איך עושים את זה?

ילוטייל

New member
הפסיכולוגית צדקה. גם אני עברתי דבר.

דומה. שורדים. וממשיכים קדימה.

יערית

New member
מציאות מוכרת

מי מאיתנו לא מצא את עצמו בשלהי מריבה מטיח דברים אל מול בן הזוג? לפעמים צובטים בשביל לצבוט,לפעמים רבים בשביל להזיז דברים,ויש כאלו שלא מבינה מאיפה זה בא להם,מדברים ,פשוט מדברים על הדברים גם מבלי להטיח אשמה ולצבוט{ההגיון שלהם לא עובד בריא
}. אחרי 11 שנים של שיגרה ויחד צריכים להביט על המפה הכללית והבים אישית, אם היא פועלת בשיטת המקל והגזר ,מענישה אותך הענשה פיסית,קרה ומרוחקת,היא כנראה שלא מוצאת את הדרך אליך,חושבת לעצמה שזו השיטה היעילה,רבות בעצם חושבות כך.לא הייתי מבטלת ייעוץ על הסף,נסה זאת לפחות שתהיה שלם אם עצמך בלבד שעשית צעד חיצוני בשביל החברות שלכם {אם נשארה} עבור הילדים,עבור המפה הכללית. להיתגרש זה צעד קל {למרות הקשיים שאנשים מערימים עליו},לשמור על מערכת יחסים ולנסות להבריא אותה,לאושש אותה,לחזור להיות חברים כבעל ואישה זה קשה,אך מספק ומשאיר את שניכם בתמונת משפחה אחידה ושלמה. אם קצו כל הקיצים והבעיות לא ניתנות לגישור,הלמצה שלי,שבו יחד וסגרו עינינים בלי מלחמות,הכי פשוט זה לומר את האמת,את מה שיושב על הלב,ישר אל תוך העיניים,לא קל,אבל שווה במידה והחיים קשים לכולם. בהצלחה

strz

New member
לא תמיד צריך מריבות בשביל להתגרש...

ולא תמיד האהבה משאירה בני זוג ביחד. אפשר להיפרד בגלל המון סיבות. אתה אומר שיש לך רגש אליה אבל של רחמים וכו' סבבה. אבל גם אלו שמתגרשים בכאסח עם רגשות. אבל שליליים. תן צ'אנס ולכו לכמה מפגשים אצל יעוץ זוגי. יש גם פסיכולוגים קליניים וגם אלטרנטיביים. מכיר מישהי שהייתה אצל שני פסיכולוגים קליניים ולא התקדמה כלום ואפילו הרגישה לא טוב עם זה. הלכה למטפלת אלטרנטיבית ואזו התקדמות ישר מהפגישה הראשונה. כשאני אומר התקדמות זה לא אומר שתשארו או תפרדו. רק שצריך למצות את כל האלטרנטיבות שמוכרות ושיכולות לעזור. אצלי אפילו גרשתי שלחה אותי למגדת עתידות שהיא האמינה בה. אני כ"כ רחוק מזה אבל הסכמתי בשביל הרוגע שלי, ולהראות לה שעשיתי הכל. כמובן שמגדת העתידות טעתה בכל דבר מהותי שאמרה. זה לא עזר לאף אחד מלבד חשבון הבנק שלה. אבל אם תחליטו להפרד עשו זאת תוך פגיע מינימאלי בילדים. נסו לא להגיע לרווחה ותתכננו משמורת משותפת. אין לי מושג מה גיל הילדים אבל הם של שניכם לנצח והאחריות ההדדדת שלכם כך גם. סטרז - הורות=שווה

חנתי

New member
עושה רושם שזה גמור...

