איך עובד פוליאוריטן?

איך עובד פוליאוריטן?../images/Emo166.gif

כיצד ניתן לעצב אותו ולפסל עימו? האם צריך תבנית?

ike

New member
פוליאוריטן זה כללי,ומגיע בכל מיני

תצורות.מוקצף ,נוזל וכד. מהי התוצאה הסופית שאליה תירצי להגיע?או מהו המוצר שתירצי לפסל או לבנות?

פוליאוריטן מוקצף

מהן האפשרויות שאוכל להשיג מפוליאוריטן מוקצף? התוצאה הסופית עדיין לא מגובשת אהל הייתי מעוניינת לשלב אותו עם עץ או צינורות פלסטיק וכדו

ike

New member
בדרך כלל...

החומר משמש לבנית מודלים ולא למוצרים הסופים(חומר רעיל ומסרטן).החומר הוא מעין קצף דחוס שניתן להשיג בדרגות קושי שונות.ניתן לגלף או לנסר אותו לכל צורה שרוצים ואחר כך לצפות אותו בחומרים שונים בכדי לדמות אותו לחומרים שונים כמו,פלסטיק,מתכת,בטון וכ"ד.אין בעיה עקרונית לשלב אותו עם חומרים שונים,כמובן שצריך בכל זאת להיתחשב בתכונות החומר.

שחר ק

New member
אייק ידידי- אל תשמיץ חומרים

שלא יכולים להגן על עצמם! פוליאורתן דורש זהירות רק ביצור- לא בשימוש. יש מיתוס שעובר בבתי הספר לעיצוב שהחומר מסרטן- הגז שנפלט מהחומר בזמן התגובה הכימית הוא שמסוכן (ויש לבצע את התהליך במקום מאוורר ורצוי בציוד הגנה מתאים- בעיקר לדרכי הנשימה)- לא החומר הסופי! אין ספק שהחומר מאוס עקב נטיתו להדבק לכל דבר בזכות החשמל הסטטי ,ביחוד כשהתהליכים שאנו אוהבים הם כאלה שמטעינים אותו, אבל אין תחליף זמין וזול אחר (חוץ מאשר להעסיק מודליסט...)

efiefi

New member
כלומר בכדי למנוע דביקות

מומלץ למרוח וזלין או מים? אני מעוניינת למלא צינורות מחוררים עם פוליאוריתן מוקצף מה יהיה האפקט שיווצר? מהו הצבע שלו?

שחר ק

New member
קני בחנות חומרי בנין או ACE

פוליאורתן למילוי סדקים- מופיע בבקבוק דחוס (כמו "ספריי" של צבע למשל), ועזבי אותך מהשטויות של דו קומפוננטי וכו´. את פשוט מתיזה את החומר לתוך הצינור ואז הוא מתפשט בתוכו וממלא אותו בקצף צהבהב שמידת צפיפותו נקבעת על ידך (רצוי לנסות קודם בצינור שאת לא צריכה)

mannoga

New member
מנסיון לא כל-כך מוצלח...

החומר לא כל כך פשוט... ראשית כדאי לגמור את הבקבוק כי קשה לשימוש חוזר, כמו-כן הצבע, אם אינני טועה, הוא ירקרק לא משהו, נדבק לכל, מבלי יכולת הסרה. השימוש שעשיתי בו - אטימה... נורא תלוי בצפיפות החומר כי הוא יכול להתנפח למימדים עצומים. בהצלחה, אני.

למעלה