איך עוד לא כתבו כאן על סוזן בויל

dina199

New member
הנה , את כותבת

dina199

New member
זה מה שעתונאים 'יודעים' לכתוב

(אבל הם בד"כ חוזרים על מה שאנשי מקצוע אומרים
)
היא אובחנה עם תסמונת אספרגר.
קל או לא קל , סובלת או לא סובלת - את זה היא תחליט לבד

schlomitsmile

Member
מנהל
אותי מדהים איך היא לא התמוטטה:
ביום אחד הפכה מאוטסיידרית שאף אחד לא מכיר,
לכוכבת בינ"ל
עם עתונאים שרודפים אחריה ומציצים לה בחלון,
מצלמות, פלאשים, מעריצים מרחבי העולם,
התקהלויות, ראיונות, מהומה שלמה

סובל מ...

זה ביטוי.

למשל, אפשר לומר בעברית "סובל משפעת קלה".
תשאלי, אם קלה - איך סובל?
טוב, עובדה שזה אפשרי.
שאלי את יובל שפונגין http://sports.walla.co.il/?w=/157/2676638

בעברית אומרים גם "סובל מעודף משקל קל". אם קל, אז איך סובל?
ודרך אגב, לעתים הוא גם נהנה מאוד (מהאוכל, שגורם להשמנה).

בקיצור "סובל מ..." הוא ביטוי לקשיים, שלא תמיד מלמד באמת על כך שיש קושי בכלל או קושי כבד. ודרך אגב, לעתים כשיש משהו קל (אני מדברת כרגע על משהו גופני, כמו שפעת) יש כאבים וסובלים, ודווקא כשיש משהו יותר קשה, בהתחלה אפילו לא מרגישים כלום, וזאת אחת הסיבות שהמצב מתדרדר. לעתים יש לחץ דם או סרטן או מחלות אחרות שיכולות לגרום למוות, וללא הבדיקות המתאימות, האדם עצמו לא חש שום כאב, וכשכבר יש כאבים, לעתים זה מאוחר מדי.

arana1

New member
איזה סלטה הבאת כאן,יותר נכון ,סלט

וכל זה רק בשביל להתחמק מהתמודדות עם עצם הבעייה

allafish

New member
היא אכן סובלת מאספרגר!!

אני יודעת שנהוג להתנפל על הביטוי "סובל מ" בקשר לאוטיזם אך לצערי במרבית המקרים הוא מציין את המציאות. כרוך בזה הרבה סבל, לא גופני כמו למשל באי תפקוד כליות, אבל סבל נפשי. סבל אל לא מבינים אותך, סבל שצוחקים עליך, סבל מבדידות וכו'. במקרה שלה היא סבלה מהצקות וכינויי גנאי בבית הספר, אף פעם בחיים לא הצליחה להחזיק בעבודה יותר מחצי שנה, אף פעם לא הייתה במערכת זוגית ועד גיל 48 לא הצליחה לממש את הכשרון האדיר שלה. אם זה לא סבל אז מה כן!!!!!!!!
אני לא מבינה הורים שמצד אחד מספרים כמה הילד סובל בבית הספר ומצד שני מתקנים שהוא לא "סובל מאוטיזם" אלא "יש לו אוטיזם"
לדעתי כל ה"פוליטיקלי קורקט" הזה משפיל יותר מאשר הוא עוזר

arana1

New member
אנסה להסביר

רק אומר מראש שההסבר הזה יהיה קשה לאנשים הנוטים לחוש את המציאות רק דרך סיבתיות נוקשה ולכן הם מחמיצים את ההיבט ה"מהדהד" של המציאות שמבטא גם את העובדה שנבואות נוטות להגשים את עצמן
שעצם היחס לדבר מסויים בצורה מסויימת יוצר את הקושי
גם
זו תפישה שנחשבת עדיין כחדשנית ואפילו הזויה גם כי היא מתייחסת לעצם הדרך שבה אנחנו מפרשים אירוע או אדם או את הקיום כעמדה מוסרית
ולעניין
אנשים סובלים מאוטיזם כי הסביבה מתייחסת לאוטיזם כמשהו שאנשים סובלים ממנו
זה נשמע כמו טיעון מפותל ומעגלי אבל הרבה טיעונים טובים הם גם כאלה
ואם נרד לפרטים הקטנים,הקונקרטים,אז אפשר לתת דוגמה דרך המון התייחסויות שבמקום לכבד את הפרשנות שהאוטיסט נותן למציאות מפרשים אותה כתסמין ללקות
וכיוון שהאוטיסט
בדיוק כמו כל אדם אחר
ולדעתי אף יותר(זה חלק מהמאפיינים של יחודו שגם הם כמובן מייד נזקפים לרעתו ונגדו) מאוד תלוי בדרך שבה הוא משתקף באחר
אז עצם ההסבר של התנהלויות אוטיסטיות כמשקפות דבר שסובלים ממנו גורם לכך שאנשים גם מאוד יסבלו מהם

לדוגמה
אם את אוהבת פרחים,ואנשים מזהים אהבה לפרחים כמעידים על גורם לסבל שלכן יש להתמודד איתו ולטפל בו ולהכחידו,אז את תסבלי
אוטיסטים סובלים כי הם אוהבים אנשים
וזה פשע
שאין ולא תהיה לו סליחה לעולם בחברה שבה אנחנו חיים
אם זה לא היה פשע הם לא היו סובלים

כנראה שקלה אם אובחנה רק בגיל 54

כשהחיים השתנו מאד ונהיו דורשניים הרבה יותר ממה שהיתה רגילה עד כה...
גם אני הייתי "בסדר" עד שלא נהיתי אשה עובדת, אמא ל-3 ילדים. עכשיו אני סובלת מאוטיזם כי אני מתפקדת בקושי

allafish

New member
היא לא הייתה " בסדר" אף

כבר כילדה היא סבלה מהצקות ולהבדיל ממך היא לא הצליחה אף פעם להחזיק בעבודה יותר חצי שנה, ואף פעם לא הייתה בזוגיות. איבחנו אותה בילדות כסובלת מנזק מוחי בעקבות בעיות בלידה. אני מניחה שכוון שגרה במקום נידח מאוד היא לא הייתה מודעת שיש אבחנה אחרת למצבה.

למעלה