כפי שכתב ערסלייט. ויערית מציעה שתמשיך עוד בדיקה אחת... החשיבות שהדברים נבדקו ע למקסימום האפשרי חשובה מאוד, כי זה מה שיאפשר לך להתמודד עם כל מה שיבוא, קרי, כאבי הפרידה והחיים שאחריהם שגם הם עשויים לא להיות ממש ורודים ולדעת שלכל דבר יש מחיר ובאמת רק כדי לדעת שניסית הכל גם מה שאתה בטוח שאין טעם... תתיחסו ליעוץ גם כדי לעבור את תקופת הפרידה שהיא קשה רגשית לכולם, זה מאוד עוזר לעשות את הדברים כמה שיותר נכון. ויתכן מאוד שהיא נרתעה בדיוק מאותן סיבות שאתה נרתע, אנחנו לא אוהבים להיפרד, זה מפחיד בצדק. אבל כל אדם זכאי להיות מאושר. נכון שזו מידה של איגואיזם שהם בעיניי ההיפך מאהבה לאחר ואולי צריך להלך ביניהם, האמת, אין לי ממש את הנוסחה אבל אני במעבדה בודקת את העניין:) בהצלחה לך, אל תיקח כבד מידי, זה חשוב גם.

עיצה קטנה לי אליך..

כנס כל יום לפורום.. עשה לך הרגל קבוע..קרא כל מה שנאמר.. אתה לא חייב להגיב..רצוי שלא תגיב.. תקלוט את התמונה.. תשמע על בעיות של אחרים..ואת ההתלבטויות.. ואח"כ..תחשוב מה לעשות בחיים שלך..

תקרא בין השורות..

לך כגבר יש יתרון..יותר קל לגבר להסתדר מבחינה חברתית בפו"פ הרוב הם נשים.. אבל אל תשכח למה התחתנת עם אישתך.. עדיף להוריד את הראש כשיש רוח סערה..מאשר לעמוד זקוף ולקחת סיכון שהסערה תשבור אותך..

ערסlight

New member
אגואיזם

מכיוון שהמילה הזאת שוב עולה בהקשר השלילי [והמקובל] שלה... אז, הנה אני ממחזר. אגואיזם זו אהבה עצמית. רק אהבה עצמית יכולה להביא למצב של שלמות. אהבה עצמית, אומרת שהאדם מכיר בערכו וזכויותיו, ומכאן שכשסביבתו גדלה, היא מגדילה גם אותו. זה אינטרס עצמי שהסביבה תפרח. זה המקום הנקי שממנו אפשר להעניק. [התמורה, בהגדרה] ללא אהבה עצמית, עשיה למען האחר יוצרת ציפיה לתמורה אחרת. [רווח כלשהו]. ואיפה שיש ציפיה, יש בהכרח גם אכזבה, תסכול, מירמור וכאלה.

d n n a

New member
אהבתי!

התחושה שעלתה פה שעם תעזוב- תחשוב רק על עצמך ולא על הילדים- עשתה לי רע מאוד!! איפה שרע בבית אז גם לילדים רע- הם חווים את כל הרגשות השליליים שבניכם- מרגישים הכל- תהיה בטוח. הרבה יותר בריא, במיוחד לילדים שתפרדו וכל אחד יחיה את חייו והרגשות שלהם יוכלו לעלות על פני השטח ולא יהיה צריך להסתיר הכל! גם עם הם יעברו משבר- זה לא אסון, הם ילמדו לצמוח ממנו ולהתחזק, אתה יודע החיים הם עליות ומורדות, זה לא נורא עם הרגשות יוצאים- זה רק לטובה. ובקשר לאגואיזם- ראבק לחשוב על עצמך- זה הכי חשוב! ללכת עם האמת שלך, ולא להיות קורבן , זה חשוב והכרחי אחרת אתה תתפרק ותהפוך לאדם מריר, יותר טוב? בטוח זה ילמד את הילדים שכשיש קשיים אפשר להתגבר ולהמשיך לחיות! וזה ביננו הכי חשוב! בהצלחה!

ד ו ל ה

New member
צומת של החלטה קשה...

