי טעים אבל לא תמיד אפשר להשיג אותו אז אפשר להסתפק במקומית), 1/2 כוס מיץ לימון (או לפי הטעם), עוד קצת כמון בשביל הריח ומלח (אם רוצים). יוצא מ ע ו ל ה!!!!!! בתיאבון.

Else

New member
תיקונים

רתיה=רטיחה מוצרי=מוצרים וכל המילים הלא נכונות שתמצאו. מצטערת על השגיאות - אני רגל אחת פה - רגל שנייה במטבח

diday

Member
הצעות לשפורים

במקום לבשל 5 שעות לבשל בסיר לחץ 20 דקות. השריה זה החלק החשוב ביותר. הכלל לכל סוגי הקטניות: על כל שנת אחסון 12-18 שעות השריה. ז´א אם החומוס שלך נקטף לפני שנתיים או יותר (הגרגרים מצתמקים לאורך תקופת האכסון) אתה צריך להשרות הרבה יותר.

Else

New member
../images/Emo7.gif אין לי סיר לחץ ולא צפוי

בקרוב. תודה על התוספת החשובה

למעלה