veredtered
New member
אומגה שלוש זה מצוין
וגם מזון היפואלרגני - לא הייתי מתחילה מהצמחונים, אני לא אוהבת את הרעיון שכלב אוכל מזון צמחוני - אבל כמובן אם אין ברירה אין ברירה - אלא הייתי מתחילה מ'סתם' מזון היפואלרגני מהוטרינר (צפי להוצאה כבדה). אצלנו בובי אוכל עם כולם (וגם בודק את הצלחות של כולם לפני שהוא מוכן להתביית על צלחת משלו) ובעוד שהשתעשעתי ברעיון להעביר את כולם למזון היפואלרגני בגללו, החלטתי שזה יהיה קצת יקר
. מה שמאוד עוזר לו זה שמפו רפואי (שוב, מהוטרינר) שמרגיע את האיזור. חוץ מזה הוא מקבל אנטיביוטיקה כשיש התפרצות. בהתחלה קיבל גם קורטיזון אבל ראיתי שהוא מסתדר עם האנטיביוטיקה ואני מעדיפה לא לתת יותר מדי קורטיזון מה גם שזה עשה אותו עוד יותר מטורף על אוכל
. והתכנון שלי לעתיד, אם הוא ישאר פה (על מי אני עובדת, אה...
) זה לעשות לו בדיקת דם לאלרגנים - זו בדיקה ששולחים לחו"ל ושם אומרים בדיוק למה הכלב אלרגי - זה קצת פחות יעיל לגבי דברים שהכלב אוכל (ולכן לפני שעושים את זה אמורים לעשות נסיון עם מזון היפואלרגני - של חודשיים לפחות) אבל הרבה יותר יעיל לגבי דברים בסביבה - פרחים, דשא, פטריות, כל מיני. ואז כשיש את התוצאה מכינים לו זריקות שמכילות בדיוק את מה שהוא אלרגי אליו ונותנים אותם לאורך זמן כדי להרגיל את הכלב לדברים האלה. קוראים לתהליך הזה דה-סנסיטיזציה. הבדיקות והטיפול לא זולים, משהו כמו 800 ש"ח הבדיקה ועוד 800 ש"ח זריקות לחצי שנה (ויכול להיות שצריך אח"כ לעוד חצי שנה) אבל בניגוד לרוב הטיפולים שלנו באלרגיות - זה בסוף ממש פותר אותן. לא קל עם כלב מתגרד
. אם את מוכנה להשקיע, אני ממליצה לך ללכת לדר' אילן סקורינסקי בנוה מונוסון - הוא מומחה לבעיות עור. ואולי את רוצה עוד דלמטי?
(סתם, סתם...). ורד
וגם מזון היפואלרגני - לא הייתי מתחילה מהצמחונים, אני לא אוהבת את הרעיון שכלב אוכל מזון צמחוני - אבל כמובן אם אין ברירה אין ברירה - אלא הייתי מתחילה מ'סתם' מזון היפואלרגני מהוטרינר (צפי להוצאה כבדה). אצלנו בובי אוכל עם כולם (וגם בודק את הצלחות של כולם לפני שהוא מוכן להתביית על צלחת משלו) ובעוד שהשתעשעתי ברעיון להעביר את כולם למזון היפואלרגני בגללו, החלטתי שזה יהיה קצת יקר