ב - 11 שנות נישואין יש כמו בכל דבר עליות וירידות, תקופות טובות וטובות פחות. כמה חודשים של הרגשה רעה וריב אחד רציני אינם סיבה מספקת בעיני להכנס להליך של גרושין (בהנחה שקודם היה טוב או סביר). אתה משדר תחושה של לחץ, כאילו אם לא תמהר להתגרש תפספס את החיים ואני חושבת שזו החלטה כבדה מידי מכדי לקבל אותה תחת לחץ. יכול להיות שזה באמת נגמר בינכם ושאין סכוי שתהיו מאושרים יחד (בלי קשר לריב זה או אחר) רק אתה יודע באמת אם זה המצב. במקרה כזה אכן אין טעם לשבת על הגדר יותר מידי זמן כי אין לזה סיכוי. אני מאמינה שאם מנקים קצת את השכבה העליונה, כל אחד מאיתנו יודע בתוכו אם יש לזה תקווה או לא. לפעמים קשה להודות בזה בגלל המשמעות העצומה של " הודאה" כזו על חיינו הנוכחיים, אבל זה שם. אשתך רוצה ללכת לייעוץ רק כדי להוכיח לך שאתה טועה אשם וכו' מה שאומר מראש (לי לפחות) שהייעוץ לא יעזור כי הוא לא בא ממקום של קבלה ורצון לשינוי. לסכום ההודעה הטרחנית הזו שלי, אני חייבת להסכים עם שירלי - אם קוראים קצת בין השורות, נדמה שאתה כבר החלטת ואתה רק צריך קצת אומץ בשביל לעשות את הצעד הנוסף... אני לוקח בחזרה דברים קשים נורא שאמרתי לך ואמרת גם לי כי כל מילה היא כמו סטירה, כמו דקירה כל מילה שנאמרה.. (פוליקר) דולה (מאמינה שבכוחן של מילים לבנות ולהרוס מערכות יחסים)

מצוטטת

New member
רוצה אבל...............

ה...א-ב-ל|סדגש כאן שכ"כ ענק תראה מערכת זוגית מכל סוג מורכבת ממיכלול של והמון מרכבים, אני קצת האמת מתקשה ל"קנות" שתוך מס' חודשים...ובגין איזה ריב שולי התהפכה הקערה.מתקשה!!! נכון הוא שמאז כנראה הכל מקרטע...זה הרי הכל עניין של זמן... מתי
....נותנים לזה לכרסם ביתר המרכיבים...{ומספיק שצד אחד יעשה זאת, כאן לא צריך שניים לטנגו הנדון}.ואז זה כמו מגדל של קוביות אחת אחרי השנייה נעלמות בזו אחר זו החיבה הכבוד ואיתן התיקשורת אז בוא נסכים ראשית....שלא בגלל איזה ריב שולי...... ואסתכן ואומר שהמילים שניזרקו הן "במקסימום" טריגר{לדעתי} ומזה אני מבינה שמאז אתם חיים זה לצד זה ולא זה עם זו אני לא אקח אחריות כ"כ גדולה ןלא אעיז לתת לך תשובה כל כך נחרצת ומוחלטת.....היות וגם אלף מביננו לא יוכלו עם כל התיימרות של בשם....להבטיח לך שהחיים שאחריי יהוו עבורך מהפך!!! יש שיעיזו לנפנף באמירות ולהתעסק במימד הפיזי של החיים...אבל זה רק מימד אחד===>>לא לשכוח! והדילמות שלך כאן, דפקא לי {בשונה מרבים שהגיבו לך כאן} הן מרכיב חשוב ורם מעלה.........וזה שאתה עוד לא בדיוק יודע איך לעשות את ה"איך".............. ואתה לא לגמרי סגור על ה"אם" לא הייתי ישר ממהרת להלחיץ עצמי להגיע לאיזו "קו גמר" אני יכולה להביא לך אלף ואחת דוגמאות אחרות... ומכירה יופי גם את המנטרה החיים אין להם מועד ב' רק שאותי לא בממש הרשמת בנחישות של הרצון שלך... מרחתי אין סוף מילים כי בתכלס יכולה כן לספר , גם שם חיים עם אילוצים {לא רק בחיי נישואין}. תכיף יקפצו לי למיקרא המילים, אבל תרגע זו לא כזו חגיגה שיש למהר ולקחת החלטה אם לא נעולים, אם ב'מת לא מיצת את מירב האפשרויות ההחלטה תהיה שלך, אתה תתמודד איתה לבד...{ללא נותני העצות!} מתחתי לך את המחשבה באופן הקיצוני ביותר שיכולתי, ובמכוון
לא כדי להשחיר עבורך את התמונה אלא כדי לחדד...לפרק זה קלי קלוטו...אופציה שתמיד ניתנת לביצוע עזוב גם את טובת הילדים....גם עם זה מתמודדים כך או אחרת... רק רגע לפני שתטיל ת'מטבע עצור ותבחן שוב איפה פה האחריות הוטלה רק על צד אחד... מה להגיד ...זו אני ...ככה חושבת לא עניתי על איך נכון.......לא יכולה יודעת כן להגיד לך החיים הם לא אקסיומה כ"כ פשוטה! {תלה לך |סביון על בדש אם הצלחת לקרוא אותי עד כאן}

ניסתי לקרוא לך...

