איך עושה ברוואז'?

Yudokolis

New member
איך עושה ברוואז'?

במסגרת השלמת הפערים שלי, הלכתי לראות את ברוואז' אתמול בג'ה פאן, בהופעה משותפת עם גוטל בוטל, שבאותו ערב שינו את שמם ל"מוטי פנאן וצופי רמת גן". גוטל בוטל עלה לבמה והציג את ברוואז' כ"להקת רוק מתקדם". אנשי הלהקה עלו לבמה ומיהרו להסתייג מההגדרה - "אנחנו לא עושים רוק מתקדם", אמר הזמר, והזמרת המקסימה הוסיפה "אנחנו מקדמים את הרוק". ללא שום קשר לטיב הלהקה, אכן נשגב מבינתי מדוע שמה נקשר בסצינת הפרוג הישראלית. זה נראה כמו טעות מצערת שלא עושה חסד עם הלהקה, וגם לא עם קהל חובבי הפרוג. לא מצאתי בהופעה ולו רגע אחד שיכול לענות, ולו בדוחק, על ההגדרה פרוג. כן הייתה מוסיקה מקורית, קשה לקטלוג, עם רגעים מעט אוונגארדיים, אך לא כל הנוצץ זהב. הלהקה סבלה מסאונד בעייתי (אחר כך נודע לי שהם עלו ללא באלאנס) - כמעט ולא שמעו את הגיטרה החשמלית, לתופים היה סאונד עצי ויבש, ואפילו את נגינת הבס המופלאה של אייבי ג'ונס הייתי צריך לדמיין במוח, מאחר והסאונד שלו נבלע. המוסיקה עצמה הייתה שעטנז מוזר, שלא שמר על עניין לכל אורכו, בין בלוז, fאנק, מוסיקה ארצישראלית של פעם, אוואנגארד ועוד כמה דברים שאין טעם להגדיר. חלק מהלחנים היו בנאליים וסתמיים, חלקם היו בסדר ובסך הכל לא נרשם שום רגע מסעיר במיוחד, למרות שבאופן כללי היה כיף והלהקה שמרה על אווירה טובה. מה שהכי אהבתי בלהקה זה את הזמרת, שנמצאת באמת בליגה אחרת מכל מה שאני מכיר במוסיקה הישראלית בת זמננו (אולי חוץ ממיה דוניץ מאיטליז), את הוירטואוזיות המדהימה של הבסיסט ואת הנטייה הכללית של כל חברי הלהקה להשתמש בכלים שלהם להפקת רעשים ואפקטים שונים. יצויין גם נגן הסקסופון, שבשעת הצורך עבר גם לתופים. מתופף הלהקה, יונתן נעים, לא היה מספיק טוב לטעמי ויצא מקצב פה ושם (וקצת לא נעים לי לכתוב את זה, מאחר ואני מכיר אותו מגיל 4), אך אולי זה היה בגלל הסאונד הבעייתי. לעומת זאת הוא התגלה כפרונט-מן מצוין בקטע אחד בו הוא שר באנגלית (ובמבטא הרבה יותר טוב משל חבריו ללהקה). בעייה נוספת שהפריעה לי היא ההרגשה שההרכב לא מספיק מלוכד, שהוא לא עשה מספיק חזרות, ושתפקידי השירה שלו מבולגנים באופן שמזכיר את absolutely free של זאפה, רק לא בכוונה. בשיחה עם אייבי ג'ונס הסתבר לי שההרכב אכן מתקשה לארגן חזרות. בעייה נוספת - בקטעים בהם אייבי ג'ונס מנגן בגיטרה קלאסית, במידה והסולן לא מחליף אותו בבס, יש מחסור מציק בתדרים נמוכים וגרוב שימשוך קדימה. בסך הכל יש פוטנציאל, גם אם לא בתחום הפרוג. וסחתיין על מושל על שלקח תחת חסותו את הלהקה הלא קונצנציונאלית הזאת. ההופעה הסתיימה בטון צורם, כשגוטל בוטל בכבודו ובעצמו ביקש מהלהקה לקצר את המופע במהלך אחד השירים. דיי מגעיל ולא לעניין מצידו.

