איך עושה כיבשה?

azaria

New member
איך עושה כיבשה?

לא, זו איננה השאלה שלי.
מה שרציתי לשאול הוא איך קוראים לקולות שמשמיעות החיות השונות? כלב נובח, חתול מיילל, פרה גועה, וכו. את אלה כולם יודעים. אבל מה למשל עושה הגמל? וכיצד מכנים את פעולת השמעת הקול של הזאב? ומה לגבי תן, סוס, צבוע, פיל, קנגורו, ועוד ועוד ועוד. ומצד שני... כולנו מכירים מילים כמו נובח, צוהל, מקרקר, נוהם, פועה, נוהה, וכו.. אבל מי בדיוק משמיע כל אחד מן הקולות...? בקיצור, אשמח לעוד ועוד צירופים של "חיה - קול" ותודה מראש.

Lalinka

New member
מההה

ברווז- מגעגע תן - מיילל לא שמעתי אף פעם איך עושה קנגרו חוץ מ"קפיץ קפוץ"
ציפור מצייצת/יונה הומה סוס - צוהל חמור - נוער אריה שואג תרנגולת מקרקרת וגם קרפדה תרנגול קורא צרצר.. ובכן... מצרצר טלה פועה, וגם גדי נוהה הוא מי שמתגעגע ונמשך למקום כל שהוא, אני מתארת לי שזה עושה קולות של "אוי, איי"

Lalinka

New member
אוי,

ואת האהוב עליי שכחתי: סוס יכול גם לצנוף.

גנגי

New member
וגם לבעוט.

ואז זה עושה קול של "אוייייייייייייייייי!!!!" כזה ושל מעיכה לרצפה.

Lalinka

New member
ווי זמיר, חוכא

לו הגעת חמש דקות קודם לכן היית חוסך לי פעיות מספר

lordgino

New member
אל תיגע בזמיר

צריך להגיד "ווי איז מיר". כן, כן. 3 מילים שונות. מה שמעניין כאן, הוא שמקור הביטוי הגלותי הזה הוא בתנ"ך: "אִם רָשַׁעְתִּי, אַלְלַי לִי" (איוב פרק יו"ד פסוק 15) "אַלְלַי לִי" תורגם ל Woe is me, ומכאן הדרך קצרה ל "ווי איז מיר". איזה יופי!!!

lordgino

New member
הגיוני, אבל

אני התכוונתי ש"מיר" היא מילה בפני עצמה, ואין כאן שום זמיר. במילים אחרות, אם צריך להדביק את הז' לאיפשהו, אז תדביק לווי ולא למיר. (וויז מיר זה נשמע רע).

זה גם מה שאני אמרתי, אבל

מסתבר שעם ישראל סבור ש"ויי זמיר" היא התקינה, לראיה מבחן גוגל: * ויי זמיר * וייז מיר נראה שההשוואה ל"אוי ויי" היא אחד הגורמים לנדידת האס, הגורם האחר הוא שלרוב כשמחברים מלים בדיבור האות האחרונה של המילה הקודמת מצטרפת לאות הראשונה במילה העוקבת. כך יש לנו את נדידת היו"ד בגוף ראשון יחיד עתיד מכינוי הגוף לפועל.

mucool2

New member
עם ישראל לא יודע יידיש

נסה לחפש מילים ערביות שחדרו לסלנג העברי, בכתיב הנכון.

azaria

New member
איזה יופי! וכותרת בדיוק כמו ששאלתי!

המון תודה לכל העונים.

RonenYi

New member
שאלה מעניינת

אני יודע שהזאב זורד, הסוטס צוהל, ו"עוד"? וואלה, אני לא יודע מה הקול ש"עוד" עושה. אה, איך שכחתי - הכלב נובח. תזכור איפה קראת זאת לראשונה. גם אני אשמח אם מומחים בנושא יתנו כאן רשימה גדולה של קולות של חיות. אני ארשום זאת ואשנן, כי זה "אויייי זה מענייןןןןןןןן" (אודטה).
שבת-שלום.

RonenYi

New member
אוי, אני עייף יותר ממה שחשבתי

אני רואה שאנשים נתנו כאן רשימות לפני שביקשתי...

למעלה