הפם זה היה בלתי אפשרי עבורי... ואת יודעת שיש עליי השתדלות
(קוקו שחושבת שלמצו' יש חוסר בשעות שינה...מכאן נובעות לה ההתבלבלויות
)

מצוטטת

New member
../images/Emo123.gif

פה את ב'מת לא צ'כה להבין לי
ונישבעת ב
הקודש לא שעות השינה מיבלבלות לי

מצוטטת

New member
ועכשיו../images/Emo35.gif

ה...א-ב-ל כאן שכ"כ ענק תראה מערכת זוגית מכל סוג מורכבת ממיכלול של והמון מרכבים, אני קצת האמת מתקשה ל"קנות" שתוך מס' חודשים...ובגין איזה ריב שולי התהפכה הקערה.מתקשה!!! נכון הוא שמאז כנראה הכל מקרטע...זה הרי הכל עניין של זמן... מתי....נותנים לזה לכרסם ביתר המרכיבים...{ומספיק שצד אחד יעשה זאת, כאן לא צריך שניים לטנגו הנדון}.ואז זה כמו מגדל של קוביות אחת אחרי השנייה נעלמות בזו אחר זו החיבה הכבוד ואיתן התיקשורת אז בוא נסכים ראשית....שלא בגלל איזה ריב שולי...... ואסתכן ואומר שהמילים שניזרקו הן "במקסימום" טריגר{לדעתי} ומזה אני מבינה שמאז אתם חיים זה לצד זה ולא זה עם זו אני לא אקח אחריות כ"כ גדולה ןלא אעיז לתת לך תשובה כל כך נחרצת ומוחלטת.....היות וגם אלף מביננו לא יוכלו עם כל התיימרות של בשם....להבטיח לך שהחיים שאחריי יהוו עבורך מהפך!!! יש שיעיזו לנפנף באמירות ולהתעסק במימד הפיזי של החיים...אבל זה רק מימד אחד===>>לא לשכוח! והדילמות שלך כאן, דפקא לי {בשונה מרבים שהגיבו לך כאן} הן מרכיב חשוב ורם מעלה.........וזה שאתה עוד לא בדיוק יודע איך לעשות את ה"איך".............. ואתה לא לגמרי סגור על ה"אם" לא הייתי ישר ממהרת להלחיץ עצמי להגיע לאיזו "קו גמר" אני יכולה להביא לך אלף ואחת דוגמאות אחרות... ומכירה יופי גם את המנטרה החיים אין להם מועד ב' רק שאותי לא בממש הרשמת בנחישות של הרצון שלך... מרחתי אין סוף מילים כי בתכלס יכולה כן לספר , גם שם חיים עם אילוצים {לא רק בחיי נישואין}. תכיף יקפצו לי למיקרא המילים, אבל תרגע זו לא כזו חגיגה שיש למהר ולקחת החלטה אם לא נעולים, אם ב'מת לא מיצת את מירב האפשרויות ההחלטה תהיה שלך, אתה תתמודד איתה לבד...{ללא נותני העצות!} מתחתי לך את המחשבה באופן הקיצוני ביותר שיכולתי, ובמכוון לא כדי להשחיר עבורך את התמונה אלא כדי לחדד...לפרק זה קלי קלוטו...אופציה שתמיד ניתנת לביצוע עזוב גם את טובת הילדים....גם עם זה מתמודדים כך או אחרת... רק רגע לפני שתטיל ת'מטבע עצור ותבחן שוב איפה פה האחריות הוטלה רק על צד אחד... מה להגיד ...זו אני ...ככה חושבת לא עניתי על איך נכון.......לא יכולה יודעת כן להגיד לך החיים הם לא אקסיומה כ"כ פשוטה! {תלה לך
על בדש אם הצלחת לקרוא אותי עד כאן}
{מה יש לך ליגיד?}

מיKה

New member
לי...לי יש ליגיד

בעצם אני חושבת שאמחה כפיים במקום ואציע את הגירסא הזו לטאגליינס
תולה לי
בדש

למעלה