cut2

New member
דעתי על הערב (קרוספוסטינג מנענע)

זו הייתה ההופעה היחידה של ברוואז` שנכחתי בה, ולמען האמת, ממש לא התחברתי אליהם. מיד לאחר ש`מדבר לרסיסים` עלה לרשת, חששתי שאני עומד להתאכזב, וזה באמת מה שקרה בסופו של דבר. מלבד זאת, אני מתקשה להבין מה אנשים מוצאים בהם עד כדי כך ששמם יצא כמהולל כל כך (לפני ששמעתי את הדמו, הייתי בטוח שמדובר בתגלית הפרוג החדשה בארץ וכו` וכו`): הלחנים לא מספיק מעניינים (למעט כמה מקרים מוצלחים מאוד), הנגינה לא ממש מלאת חיים (אייבי נראה סובל מכל רגע על הבמה, למשל), והעיבודים לא מצדיקים את ההרכב הרחב במיוחד של הלהקה (היה שם קלידן? באמת?). חוץ מזה... הם לא ממש קשורים לפורום רוק מתקדם, אבל שיהיה. סה"כ הם להקה *טובה* אבל משעממת - כרגע. כלומר, יש להם בסיס נהדר (נגנים מוכשרים וראש טוב), וגם כיוון מיוחד (השפעות אתניות וFאנקיות למינהן), הם רק צריכים להיות בפוקוס על הכתיבה והסגנון שלהם. בהצלחה. לעומת זאת, המופע שעלה אחריהם (`מוטי פנאן וצופי רמת גן`) היה מעולה ומצחיק, אבל זה עוד יותר אוף טופיק מברוואז`. הג`ה פאן אכן מקום מצויין להופעות, גם בגלל הסאונד וגם בגלל שסוף סוף לא צריך להתחמק ממינימום הזמנה ארור. בסה"כ זה היה ערב טוב, ובהחלט שווה 35 שקל.
אגב, 'גוטל בוטל' - שמו האמיתי הוא נתי אורנן. סתם הערה כללית.

HelterSkelter1

New member
תגובה

לא יודע אם הם רוק מתקדם או לא. אני כן יודע שההתרשמות שלי מההופעה הראשונה של הלהקה בכפ"ס הייתה טובה מאוד - לדעתי הם ממש מצויינים, מקוריים, ליריקס משעשע, באסיסט מצויין, זמרת מצויינת, ושירים זורמים ולא משעממים לרגע. אולי תפסתם אותם ביום גרוע? אולי הסאונד היה גרוע? אולי סתם לא אהבתם? קשה להגיד. דווקא אני מאוד מעוניין להגיע לאחת ההופעות שלהם, שוב, כדי לקבל רושם סופי על הלהקה (כנראה שקצת שכחתי מההופעה הראשונה שלהם, אבל היא הייתה מעולה בכל מקרה).

ברוואז' נעים בין כל כך הרבה סגנונות

שזה מתחיל לבלבל. בין הפאנק, לבלוז, לרוק הישראלי האתני, דבר אחד שאי אפשר להכחיש, הלהקה הזאת מאוד מקורית ומגוון. הבעיה - חלק מהסגנונות שלהם מושכים אנשים, וחלק מהסגנונות דוחים אנשים אחרים. הבלוז שלהם, למשל, היה עילג ביותר, עקב המבטאים הישראליים הכבדים של כל חברי הלהקה (המתופף אולי פחות, אבל עדיין). לא יודע אם אפשר להגיד שהם רוק מתקדם. אני חושב שבקושי אפשר להגיד שהם רוק. מה שכן, זאת אחת מהלהקות הכי מקוריות והזויות (לטובה) שצצו במדינת ישראל בזמן האחרון. רק נגינת הבאס של אייבי ג'ונס מפילה לי את הלסת בכל פעם.

cut2

New member
בררר

מתי יפסק מצעד ההצדעה לטכניקה, מר דויטש?

מצעד? סה"כ הליכה של שתי דקות

נגנים טובים על הבמה מסבים לי הנאה. אם אתה נהנה לראות נגנים גרועים על הבמה?

למעלה